Höstmobil

Med tappad ork och huvudet överfullt av intryck efter alla ärenden sitter jag kvar i bilen medan maken handlar mat. Ljudboken i mobilen är god avkoppling i dessa väntelägen. Höstens vackra får jag nära mig på köpet.Lövmobil

46 kommentarer på “Höstmobil”

 1. Så finurligt fångat! Och ja – lyssnar ofta på ljudböcker jag med!

  Gilla

  • Vad kul att du såg det på en gång! Ljudboken har blivit något att längta till, en belöning. Att läsa pappersböcker är mer krävande.

   Gilla

 2. Slutar aldrig att förundras över din förmåga att se saker i olika vinklar. Ljudböcker är fina grejer. Ta hand om sig och hoppas att lite ork återvänder. Kram

  Gilla

  • Tack snälla Sutte! Det var riktigt roligt att få syn på speglingen, jag brukar inte ha mobilen där annars, utan i knät. Fascinerad vred jag lite hit och dit och fick just olika vinklar med lite olika motiv. Men att få en skarp bild på speglingen var inte det lättaste. Ljudböcker är en räddning. Detsamma, jag har läst att orken inte riktigt räcker till för dig heller fast du är så energisk.
   Kram

   Gilla

 3. Det är något befriande med din bildlek. 🍁💕

  Gilla

 4. Väldigt snyggt, harmoniskt och rogivande. Det lilla och enkla kan betyda så mycket i vardagen, du är skicklig på att hitta det. Hoppas att det vänder och att orken snart är tillbaka. Det är jobbigt att inte vara på topp. Sköt om dig! 💖

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket Anita! Jag är nog en sån som spanar efter detaljer och det är alltid kul att få syn på något annorlunda eller bara vackert. Jag har nog återhämtat mig från sensommarens och höstens superlånga infektion, men det är så här jag mår, jag blir fort trött och kan inte planera in för mycket under en dag. Därför väljer jag ofta att inte gå med och handla och utsätta mig för alla intryck som finns på en plats med många människor. Tack för omtanken Anita!

   Gilla

 5. Du ser mycket i din omgivning som är spännande. Ljudböcker fixar jag inte blir stressad av rösten efter en stund. Mår bäst när det är tyst och lugnt.
  Sköt om dej

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Vad synd att du inte kan lyssna på ljudböcker. Jag sover inte utan, har boken som ett mummel i öronen på natten. Men jag hade ett långt motstånd, tyckte inte att det var riktiga böcker. Kan du koncentrera dig på vanlig läsning? För mig har det sakta kommit tillbaka, men fortfarande har jag svårt att koncentrera mig långa stunder. Detsamma!

   Gilla

   • Jag kan läsa i timmar inga problem. Blir stressad av vissa ljud t.ex radion om det är annat än musik. Vill helst ha tyst omkring mej.
    🌞

    Gilla

    • Men vad skönt att du kan läsa, det ger avkoppling. Jag som alltid har varit en stor bokslukare tappade nästan läsförmågan när jag blev utmattad. Det tog tid innan jag hittade till ljudböckerna. Tystnad är skönt, det håller jag med om.

     Gilla

 6. Suveränt! Hoppas du orkar mer snart.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Eva! Jag får nog acceptera att det är så jag mår, blir fort trött och utmattad. Men just nu har jag räfsat löv i flera dagar och det har gått bra. Bara jag vilar mellan varven och inte planerar in mer än en sak per dag. Om ens det.

   Gilla

 7. Läckert fångat!

  Gilla

 8. Oj så vackert du har fångat bilden Jag och känslan av att vara fångad av dagen! Jag gillar detta inlägg mycket skarpt. Känslorna rusar inombords…samtidigt som du visar den vackra bilden av ett höstlugn! 🙂 ❤

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Annica! Den här hösten har varit så vacker och gett många skönhetsupplevelser samtidigt som jag har varit sjuk en lång period och blivit modlös. Jag har hört flera nu, bland annat min son i Olso som har haft det likadant, något elakt virus som återkommer och däckar en helt. Det andra, att jag kämpar för att orka med vardagen är en lång historia.

   Gillad av 1 person

 9. Snyggt fångat! Kul och kreativt. Jag var inte heller någon boklyssnare. Men nu lyssnar jag flitigt, när jag promenerar & cyklar är det perfekt! Gärna thrillers.

  Gilla

  • Tack så mycket Eva! Ljudboken har nog klivit in i vardagen för många de senaste åren. Jag vill inte avskärma mig frän naturens ljud när jag är ute och går, men jag ser att grannen alltid har sin ljudbok när hon gör sin runda. Är det inte lite farligt att cykla med ljudbok i öronen? Jag skulle nog tappa koncentrationen och hur är det med omgivande trafik, cyklister som kommer bakom en till exempel? Jag varvar deckare med romaner, alltid lika kul när en ny bok kommer som ljudbok samtidigt som pappersboken.

   Gillad av 1 person

 10. Det krävs så mycket för att sånt ska hända. Rätt parkeringsplats t.ex. och att mobilen får ligga på rätt ställe och att din blick hamnar på mobilen från rätt vinkel. Är det inte fantastiskt? Superbilder!
  Lyssnar ju också mycket på ljudböcker men då håller jag på med tråkiga saker som städning. Innan jag somnar måste jag bara läsa en fysisk bok men kan bara göra det i 30 minuter sedan börjar nerven skrika.

  Gilla

  • Ja, det är rätt fantastiskt. Det har hänt mig två gånger på olika ställen nu och det beror på förändrat beteende, att jag lade mobilen vid framrutan istf i knät. Jag använder inte hörlurar när jag inte stör någon. Roligt var det att upptäcka hur mobilen fångade det vackra. Tack så hemskt mycket Kristallina!
   .
   Jag vet ju att du lyssnar på ljudböcker. Jag lyssnar också ibland när jag gör något monotont, t.ex. att skala och skära päron till torkning, men jag har inte fått rutin på det. Oftast är det när jag vilar, väntar och ska sova. Och när jag sover. Man hittar sina knep, som du med ditt bokläsande för att det ska fungera.

   Gillad av 1 person

 11. Mycket kreativt!

  /Skvitt

  Gilla

 12. Men vilken underbar bild! Riktigt snyggt!

  Gilla

 13. Härlig och fin bild…Ljudböcker har jag inte testat ännu slukar en pappersbok i veckan men kanske är det läge att prova för en ljudbok kan man ju läsa var som helst..kram!!

  Gilla

  • Tack Nicki! Ja, ljudböcker är praktiska på det sättet. Jag lyssnar, förutom på natten, på resor, i vilstolen i trädgården, på stranden, i väntrum…
   Kram

   Gilla

 14. En sådan toppenfin bild! Något utöver det vanliga.
  Mycket fint fångat ❤

  Gilla

  • Det kändes lite speciellt att upptäcka den vackra speglingen i mobilen där den låg. Sen var det inte helt lätt att fånga den skarpt på bild. Jättetack Carita!

   Gillad av 1 person

 15. En riktigt fiffig bild. Bra fångat!

  // Kao

  Gilla

 16. Wow vilken intressant och vacker bild. Riktigt fint fångat av dig.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: