På frammarsch

36 kommentarer på “På frammarsch”

  1. Du har märkliga växter i din trädgård. Jag har aldrig sett såna. Vad är det?

    Gilla

    • Det är en tuvbildande växt som heter rosenbräcka och som passar på murar och i stenpartier. Nu har jag inget sånt här i stan, men funderar lite på att skaffa någonstans. Jag fick tre nya plantor i födslis av barnen så nu har jag tre som övervintrar i plåtkrukor och tre nya i en rabatt. De blommar rikligt, funderar på att lägga in en bild på hur de ser ut då.

      Gillad av 1 person

  2. Det var en läcker liten växt, fina färger.

    Gilla

  3. Det var en söt liten växt. Tror inte jag har sett en sådan tidigare. Så otroligt många olika blommor du verkar ha.

    Gilla

    • Den ser lite speciell ut just nu när den höjer sina knoppar över tuvan. Sen ser den lite vanligare ut. Jag har ju två trädgårdar men jag tror inte att jag har så många olika blommor. I stan är det mest rosor. På torpet är det mycket buskar och höga gula växter som rådjuren ratar.

      Gilla

  4. Snyggt med bara blommor och inget annat. Härligt utsnitt. Fina blommor har de någon doft?

    Gilla

    • Tack Eva! Min tanke var att visa den lilla blomknoppsarmén på frammarsch. De tågar in våren. Jag vet faktiskt inte om de har någon doft och nu är jag inte i stan och kan kolla.

      Gilla

  5. Vad söta de är. Namnet låter bekant men jag har inte haft den själv. Är det en marktäckare? De står där så täta och tittar nyfikna åt samma håll. Hade varit kul att se den utslagna blomman lite senare. Ha en fin kväll!

    Gilla

    • Ja, det är en marktäckare som passar på murar och i stenpartier. De här planterade jag i plåtkrukor och tänkte sedan plantera in dem i trädgården. Men de blev kvar i krukorna och där har de trivts bra även över vintern. Jag tyckte att det var kul att de ser så målmedvetna ut. Eventuellt visar jag en bild på dem utslagna. Tack Kristallina och tack detsamma!

      Gillad av 1 person

  6. De ser bestämda ut på något vis – som en arme med blommor som kommer i samlad trupp.
    Har haft såna en gång, men de är försvunna … kanske dags att satsa på några nya plantor. Snygg färg – och snyggt fotat!

    Gilla

    • Visst gör de – du såg det! Det är lite knepigt när växter bara försvinner men man får väl tänka att de var på fel plats. Jag fick tre nya plantor i födelsedagspresent av barnen, och dottern som köpte dem kunde inte tro att det var samma växt som den här som såg ut som en mossig tuva. Men hon lär se det nu när hon ska ha vårt hus som arbetsplats när vi är på torpet. Jag tror att färgen skiftar rätt mycket när den väl blommar. Tack så mycket Anki!

      Gillad av 1 person

  7. Ståtliga också..inte bara söta 🙂
    Snyggt!

    Gilla

  8. looks rather strange 🙂

    Gilla

  9. Dom ser verkligen ut att marschera.. 😊 👍

    Gilla

  10. Mästerverk till bild – även denna!

    Gilla

  11. Bra titel till denna bild!

    Gilla

  12. Härlig färg och form som naturen erbjuder! 🙂

    Gilla


Lämna en kommentar