En flyktig konferens.

Av: Jag

19 07, 2011

Etiketter:,

Kategori: bilder, fjärilar, foton, natur, sommar

18 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

18 kommentarer på “En flyktig konferens.”

 1. Och en färgrik sådan!

  Gilla

 2. Haha. Undrar vad de pratar om? Gud vilka magiska bilder du ta. Vet du det? Underbara.

  Gilla

  • Tack, Lindalou! Jag har nog en hel del tur, kan jag tro…. Jag tog flera bilder vid det här tillfället och på en annan bild syns det verkligen hur de tisslar och tasslar. Jag undrar så vad de hade för sig!

   Gilla

 3. Jag har försökt klura ut vad du har för fjärilar där. Skogsnätfjäril är tvärsäker på men blåvingen klarar jag inte. Den har en väldigt vacker teckning på undervingen men jag tror att det behövs visas mer av övervingens teckning för att man ska kunna säga vad det är för fjäril!
  Ett fantastiskt fint foto är det hur som helst! Ett smycke i varje fotoalbum!

  Gilla

  • Tack, Bebest, jag gillar det här fotot själv. Jag har kikat på de andra fotona, men kan inte se att blåvingens övervingar syns bättre på någon annan bild. Synd. Menar du att de övriga stora är skogsnätfjjärilar allihop?

   Gilla

 4. Svårt att se på 2 av dem men de 2 som visar mycket av vingarna är det. Den med utslagna vingar och den till vänster med upprätta vingar tycker jag stämmer väl. Du visade ju foton med brunfläckig pärlemorfjäril tillsammans med nätfjärilar för någon vecka sedan, så kanske de 2 som gömmer sig är pärlemorfjärilar men det går inte att säga utifrån fotot.
  http://www.lepidoptera.se/arter/skogsnätfjäril.aspx
  Undrar vad det var för gott de hittat där i gruset.

  Gilla

  • Ja, det försökte jag se på bilderna, kunde ju inte tränga mig på när jag fotade, men jag lyckades inte förstå vad det var. Det är roligt i alla fall att det är flera olika sorters fjärilar tillsammans och jag har sett flera gånger att just blåvingen sällskapar med större fjärilar. Den brunfläckiga pärlemorfjärilen är det troligen, den håller till just där.

   Gilla

 5. Kanske är blåvingen en ljungblåvinge. I mitt tycke en av de vackraste blåvingarna.
  http://www.lepidoptera.se/arter/ljungblåvinge.aspx
  http://www2.nrm.se/en/svenska_fjarilar/p/plebeius_argus.html

  Gilla

 6. WOW!!! Vilka motiv du hittar!

  Gilla

  • Tack, Imsy. Ja, det kan man kanske säga. Idag hittade jag ett gäng med rapsfjärilar på stranden. Jag fotade och fotade och har bilder med sju fjärilar på samma bild, men inget blev tillräckligt bra, tycker jag. Jag fotade med telen och borde ha fotat med macron, ser jag nu. De blir för små. Sen var jag också illamående och darrig och skärpan blir därefter. Så: det räcker inte bara med att hitta motiven, man får vara i form för att få dem på bild också! Besviken och sur på mig själv är jag idag.

   Gilla

 7. Vilken fin konferens! Vad bra att ”du var med”! Misslyckad är nu inte bilden, du fångade den ju! även om det inte blev exakt som du tänkt. 🙂
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Det här är inte de fjrärilar jag fotade på stranden. Det var nog rapsfrjärilar och de blev i n t e bra. Den här däremot är jag glad över.
   Kram

   Gilla

 8. Mycket tjusigt!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: