Dr Murkes samlade tystnad.

Av: Jag

20 01, 2012

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, natur, växter

36 kommentarer

Bländare:f/4.8
Focal Length:102mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Heinrich Bölls novell om dr Murke handlar om en ljudtekniker som samlar på bortklippta sekvenser av tystnad. Jag har hittat mitt sätt att samla på stunder av tystnad, hänförelse, häpnad och stilla liv mitt i bruset som omger oss överallt.  Små sparade gyllene ögonblick som jag kan plocka fram och tanka skönhet, ro och glädje från.

36 kommentarer på “Dr Murkes samlade tystnad.”

 1. Jag samlar på samma sätt som du. Fin bild!

  Gilla

 2. Jag får lust att klämma på de där vita knopparna..är det knoppar?Slutar de att lysa då?En vacker bild är det och jag vill inte förstöra den med mina knäpperier=)
  Sirpa är väl avis som inte själv kan fota så vackra bilder..hmmmm…
  Kram på re!

  Gilla

  • Det är nog snarare frukter på något slags små lönnar, lönnäsor brukar man väl säga, väldigt dekorativa där de hänger. Men det röda kan du nog inte gissa vad det är!? Vet du vad jag gjorde? Jag klättrade in i planteringar som fanns vid en motorväg, det måste ha sett heltokigt ut där jag stod och bilarna for förbi. Men jag hade roligt!
   Kram, Sirpa!

   Gilla

 3. Ja men nu ser jag ju att det är lönnäsor,lösnäsor..kommer ihåg när jag var liten,man satte dem på näsan,är det dem du menar?Eller är jag ute och cyklar..hehe..vet du,tänkte faktiskt fråga vad det rödrosa i bakgrunden är,har ingen aning..berätta! En bil som råkar åka förbi just när du tog bilden?=)
  Jag ser framför mig hur du klättrar i snår och buskar..hehe..fast det är ju mödan värt,det blir ju fint resultat!

  Gilla

  • Ja, just precis, det menar jag. Men det här är ju inga stora lönnar utan ganska små träd, relativt nyplanterade. Formen på näsorna är lite kort och knubbig, men jag kollade i floran och det finns sååå många olika lönnsorter. Ja oj, vad jag klättrade, vid såna tillfällen glömmer jag att jag är trött… Nej, det är ingen bil. Jag tror att jag låter det vara en hemlis ett tag så får andra gissa också, om det tittar in några fler.

   Gilla

 4. Typiskt att du ska retas och hålla inne med svaret..förgrömmade kvinna=) Jaja..jag tänker så det gnisslar,hjälper inte tyvärr..jag får väl hoppas på att någon annan kan lösa gåtan,hemlisen..fasiken! Annars är du så illa tvungen att avslöja svaret..helst inom en timma..jag måste ju kunna lägga mig och sova nån gång=)
  Hälsningar från Sirpa, nyfiken i en strut!

  Gilla

  • Hahahahahahahaha! Om jag säger att det är en del av naturen då, mer kan jag inte avslöja, då blir det för lätt! Kan du inte gissa så får du lägga dig nyfiken!

   Gilla

 5. Du har till klockan 2..i natt altså.. på dig att avslöja svaret..annars kommer jag att bojkotta din blogg..det låter väl skrämmande och läskigt! =D

  Gilla

  • Oj, hjälp vad läskigt! Bo…a min blogg, det är bäst att jag stänger den och ringer polisen! Sagt och gjort!
   Mardrömmar önskar jag dig om röda bakgrunder som flimrar!

   Gilla

 6. Faen..inget biter på dig..*Sirpa biter på naglarna*..polisen..hjälp..snälla,om jag ber vackert,kan du inte avslöja svaret nu..pleace..!!

  Gilla

 7. Din skata..jag visste det..att du skulle jäklas! OK…ha det så kul med Skavlan! Svaret på gåtan lär jag ju inte få nu..du har ju sett till att jag blivit arresterad..finkad..hjäääälp……hehe..

  Du..godnatt,kul att gnabbas med dig! =)Kram!
  Ps..när jag kikar in nästa gång..typ imorgon/idag..då finns det väl ett svar kanske 😉 Är fortfarande nyfiken…..=D

  Gilla

  • Har du sovit gott i finkan, bland loppor annat roligt? Så går det när man hotar folk! Jag har just förstått att det inte gick så bra att kommentera här igår och därför har inte de som brukar gjort det, sluter jag mig till. Så jag ska väl inte hålla dig på halster: det är korallkornellen, den där busken med röda grenar, som bildar vacker bakgrund. Det var massor av dem i det buskaget och det är så effektfull med många såna ihop. Nöjd nu?

   Gilla

 8. Där har du fångat ljuset i näsorna fint!
  Jag försökte kommentera igår men då gick det inte utan lag skickades ut på verandan varje gång. Jag tänkte då att du antagligen var trött och och behövde vila lite från kommentarerna.

  Gilla

  • Tack, jag tyckte att det blev något lite japanskt över bilden med den röda bakgrunden och de skira hängande frukterna.

   Jaha, var det så det var, jag märkte också av det, hamnade på verandan när jag försökte redigera, märkligt! Jag undrade förstås om alla hade övergett mig.

   Gilla

 9. Så bra att kunna finna lugnet mitt i allt omkring. Att titta på dina vackra bilder är fint och roingivande 🙂

  Gilla

 10. Samla ögonblick och stunder av tystnad ..jag var också här och tankade lite skönhet ..även om jag borde fått tillräckligt av att bara öppna min yttedörr till idyllsnövyerna.

  Gilla

  • Det är nog bra att ha flera tankställen! Har ni så mycket snö, så härligt, säger jag som slipper skotta!

   Gilla

   • nej snön är alldeles lagom 10-15 cm , behöver inte skottas och dessutom har den fastnat på trädgrenar och buskar ..0 till endast någon grad kallt ..alltså idyllvinter

    Gilla

 11. oj där blev rader borta..jag ville lyfta fram ..helt underbar din inställning ..
  ”samlar på bortklippta sekvenser av tystnad. Jag har hittat mitt sätt att samla på stunder av tystnad, hänförelse, häpnad och stilla liv mitt i bruset som omger oss överallt. Små sparade gyllene ögonblick som jag kan plocka fram och tanka skönhet, ro och glädje från.”
  en livsfilosofi ,ett förhållningsätt till livet som helhet ..livskvalite´

  Gilla

  • Jag har nog alltid varit lite eftertänksam och stannat upp och funderat. Jag älskade ensamma skogspromenader som ung tonåring, minns jag. Mamma kunde hitta mig under sängen när jag skulle skura golvet, jag låg där och filosoferade. Ja, det är livskvalitet och jag är glad att jag är tillbaka i det. Under många hektiska år som heltidsarbetande trebarnsmamma med tvåtimmars arbetsresor tappade jag kontakten med naturen, dumt nog, när jag skulle ha behövt den som bäst. Men nu så.

   Gilla

   • härligt ..jag var/ är nog också lite sån , saknade såna förebilder/vänner det kändes som om de flesta …som om alla barn helst skulle vara el vilja vara tuffa och käcka och busiga ..Pippi och Emil de var nåt de… och jag stod bara där förbryllat frågande ..vad är det för roligt med det?

    Gilla

 12. Hallå där..jo tack,jag sov gott,var så utmattad av all stress 😉 Nu känner jag mig fräsch igen efter att loppmedlet har verkat..hehe..
  Häftigt,röda grenar,det hade jag inte kunnat gissa,ingen annan heller tror jag..japp,nu är jag nöjd=)
  Ha det bäst!

  Gilla

 13. Det är väldigt lätt att förstå vad du menar. 🙂 Kul att denna och nästa bild på samma motiv är så olika. Läckert, vackert, och enkelt i tystnaden.
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Ja, du förstår nog precis vad jag menar, tänker jag. Visst är det kul att det kan bli så olika, den här är helt annorlunda i färgerna till exempel, p.g.a. korallkornellerna. Det var så skönt att stå där i buskagen och bara se.
   Kramar

   Gilla

 14. Förstår vad du menar. Så läckert med den röda tonen i bakgrunden. Vissa bilder betyder nåt extra för oss och det är ju inte alltid det syns för andra.
  Fin bild!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: