Bländande bollfält

Av: Jag

14 06, 2023

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, naturkonst, blommor, sommar, natur, photos, foto, bildserie, fotografi, photography

41 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:46mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Ibland kommer man i precis rätt tid. På en promenad, 15.58.15, bländades jag total av denna syn med maskrosbollar, alla precis färdiga att spridas för vinden. Hett som bara den, trött som bara den, men jag måste förstås ändå stanna och fästa dessa strålande skönheter på minneskortet.

När jag nästa dag återvände för att kanske få till några närbilder av de lysande var många av dem redan trasiga, fröna skingrade för vinden. Effekten var stökig och jag stannade inte för några foton, hett var det ju fortfarande. Men jag var glad över den bländande upplevelsen dagen innan.

41 kommentarer på “Bländande bollfält”

  1. Ett luddigt hav, härligt!

    Gilla

  2. Vackraste foton av fröbollar i mängd som jag sett!
    (Richard Bergs ”Riddaren och jungfrun” har också ursnygga maskrosbollar men de är i en annan teknik, målade med oljefärg och han kunde ta lång tid på sig.)

    Gilla

  3. Så vackra dun fält. Kan även se det i gult.
    Kramar från oss

    Gilla

  4. Så häftigt och vackert. Klart att du bara måste stanna och fota detta.

    Gilla

    • Det vare verkligen en bländande upplevelse. Jag hade tur och det fanns ett torrt dike runt dem så att jag lätt kom i höjd med bollarna för att få till glansen. Tack Tony!

      Gillad av 1 person

  5. Underbart! Ibland har man tur och kommer i rätt ögonblick! Lycka!

    Gilla

  6. Helt fantastiskt underbart! Har aldrig sett så många så tätt ihop. Skulle inte vilja stå där när de flesta frön släpper taget. Då får man inte andas, ha..,ha…

    Gilla

    • Haha, nej man vill nog inte vara i vägen för alla dessa fjuniga frön när de lättar. Jag hajade till när jag kom gående, skulle bara kolla vad nytt som fanns i grannens hagar – och så detta bländverk. Tack så mycket Kristallina!

      Gillad av 1 person

  7. Gula maskrosfält ligger inte långt efter rapsfälten, men frågan är om inte vissnande maskrosor är mer spännande. Vackert!

    Gilla

  8. Fantastisk fint, kan inte minnas jag upplevt ett fält med så jämn fördelning av luddiga fröbollar!

    Gilla

    • Tack Anna! jag har nog sett sånt ute på landet då och då, men här blev jag fullständigt tagen p.g.a. att jag blev så bländad, allt stod bokstavligen och lyste i eftermiddagsljuset.

      Gilla

  9. Åh fina dunbollar.

    Gilla

  10. Håller med verkligen bländande tur att du trots allt hann ta några bilder.. Ha en riktigt fin helg nu kram Nicki.. 👌🙏🤗🧡

    Gilla

  11. De är kortlivade dessa små dunbollar. Tur att du hann så vi andra också fick ta del av dina fina foton.

    Gilla

    • De är ju det, kortlivade. Här var det just bländningen som grep mig, har nog aldrig upplevt det så, det måste vara rätt tid på dygnet i solljus. Och sen fanns det ett torrt dike som jag kunde kliva ner i för att få det rätta perspektivet. Stort tack Anita för fina kommentarer och trevlig helg!

      Gillad av 1 person

  12. Härligt och fantastiskt! Det behövs väl bara en starkare vindpust så är bollarna ett minne blott. Du kom i precis rätt tid!

    Gilla

  13. Jösses vilka härliga bilder! Bra fångat!

    Gilla

  14. Åh vilket vackert fält med bollarna! Maskrosor är ju riktiga överlevare, vackra både när de blommar och i bollstadiet, eller kanske man ska säga fröstadiet. Vackert hur som helst!

    Gilla

    • Maskrosor har verkligen överlevnadskraft och är ju vackra både som gula solar och fröbollar. Det är bara det att de har en tendens att bli riktiga jättar i vissa lägen och stjälkarna är inte så roliga där de kryper på marken, håller sig undan gräsklipparen. Men så här. Jag blev riktigt euforisk av synen. Tack Ulla!

      Gilla

  15. Pusteblumen. So they are called in german. Children often blew on them. 😀

    Gilla

  16. Så läckert med alla bollarna. Förstår du var tvungen att stanna och ta några bilder 🙂

    Gilla

  17. Olika skeenden har olika framtoning. Rätt ställe vid rätt ljus är magi. Vad som då är ”rätt” är det bästa, det bestämmer vi själva. Det är det som jag gillar fotandet så mycket. Allt är föränderligt….

    Gilla

  18. Beautiful! Never seen so many together. 🙂

    Gilla

  19. Har faktiskt alltid känt mig annorlunda än de flesta när man över en kopp kaffe snackat om maskrosor. De flesta utbrister, usch o fy. Hade en granne som gick med nåt verktyg i handen och pillade upp dom en och en. Jag är helt tvärtom, har alltid tyckt om dessa blommor. Fina bilder! 🙂

    Gilla

    • Maskrosor är vackra men när de blir meterhöga, som i hallonlandet, så är det lite för mycket. Så här i hagar ute på landet är de förtjusande. Stort tack Dan!

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar