Höstaning

Av: Jag

24 09, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, höst, natur, naturkonst, photography, photos, växter

39 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:720
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

“Hösten är den andra våren när varje löv är en blomma.”

”L’automne est un deuxième printemps où chaque feuille est une fleur.” Albert Camus 

39 kommentarer på “Höstaning”

 1. Intressant löv men osäker om jag gillar den. Den är skrämmande. Svart konst. Någon elak har gått bärsärkagång.

  Gilla

 2. Vacker bild. Hösten är på många sätt vackrare än våren rent visuellt. Samtidigt är den vemodigare. Förebådar mörker och kyla.

  Gilla

  • Tack Inger! Hösten är verkligen en sorts naturens jubeltid som många har kallat för vår. Vemodig på sitt sätt men också en sorts löfte om vila och kontemplation. För mig som vinterälskare är det bara den mörka perioden före snön som kan kännas jobbig.

   Gillad av 2 personer

 3. Precis! Jag älskar också snön. Här nere får vi dock alldeles för lite av den varan. Det brukar bli många grå dagar med barmark. Tungt. Men det är priset vi betalar för en tidigare vår, längre sommar och mildare höst.

  Gilla

  • Jag tror att jag någon gång har berättat någonstans om min rullstolsburne bror som flyttade från Umeå till Skåne, trött på snöhindren som han var. Hans första vinter där ner var det snöstorm utan dess like.

   Gillad av 2 personer

 4. Så kan det gå. När det är snöstorm här nere kommer snön ofta ”från sidan”. Det kan bli extremt svårt att ta sig fram. Förstår att den som har svårt att röra sig (på olika sätt) kan ha svårt för vinter, snö och halka. Men för mig som inte har de problemen är det bara väldigt skönt att det lyser upp och gör landskapet vackert. Den vintern när jag hade två små barn i syskonvagn var det dock moddigt flera månader. Blev bra motion men också en hel del irritation.

  Gilla

 5. Fint citat även om jag nu kan tycka att blommor är vackrare än vissna löv. Lövet har för många hål men det finns något konstnärligt i det hela.

  Gilla

  • Blommor har sin skönhet och löv sin, det får nog tolkas symboliskt. Hösten med sina underbara färger bjuder på så många skönhetsupplevelser så man kan bli euforisk för mindre. Inför det här lövet är jag dubbel: lite trist är det med hålätna blad men jag ser samtidigt just det konstnärliga i spetsmönstret som krypen har åstadkommit.

   Gillad av 1 person

 6. Jag blir alltid så inspirerad av dina foton. Vill genast ta kameran och bege mig ut i skogen och försöka göra likadant…..

  Gilla

  • Så roligt om jag kan inspirera dig Eva! Det här fotot tog jag i svampskogen. Borde inte släpa med mig kameran, terrängen är ju ofta ganska mödosam och så har man ena handen upptagen av svamparna. Ändå kan jag inte låta bli, man vet aldrig…

   Gilla

 7. Men visst, nu kommer spetsmönstren fram igen. Fast jag har inte sett några här än. Samma citat har jag använt för flera år en gång på bloggen. Kul! Fint konstverk av naturen. Låt det bli mera!

  Gilla

  • En annan slag spetsmönster än de på våren, de är oöverträffade, när bara bladets nervtrådar återstår. Jag såg när jag letade att det var massor med människor som hade använt citatet, men eftersom Camus är favoritförfattaren och citatet stämmer så bra, så… Naturens konstverk är bara att glädjas över!

   Gillad av 1 person

 8. Vacker bild och vackert citat 😀

  Gilla

 9. Ja det är sant, för varje är ett litet konstverk under tiden den bryts ned med sina extra mönster som bildas. Vacker tanke och som alltid vacker bild med de där lilla extra detaljerna som lyfter bilder.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Eva! Börjar man titta på höstlöven så hittar man en oändligt stor konstsamling. Mönster, nyanser, linjer, hål, former… det är bara att försjunka och njuta.

   Gilla

 10. Bilden är jättefin även om lövet var vackrare utan hål.. men någon har ätit upp det så det är väl återvinning 🙂

  Gilla

 11. White and black 🙂

  Gilla

 12. Fin bild på ett löv som sett sina bästa dagar.

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gilla

 13. Faktiskt fint mönster i det färgade höst lövet!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: