Falldagen, del två

Av: Jag

13 02, 2024

Etiketter:

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, is, natur, personer, photography, speglingar, träd, vatten, vinter

56 kommentarer

Bländare:f/10
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Som jag nämnde i mitt förra inlägg var det inte så lätt att koncentera sig på fotandet vid fallet, eftersom tre livliga barn tog sig an isbrytandet med stor enstusiasm. Vattnet var strömt värre och det blev nästan för spännande när ungarna hängde över den frusna åkanten och försökte knacka loss isbitar ur den. Till slut lockade jag iväg dem till ett lite säkrare ställe där de kunde knacka is utan fara för att trilla i.

När morfadern sedan drog iväg med dem på fika kunde jag ta mig till andra stranden och i lite lugnare takt fortsätta fotandet. Men på vägen dit föll jag bokstavligen för fallet så att kameran flög iväg och behövde en ordentlig putsning från snö.

Mycket trötta, mycket nöjda, men somliga ganska blöta om vantar och annat for vi hem för att där ställas inför det faktum att min husnyckel var puts väck. TIll saken hör att maken veckan innan hade förlagt sin, så… I väntan på svärsonen med nyckel satt någon i bilen i garaget invirad i filtar medan andra eldade lite trasor på snön och tyckte sig ha en värmande brasa. Alla knep är bra. En härlig dag var det allt – men det var skönt att komma in sedan.

Lite lugnare vatten nedan.

56 kommentarer på “Falldagen, del två”

  1. Så klara gyllena speglingar, guld och blåtoner, nästan så man blir rojalist på kuppen.

    Gilla

  2. Äventyr på hemmaplan…

    Och fina bilder fångades.

    Gilla

    • Tack Mrs Universum! Det var lite äventyr vid fallet också, men väl hemma mycket snopet att vara utlåst. Maken som hade saknat sin nyckel sen veckan innan hittade den där den vanligtvist brukar vara. Men min måste jag ha dragit upp ur fickan med något annat.

      Gilla

  3. Den där oron med barnbarnen vid vattnet känns igen. Samtidigt vill man ju att de ska ha friheten att utforska och leka.

    Fantastisk bildserie från dagen – underbara bilder som glittrar och glimmar och så fina toner med blått och vitt.

    Gilla

    • Jag kan tro att du känner igen det. Man behöver ju ha ögonen på dem och maken satt en lång bit ifrån för att det var där det fanns lediga bänkar.

      .

      Sidofåran hade lugnare vatten, som gjord för eftermiddagens låga solstrålar att glittra och bilda mönster och speglingar i. Där kunde jag andas ut ett tag. Varmt tack Anki!

      Gillad av 1 person

  4. Där fick du verkligen till det igen. Underbara bilder som glittrar och glänser i solens strålar!

    Gilla

    • I sidofåran var det lugnare vatten som mötte mig. De gyllene stunderna i naturen är alltid rolig att föreviga, olika varje gång och på varje plats. Tack så mycket Eva!

      Gillad av 1 person

  5. Fantastiskt fina vinterbilder. I sanning en fröjd för ögat att titta på.

    Gilla

  6. Vackra bilder i guld och vitt. Oj så oroligt med barnen så nära vattnet. Vilken tur maken hittat sin nyckel. 

    Kramar från oss

    Gilla

    • Det var verkligen lite dråpligt att vi båda tappade bort våra nycklar på så kort tid, och ja, tur att han hittade sin. Min är nog ohjälpligt borta. Jag sa till ungarna att jag inte skulle hoppa i efter dem men min man rättade mig: ”Det är klart att vi skulle göra!” Men det gick ju bra. Tack så mycket Anki!

      Kramar

      Gilla

  7. Det låter verkligen som om ni hade en helt underbar dag synd på nyckeln bara.. bilderna var så vintrigt härliga och fina.. hoppas att ni haft en fin Valentine..😘 kram Nicki 🤗

    Gilla

    • Det var skönt att vi kom iväg med barnen när vädret var av bästa sorten. Mycket märkligt med nyckeln men eftersom min man hade tappat sin så kunde han inte bli sur på mig för att vi fick sitta ute och vänta, haha. En smärtdag i dag men jag var ute en liten sväng i alla fall. Tack så mycket Nicki!

      Gilla

  8. Hello blogger, I enjoyed reading your post. I subscribed. See you often. Have a happy and bright day. ^^*

    Gilla

  9. Tur kameran inte tog stryk. Jag var lite nervös under min senaste fotorunda som företogs i blötsnö och där kameran var tämligen blöt när jag kom hem.

    Speglingar i vatten skapar alltid intressanta bilder, även i strömmande.

    Gilla

    • Det skulle ha blivit dyrt, jag hade telet på. Det var hårt underlag den föll på – och den kunde ha flugit ut i vattnet för det var en platå med utsikt över fallet som jag klev upp på. Kameror och blöta är inte så goda vänner, men under våra höstresor fotar jag ofta med paraply, man får torka mellan varven.

      Det är alltid lockande att fota speglingar, särskilt när vattnet glittrar.

      Gilla

  10. Förstår att det var svårt att koncentrera sig på fotandet när barnen var så nära vattnet. Men det blev ju många vackra bilder ändå. Ringar och frostglädje blev favoriterna denna gången. Träd är så vackra, nästan mer på vintern när man ser grenarna tydligt, och snötäckta också. Då framhävs det vackra ännu mer.

    Gilla

    • Jag tycker att trädens former är som vackraste skulpturer när de är avklädda och frost och snö framhäver dem. Jag försökte komma underfund med vad det var som gav upphov till ringarna men kunde inte se det, jag var för långt borta, men fascinerande var det. För barnen var dagen ett roligt vinteräventyr och det var en av de allra vackraste vinterdagarna. Tack så mycket Ulla!

      Gilla

  11. Men åh vilka fina bilder. Vet hur svårt det är att fotografera och hitta rätt vinkling på motiv i terräng som inte är så gynnsam att vistas i.
    Bra jobbat synd att nyckeln försvann men tur att någon kunde öppna åt er så ni kom in. Hoppas ni har extranycklar.

    Gilla

    • Tack så jättemycket tant Otto! Kul att du tittar in - hur har du det?

      .

      Vi har delat ut nycklarna till våra barn så vi får låta göra nya så att vi har extra och kan lämna tillbaka nyckeln till mellnadotterns familj. .

      .

      Det här är bara några av den dagens bilder, de flesta finns i föregånde inlägg. Det var en mycket givande dag, men oh, så trött jag var dagarna efter. Kameraväskan kånkade jag på i flera timmar.

      Gilla

      • Jag mår så där .. är under undersökning kan man väl säga. Min kropp har sagt ifrån och jag har underliga symptom. Den tänker nog att nu får du ge dig och gå i pension. Det värker överallt och det flyttar på sig så svårt att säga vad det kommer sig av. Var på klin fys och gjorde ultraljud på hjärtat och det var det inget större fel på ..ska ändå kolla upp det om ett år igen vill ju veta varför jag är så evinnerligt trött hela tiden.
        Så det är lite ovisst men livet fortgår ändå.
        Hoppas att du mår bra?

        Gilla

        • Mina symptom är som dina, de finns i hela kroppen och det blir bara värre och värre. Vissa dagar vet jag inte hur jag ska orka, värken är förfärlig. Men jag vet ju att det är fibro jag har, det blir kanske din diganos också? Det värsta är ändå just den stora tröttheten som hindrar en från att vara aktiv eller ens klara av hemmasysslorna. Varje fysisk aktivitet ger många straffdagar. Men nu var jag inte ett dugg uppmuntrande, det kanske finns en förklaring på varför du mår som du gör, hoppas att det klarnar. Vi får kämpa på, det finns inget annat alternativ.

          Varm kram

          Gillad av 1 person

          • Samma här.. på sistone har jag har fått för mig att jag gått in i väggen för jag är så trög och låg.. typ deprimerad. Vissa dagar har jag bra med energi men andra har jag inget driv i kroppen alls. Det är som du säger vi får kämpa på finns inget annat alternativ.
            Det är bara så tröttsamt att vara så trött hela tiden.. det har blivit mitt normaltillstånd.
            Vet inte hur de ska kunna ställa diagnos bara på så diffusa symptom. Bihålor mage huvud axlar ben armarkäkar mm som värker?

            Gilla

            • Du kanske är på väg mot en utmattningsdepression, du behöver hitta sätt att vila och hitta balans. Jag har en tanke om att just högkänsliga personer som vi kanske lättare drabbas av t.e.x. fibromyalgi, det handlar ju om ett smärtsystem som har blivit överaktivt, en sensitisering. Det du räknar upp stämmer precis på mig. När maken undrar var jag har ont svarar jag ibland att det inte värker i höger lilltå. Jag hade just ett smärtanfall i bröstrygg och axlar, har matat in smärtstillande, har tens-apparaten på ena skuldran och ska också be maken smörja på Voltarensalva. Tre barnbarn kommer snart, de sover över här så jag måste vara någorlunda alert. Sköt om dig, du med!

              Gillad av 1 person

              • Får se vad jag kommer få för diagnos om jag nu ens får någon. Har oxå tänkt på fibromyalgi. Då min värk flyttar runt så det är svårt att definiera symtomen. De har ju inte trott mig då jag försökt förklara. SVBK kärring står det nog i journalen. (Sveda värk och bränn kärring) Har fått en ny ung läkare nu som tagit tag i mina besvär..som verkligen inte är påhittade. Än har jag inte gett upp hoppet om en bättre framtida kropp. En kropp som behöver vila en hel dag efter en annan dags aktiverande är inget roligt. Jag vill fungera varje dag,
                Tack för ditt stöttande svar.

                Gilla

                • Det är nog just sveda-värk-och-bränn-kärringarna som sen har fått diagnosen fibromyalgi. Men bra att du blir lyssnad på och utredd ordentligt. Jag vill komma till en expert på smärta men har inte fått någon remiss, jag jobbar ju inte så det behövs inte, verkar man anse. Jag har ju haft min fibrodiagnos väldigt mång år nu och det blir inte bättre med tiden, en dags vila räcker oftast inte numera, orken är väldigt dålig. Tack själv för vår kommunikation om våra så liknande symptom.

                  Kram

                  Gillad av 1 person

                  • Blir inte förvånad alls ..SVBK kärringar behandlas kanske så eftersom de tycker den diagnosen är nog. Men symtomen är ju så olika och varierar. Det är lite nonchalant kan jag tycka att man inte blir trodd eller får någon som helst förståelse för det lidande man går igenom.
                    Mina största problem nu är bihålorna som jag tänker härleder från en inflammerad kindtand som jag ville dra ut men som min tandläkare promt och bestämt sa nej till först. Hon satte fast en brygga på den onda tanden som kostade mig skjortan och som jag sen fick slänga i sjön då tanden äntligen togs ut..helt varig. Åh sa tandläkaren det var verkligen ovanligt att tanden var så infekterad, 30 Tusen förlorade jag på hennes dåliga omdöme enligt mig.
                    Varje dag är en ny dag med varierande allmäntillstånd där man bara får acceptera att det är som det är. Jag jobbar ju fortfarande 90% och fattar inte att jag orkar. Men som sagt det får jag äta upp när jag är ledig med att ingen ork har kvar i kroppen till det som är mest värt av allt ..att leva ett värdigt drägligt liv med mening.
                    Att vara social kan man glömma då man helst bara vill gömma sig under en stor sten i skogen och läka sig. Återhämtning står ständigt i min agenda numera som högsta och första prioritet.
                    Vi får kämpa på du och jag. Försöka att hitta kraft att fortsätta kämpa mot ett system som inte riktigt kan ta hand om oss.
                    Kram

                    Gilla

                    • Jag minns detta med din tand och de stora utgifterna helt i onödan, tandläkaren borde ha erkänt sitt misstag och stått för det. Min ena kind har plågat mig mycket den senaste veckan och igår kom migränen ovanpå allt när jag hade barnbarnen här, tur att de kunde leka ute.

                      .

                      Jag tycker att du ska gå till läkaren och tala om precis hur du mår. Du behöver vila, antingen på heltid eller att du får sjukskrivning på halvtid. Annars slutar det med en krasch.

                      Sköt om dig!

                      Kram

                      Gilla

                    • Jag tar hand om mig på bästa sätt ..eller så gott det nu går..

                      Gillad av 1 person

  12. Trodde falldagen hade något med ”trilla omkull” att göra 🙂

    Gilla

    • Det hade det, fast jag inte tänkte på det. Jag föll med kameran ovanför fallet och den kunde ha farit ner i vattnet. Nu klarade den sig och blev bara mycket snöig, jag hade stort sjå att torka den ren från snö.

      Gilla

  13. Ojoj, hoppas att inte du skadade dig i fallet. Inte roligt heller när kameran faller i backen. Det kan bli jädrigt dyrt och trist. Det där med att hålla koll på barnbarnen tar på krafterna. Nu har jag ett barnbarn men det känns rätt tufft ändå. Man känner liksom ett extra stort ansvar när man har dom hos sig.

    Skönt att allt löste sig till slut med nycklar och allt.

    Ha en fin helg! Kram ❤

    Gilla

    • Jag klarade mig men var ett tag riktigt orolig för kameran och telet. När jag torkat av all snö så testade jag och allt funkade. Pust.

      .

      Vi är ju vana vid att ha barnbarnen hos oss, den äldsta fyllde nyss 21 och vi hade henne och hennes bror som fyllde 18 med oss så gott som alla sportlov och många påsklov på torpet och annars också. Nu har vi alla fem varannan onsdag på middag och de tre mindre sover över varannan vecka. Plus många andra tillfällen när det behövs. Och på somrarna är de med oss på torpet, ibland med föräldrar, ibland utan. Det är så roligt att de äldre också vill fortsätta komma regelbundet. Det är ett ansvar, men du har ju klarat dina söner, haha, du vänjer dig och snart kommer kanske fler?

      .

      Det blev nästan som ett skämt med nycklarna. Hur troligt är det att båda tappar sin husnyckel inom en vecka?

      Tack detsamma Susanne!

      Gillad av 1 person

  14. Härliga vänster i alla men snirkligt fångade mig lite extra. Oj hoppas att kameran klarade sig bra och att du inte gjorde dig själv illa.

    Gilla

    • Kameran och jag klarade oss bra, men förskräckt blev jag innan jag hade kollat och fått bort all snö på telet och kameran. Snirkligt gillar jag själv, de där gyllene mönstren. Tack Eva!

      Gilla

  15. Vadå vänster???? mönster skrev jag?? hur gick det till??

    Gilla

    • Jag har stängt av autokorrekten p.g.a. alla tokiga förslag och felskrivningar. Men det blir massor med fel i alla fall, mina fingrar skriver fortare än jag tänker elller så slinter de. 

      Gilla

  16. Gillar alla dina bilder! Gillar några bilder extra mycket.

    Gilla


Lämna en kommentar