Bloggtankar

Av: Jag

23 05, 2024

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, sommar

49 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:200mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Tankarna flyger. Eller kanske irrar de bara omkring som irriterande myggsvärmar.

”Tack för att du flyger med oss!” skriver Wp. Men nu är det kanske färdigfluget. Tretton år räckte utrymmet men nu är det knökfullt och jag behöver ta ett beslut om hur jag gör med bloggen. Letar efter nya teman, en ny bloggmall, men hittar inget som tilltalar. Det finns inte mycket att välja på, det mesta verkar vända sig till komersiell verksamhet. Jag vill ha ett enkelt, minimalistisk tema. Det är en fotoblogg jag har med lite text då och då. Den bloggmall jag en gång valde uppdateras inte längre och kan krascha när som helst och då uppstår också frågan: Hur gör jag med bloggen, hur kan jag spara den, den fungerar ju som en fotodagbok? Men goda råd är inte alltid dyra, jag har ju bloggvänner. Har ni några tips?

49 kommentarer på “Bloggtankar”

  1. Tyvärr har jag inga tips. Tröttnat på att strul och stängde. Läser gärna ändras bloggar.

    Kramar från oss

    Gillad av 1 person

    • Du har rätt i att det har varit mycket bloggstrul. Senast blev jag av med färgerna i min blogg men nu tycks de vara på plats igen. Och att hitta ett enkelt tema verkar inte vara lätt.

      Kramar till er

      Gilla

  2. Det är nog allt vanligare att folk vill styla sina egna bloggar själv och därför innehåller temana byggare. Det gör ju också att det blir allt mer komplicerat att blogga för de som bara vill skapa inlägg snabbt och enkelt. Det är tråkigt om du inte hittar ett sånt tema. Vill du jag ska hjälpa dig att leta så hojta!

    Gillad av 1 person

    • Tack för erbjudandet Anna. Jag får nog först ”prata” med supporten så får jag se om de har några förslag. Det är ju detta också att jag vill spara innehållet i denna blogg och inte stöpa om den.

      Gilla

  3. Jag förstår dig, WP har fått fler och fler konstiga teman. Blogger är ju inte bättre med sitt begränsande utbud av mallar. Fördelen är gratis och att Google är stort och man når ut (om det är det man vill).

    Gillad av 1 person

    • Jag vill inte byta plattform. Hittar jag inget så är det nog färdigbloggat. Jag blir enbart förvirrad när jag tittar runt så jag får nog ta kontakt med supporten, de brukar vara hjälpsamma.

      Gillad av 1 person

  4. Hur som helst hoppas jag att du även i fortsättningen kommer att finnas kvar här med din blogg. Det skulle vara väldigt trist om du tar bort den.

    Gillad av 1 person

    • Jag vill ju fortsätta, det är fotograferandet som får mig att klara livet med ständiga smärtor, det sätter fokus på annat och tar mig ut i naturen. Och att umgås med trevlig folk på bloggarna. Så jag hoppas att jag kan lösa det, men jag är just nu ganska orkeslös och vill att det ska lösa sig enkelt, vilket det inte gör.

      Gillad av 2 personer

  5. Jag håller med dig angående bloggteman. De blir rörigare och rörigare. Det var enklare förr. Jag har ibland letat och testat olika men hittar heller inget bra. Så jag valde ett gammalt tema, som jag sökte fram. Än så länge fungerar det bra.

    Hoppas du hittar något och jag hoppas också du blir kvar.

    Fin bild på fågeln!

    Gillad av 1 person

    • Jag har letat några gånger nu och kommer ingenstans, hittar inget som jag tror är hanterbart. Det viktiga är ju också för mig att jag kan behålla det som jag har publicerat i den här bloggen, jag förstår att jag inte kan ha den kvar, då vore det enklare. Tack så mycket Ulla!

      Gilla

  6. Jag har ju själv inte bloggat på mycket länge, och nu vet jag inte om jag har nån lust längre. För ett tag sedan blev jag tvungen att använda nåt som hette ”Jetpack” för att överhuvudtaget komma in på någon blogg på WordPress. Fattar inte riktigt varför. Känns onödigt struligt. Får nog räcka med att posta bilder på Facebook i fortsättningen. Men bloggen finns ju kvar. Synd om du slutar, men förstår dig i sådana fall!

    Gillad av 1 person

    • Jag har saknat dina fina bilder på bloggen. Är ju inte inne på andra ställen. Det är märkligt att Wp inte kan förklara vad som händer och vaför man behöver göra ditt och datt, struligt och irriterande är det med alla ändringar. Jag känner mig lite uppgiven just nu, mycket p.g.a. min motsträviga kropp så detta med bloggen känns ovanpå allt nästan oöverkomligt. Men det kanske klarnar.

      Gillad av 1 person

      • Jag har också haft lite strul med mitt ”fotoöga”. Mitt vänstra öga, ser väldigt suddigt med det just nu. Gjorde en vitrektomi operation i ögat i december. Hade sett suddigt o krokigt i ett par år och till sist gick jag till ögonläkaren som sa att glaskroppen hade lagt sig över gula fläcken och bildat ett membran. Fick operera det i december och nu ska jag snart operera den gråstarr som blev till följd av den första operationen. Hoppas att syneb så småningom blir bättre, men den lär aldrig bli helt ok. Så, svårt att ställa in skärpan när jag fotar. Som tur är har jag kunnat måla under denna period – så får lite utlopp ändå för kreativiteten.
        Hoppas du får ordning på dina krämpor och att du ändå kan fortsätta blogga på nåt sätt. Inspirerande att se dina bilder och läsa dina texter! 👍❤️

        Gilla

        • Ögonen är viktiga och jag känner igen det där med problemet att ställa in skärpan. Jag gjorde ju en gråstarrsoperation för några år sedan och bytte syn, från mycket närsynt till att inte se bra på nära håll. Och jag fotar ju gärna detaljer. Glaskroppsavlossningen som jag har har haft på båda ögonen ställer också till det, tydligen flyter delar av glaskroppen omkring och stör synen, mest på vänster öga. Och så är det detta med den hotande gröna starren, jag går på täta kontroller. Vill inte ens tänka på det. .

          Härligt att du har målandet! Jag är rudis på sånt. Kroppen lär inte bli bättre, det blir tvärtom värre och värre med smärtor, värk och trötthet så jag förtvivlar ibland. Men vad gör man. Tack för omtanken Ilse-Marie och lycka till med din ögonoperation!

          Gillad av 1 person

  7. För det första hoppas jag innerligt att du inte slutar blogga. Dina inlägg ger mig stunder av meditation och väldigt mycket inspiration. Jag skulle sakna den mycket, även om jag ofta är sen med kommentarerna.
    För det andra kommer du säkert att hitta ett tema som passar dig. Hoppas du gör slag i saken och rådfrågar din support. Det är klart du skall kunna behålla innehållet i din nuvarande blogg.
    Själv betalar jag en slant för mer utrymme i WP och högre rankingplats. Det som däremot får även mig att tvivla på WP är deras ideliga förändringar. Det är sällan något som ger mig någon fördel.
    När jag började blogga för många år sedan hade jag blogspot/blogger som plattform. Nu har jag gått tillbaka till dem med min lilla Ekeröblogg och det känns ganska bra. Jag vill kunna behålla min blogg Seniorvinklat också, men då hoppas jag WP slutar att förändra och komma med nya saker snart en gång i veckan. Det är mycket frustrerande.
    Att blogga får en absolut att fokusera på annat och glömma värk, bekymmer och omvärldshändelser – åtminstone för stunden.
    Hoppas du hittar ett tema. Det är ju i alla fall innehållet med bilder och text som är det väsentliga.

    Ha nu en riktigt skön helg!

    Gillad av 2 personer

    • Tack för dina fina ord Eva, de värmer. Just nu mår jag allmänt dåligt, kroppen straffar mig hårt så fort jag gör något så jag känner mig sänkt och oföretagsam. Då känns det som ett stort jobb att kontakta supporten och lägga fram problemet, på engelska till på köpet. Det är också ofta så att det krävs några varv innan man kommer till kärnan så jag måste ta sats. Om jag bara kunde uppgradera genom att betala eller något sådant men mitt nuvarande tema är ”retired” så jag måste överge det. Jag har bläddrat och tittat och hittar inte tillstymmelsen till något rent och enkelt tema, alla har massor med sånt som jag inte vill ha. Jag får fundera.

      Tack detsamma!

      Gilla

    • Håller med om detta med WP:s ideliga ändringar – och inget frågar de användarna. Jag blir ofta frustrerad.

      Men jag kan förstå att WP inte frågar oss, om vi användare är flera miljoner personer.

      Gilla

      • Men de kunde väl åtminstone berätta vad som är nytt så att man slipper gissa och undra varför bloggen är så konstig.

        Gilla

      • Hej det var ett tag sedan! Lägger du fortfarande pussel?
        Håller med om att vi är en droppe i havet bland WP:s alla användare.

        Gilla

  8. Det är klart att du kan behålla den här bloggen. Jag har 5 stycken gratisbloggar här.
    Om du bara kan hitta ett tema som du kan leva med. Du får kalla den nya något annat. Istället för baraenbildavmig kanske barabilderavmig eller något liknande. Är det ledigt kan du fortsätta på den nya bloggen och den gamla bloggen ligger kvar. Som sista inlägg här skriver du den nya adressen. Klart.

    Gillad av 1 person

    • Det är inte klart att jag kan behålla den här bloggen, den uppdateras inte och kan tydligen krascha när allmänna uppdateringar görs på Wp. Därför undrar jag verkigen hur jag kan behålla innehållet, det är ju en trettonårig dagbok.

      Det andra vet jag, det är inte det bästa alternativet att skapa en ny blogg, det hade varit idealiskt om jag hade kunna fortsätta genom en betald uppgradring. Men nu går det inte. Jag får försöka höra med supporten om de har några förslag när jag orkar ta tag i det, mår inte så bra just nu och känner mig uppgiven.

      Trevlig helg Kristallina!

      Gillad av 1 person

  9. Jag säger som alla andra ta inte bort bloggen..Jag flyttades hit från Windows Live Spaces 2010 när dom lade ner..gillade inte alls stället först, jag laddade aldrig upp foton här utan hade allt mitt material på photo bucket och kopierade in bilderna här på WordPress..

    2017 tog det slut photo bucket tillät inte längre att man gjorde så resultatet jag hade en sju år gammal blogg med röda kryss istället för bilderna..😡 jag slängde vartenda imlägg och började om från början..

    Från 2017 tills nu så har jag tydligen gjort av med hälften av mitt utrymme för jag minskar ner alla foton innan jag laddar upp dom till WordPress..

    Jag har lessnat på WordPress på grund av att dom har börjat krångla så mycket sista året, jag kan inte längre dela mina inlägg från WordPress till Facebook med bilder det blir bara länkar vilket krånglar till det ordentligt för mig så nu får jag göra dubbla inlägg..

    Det var bara ett problem av många så därför är jag tveksam om det är värt besväret att fortsätta..men jag tar inte bort bloggen i första taget men jag har roligare på Facebook för där har jag familj, vänner,bekanta, klasskamrater,grannar, och mycket mer..och utrymmet tar aldrig slut..ha en fin helg nu och en riktigt fin Mors dag.. Kram Nicki..🤗🌹👍

    Gilla

    • Jag förstår att du trivs på Fb med släkt och vänner, när Wp krånglar till det är ju det enkla att föredra. Jag har också hela tiden minskat ner bilderna och därigenom har utrymmet räckt i tretton hela år. Hu, vad tiden går! Men nu är det stopp och jag får antingen lägga ner eller hitta en lösning. Jag får fundera på lösningen, enkelt är det inte och just nu är jag för trött och då känns allt svårt.

      Tack det samma Nicki!

      Gillad av 1 person

      • Tala om hur det går eller om du flyttar till något nytt ställe..ha en fin helg nu kram Nicki..🌹🤗👍☀️

        Gilla

        • Jag har inte fått något svar från supporten, men min tanke är att fortsätta på Wp på något sätt. Tack det samma Nicki!

          Kram

          Gillad av 1 person

          • Jag får inte heller något svar från WordPress till min stora irritation..jag har frågat två gånger varför jag inte längre kan visa mina blogginlägg på Facebook med bild helt plötsligt blir det bara en länk..men dom behagar inte svara som sagt var.. Hoppas att det löser sig för dig för om du, kristallina Carita och Eva försvinner så har jag ingen anledning heller att stanna här..

            tala gärna om ifall du öppnar en facebook..ha en fin nationaldag och helg nu Kram Nicki 🤗

            Gilla

  10. Tyvärr är jag inte så kunnig att jag kan ge dig något råd. Hoppas supporten kan hjälpa dig, för jag vill verkligen inte att du ska lägga ner! Älskar dina bilder, som alltid, under alla år inspirerat mig! Håller med om att WP har försämrats på många sätt för oss, som ”bara” bloggar utan kommersiella syften. jag har vid sidan om min ”officiella” blogg, en låst blogg, en gratisblogg där jag emellanåt testar nya teman, men hittar inga som funkar. De nya är för avancerade för mig.

    Gilla

    • Varmt tack Anki för dina uppmuntrande ord! Jag ska ta itu med detta när jag känner att jag har ork över. Det kräver sin man/kvinna/människa. Det är tydligt att jag måste konferera med supporten och det kräver lite mer ork än jag har just nu. Vi får hoppas att det finns ett tema även för mig, de jag har sett har inte varit lovande.

      Gillad av 1 person

  11. De flesta kommer väl till den punkt när man når taket på det utrymme man tilldelats utan att behöva betala.

    Jag vet inte hur det fungerar med WP, men styrs det av användaren eller av bloggnamnet? Går det exempelvis inte att använda ett nytt e-postkonto (jag har ett via Outlook och ett via Gmail) och öppna ett nytt WP-konto med nytt namn etc?

    Vill man spara sin blogg som ett minne kanske det fungerar att lägga in den här https://web.archive.org/

    Gilla

    • Ja, så är det, bloggen fylls på och jag har ju lyckats ha den i tretton år, helt obegripligt förstås med åren som gått. Vad jag förstår så kan man bara öppna en ny gratisblogg om det är det man önskar. Min tanke var att jag gärna betalar lite för att slippa reklamen som dyker upp ibland. Men problemet är att hitta ett tema, jag ser inget som tilltalar mig genom att vara enkelt och fotobaserat.

      .

      Och sen förstås att bevara den nuvarande. Tack för länken, jag ska kolla! Förr fanns det möjligheter att göra böcker av sin blogg med såna erbjudanden var det länge sen jag såg. Och vad jag förstår så följer inte konversationen med om man exporterar sin blogg och det är ju en del av minnena, flera bloggare har försvunnit, en del har dött. Jag får verkligen fundera och ta itu med det när jag har mer ork.

      Gilla

  12. Och jag som var så glad att du var kvar när jag kom tillbaka! Hoppas du hittar en lösning!

    Gilla

  13. Läser ikapp bland kommentarerna. Som jag tolkar dig så är det temat som är problemet, utdaterat, inte bloggen? För om du ”bara” byter tema så borde inte innehållet försvinna. Det ligger ju på wordpress.com´s servrar. Har du provat att byta till TwentyEleven? Det är ett enkelt bloggtema som är WordPress egna och därmed också uppdateras löpande. Vill du ha min hjälp att testa lite så hör av dig. Förstår du inte själv har kraften just nu och att du är uppgiven.

    Gilla

    • Jo, det är både och. Utrymmet är fullt till bristningsgränsen och jag behöver byta tema för att det är för gammalt. Jag vill inte bara byta rakt av eftersom jag skulle vilja ha kvar denna blogg som den är med färger och allt, alltså spara den. Det jag speciellt gillat med detta tema är arkivet som presenterar varje inlägg med en bild, det finns tydligen inte i något annat tema. Men även att det är så rent, utan en massa störande omkring, men det kanske går med andra teman också, att utesluta sånt som man inte vill plocka in.

      .

      Jag har inte haft krafter att ta itu med detta, mycket p.g.a. att trädgården kräver allt av mig just nu, jag försöker jobba mig runt med försommararbetena och varje insats ger starka smärtor och stor trötthet, inte lätt med fibron. Tack igen för erbjudandet Anna, om jag fastnar när jag väl försöker så vet jag var hjälpen finns!

      Gillad av 1 person

  14. Jag kanske står inför samma fråga nästa år. Jag har nu betalat för bloggen fram till våren 2025, alltså extra utrymme osv. Gratisbloggarnas utrymme tar ju alltid slut någon dag och sedan har man problemet, hur flytta över allt och vart?

    Och sedan om man inte betalar, då tar väl admin bort bloggen utan att fråga nåt?

    Gilla

    • Men om du har betalat så kanske det går att fortsätta betala bara. Jag skulle i det här läget gladeligen betala en summa för att fortsätta med samma tema, har ju kunnat blogga gratis så länge. Men det går inte eftersom bloggtemat är så gammalt och inte uppdateras längre. Därför blev det ett problem. Det går att starta en ny blogg och hänvisa till den gamla men jag är orolig för den här bloggen, den kan tydligen krascha eftersom temat inte uppdateras. Jag vet inte om Wp tar bort betalbloggar som inte används, jag tror nog att de får vara kvar.

      Gilla

  15. Efter väldigt tunga 5 veckor med pollen from xxxx är jag lite på banan… Jag har bara jobbat och sovit. Men börjar kunna sova nu så orken är bättre. Hoppas kunna blogga mera..

    Trist om det är tvunget att byta fast man inte vill. Jag tror min är halvfull. Jag trivs med denna layouten, heter wp Piano black.Hoppas du verkligen hittar något du gillar så du förnöjer oss med dina fina bilder och finurliga texter 🙂

    Gilla

    • Så jobbigt för dig med pollenallergin. Hoppas att det vänder. Båda svärsönerna är också känsliga.

      .

      Jag har inte förstått om jag kan fortsätt utan problem genom att betala. Har just mejlat till supporten. Det verkar som om temat inte uppdateras och riskerar att krascha. Tack för fin uppmuntran Eva!

      Gilla

      • Är det en egen sida? Ingen som Wp tillhandahåller gratis?
        Ja börjar bli bättre men värsta reaktionen av alla år.

        Gilla

        • Det är en gratissida på Wp som är nu är ”retierd”, den uppdateras inte längre och riskerar därför att gå sönder vid deras allmäna uppdateringar. Har nu förstått att jag kan utöka utrymmet genom att betala men att det inte tar bort risken med att bloggen plötsligt inte funkar som den ska. Ska fundera lite till.

          Hoppas att du fortsätter att må bättre!

          Gilla

  16. Jag hoppas du hittar en lösning som passar dig. Det vore väldigt tråkigt att inte längre få ta del av alla fina bilder (och tankar), som du lägger ut.

    Har själv funderat många gånger på hur andra gör när utrymmet börjar ta slut. Själv har jag raderat några av de första åren, men f n betalar jag lite för att få mera utrymme.

    I början hade jag nog för hög upplösning på bilderna vilket jag antar tar mer utrymme. Någon gång på vägen har jag minskat upplösningen, men om jag har en lämplig nivå nu det vet jag faktiskt inte. Har inte satt mig in så mycket i det tekniska.

    Gilla

    • Jag har nog lite tappat geisten av att inte veta hur jag ska göra. Men jag tror nu att jag uppgraderar, behåller temat och ser hur länge det håller. Det är lite knepigt att förstå sig på hur man ska göra med bilderna men mitt utrymme har ju räckt superlänge. Kanske kan jag hitta ett sätt att spara det mesta av bloggen, bloggbok eventuellt, för jag kollar ganska ofta bakåt i tiden och kraschar temat så är ju bloggen sig inte lik längre. Tack för uppmuntran Claes!

      Gillad av 1 person

  17. Läste ju nyss hur du landade och inte hade jag haft några bra tips på lager ändå.

    Gilla

    • Ja, en av dem jag lyckades fota genom sovrumsfönstret. På vårvintern anlände plötsligt ett helt gäng med olika gula och grönaktiga småfåglar till fågelmatarna, de besökarna har vi inte haft förut. Riktigt roligt att iakktta dem men svårt att fota dem genom fönstren.

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar