Ny pausbild.

Av: Jag

12 06, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, insekter, sommar

35 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:180
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

– Kom och titta, det är paus nu! ropade min lillasyster i tevens ungdom. Det är väl lite så jag tänker, att ni ska ha en snygg pausbild att titta på om  ni råkar ramla in på min blogg. Kanske kan man säga att jag tar en liten paus i pausen när jag gör det här inlägget.

Den vackra, metalliskt glänsande insekten med de grafiska antennerna är en kamhornad knäppare.   Knäpparna kan snabbt, med ett knäpp komma ur ryggläge genom att spänna kroppen, därav namnet.

Helt lätt är det inte att hålla sig från bloggvärlden. Jag håller koll och gör ett nedslag på någon blogg ibland, men jag kommenterar knappt och gör inte inlägg var och varannan dag just nu. Jag har i stället läst en hel bok. Det ni.

35 kommentarer på “Ny pausbild.”

 1. Jag får säga som Baloo: Vilken latjo liten pryl!
  Antennerna är som vore de designade av Nils Nilsson Skum! Läckert!

  Gilla

  • Det är ditåt tankarna går, onekligen. Ctenicera pectinicornis kan nog aspirera på att vara insektsvärldens lilla ren.

   Gilla

 2. Denna lilla gynnare är cybervärldens uppfinnare, utan den hade vi nog inte vetat vad antenner ska vara till. Jätteglad att du inte kan hålla dig borta helt från bloggen, men överansträng inte dina ögon, och resten av kroppen. Positivt att du lyckats läsa en bok färdig, så fort jag tar fram en bok, och börjar läsa, ringer telefonen.
  Svante

  Gilla

  • Den pejlar in den rätta stämningen och de bästa bilderna. Jag pausar i soffan från lite trädgårdsrehab, har förstås tagit i mer än jag förmår, som vanligt. Jag läser i sängen på kvällen, då ringer ingen, det är bloggtiden som blir lästid.

   Gilla

 3. Vad häftig!! Må säga att det är skönt att du tog en paus i pausen – du har liksom till…. men jag förstår varför.
  Då jag är vetgirig har jag letat och letat och detta är en Kamhornad knäppare – Ctenicera pectinicornis. 🙂

  Kram

  Gilla

  • Jag var lite förbluffad när jag såg de vackra antennerna, måste jag säga. Jag letade också länge, men jag hade svårt att hitta någon som passade. Kardinalbaggen har kamantenner, men där stämde inte färgen. Men till slut så.
   Kram

   Gilla

 4. Blind har jag blivit också – såg inte att du hade skrivit det 🙂 Ja ja, så kan det bli 🙂

  Gilla

 5. Verkligen häftiga antenner! Tror aldrig att jag har sett en sådan…
  Läs fler böcker! Det mår man bra av.
  Kram

  Gilla

  • De är jättehäftiga! Glad att jag såg baggen.
   .
   Från att ha varit en bokslukare i hela mitt liv gick jag till att inte klara av att läsa när jag gick i däck. Dels fick jag dyslexiliknande symptom, dels kunde jag inte koncentrera mig. Forskningen visar att en utmattad har synliga förändringar i hjärnan och det har jag verkligen känt av. Sakta återerövrar jag läsandet och njutningen. Även musik har varit omöjligt att lyssna på en lång period, men även det börjar jag kunna njuta av. Jag har verkligen sörjt att inte kunna läsa men det har samtidigt varit en nyttig erfarenhet.
   Kram

   Gilla

 6. Läs, jag tar det ganska lugnt med bloggandet just nu, men nästa vecka kommer jag nog att engagera mig mer… Jag kan rekommendera Eldfàngaren av Nicolas Evans…Örnkram

  Gilla

  • Aha, han som kunde tala med hästar! Tack! Men egentligen har jag högar med böcker, läser ofta samma böcker som maken – och det har samlats.
   Kram

   Gilla

 7. Då kan man kanske säga att din blogg har sommartempo?? Bloggpaus låter så hårt *ler snett*

  Varm Hemikram ♥

  Gilla

 8. En paus i pausen kan vara bra att ta ibland. En paus i bokläsandet behövs oxå…man behöver låta det man läst sjunka in lite …sen kan man gå vidare i pausläsandet 🙂
  Fin liten knäppare du knäppt!

  Kram

  Gilla

  • Jag har redan börjat på en ny bok, gjorde det i natt när jag vaknade och inte kunde somna om. Jag har ett stort sug efter böcker nu och jag ser så fram emot att läsa vissa av mina favoritförfattare. Min ofrivilliga läspaus blev ju flera år lång.
   Ja, visst är han snygg!
   Kram

   Gilla

 9. Sicken snygging!! Bara man slipper eye-to-eye-kontakt så kan en del kryp vara riktigt vackra och spännande..

  onsdagskraam från Mogi

  Gilla

 10. Vacker bild. Pausa lugnt!

  Gilla

 11. Vilken stilig knäpping du hittat! Bloggpaus är inte helt fel, särskilt så här års. Ha det så trevligt med böckerna!

  Gilla

  • Tack, Imsy! Min paus är det ju lite si och så med, men jag sitter inte i timmar vid datorn åtminstone. Nu kallar kvällsboken.

   Gilla

 12. Härligt att läsa böcker. Ta din paus och njut av Livet.

  Kram

  Gilla

  • Om du visste vad jag har saknat det! Nu är det ju så skönt ute också så det blir en bra rytm: ute på dan och läsa på kvällen. Du är väl också fri och ledig nu och kan börja njuta!
   Kram

   Gilla

 13. Det är helt tokigt roligt att komma in här och se en sådan bild! Helt underbar!
  Jag undrar såklart varför du vill pausa, och förstår det väl delvis. Jag har pauser ibland, fast de brukar liksom bara bli… (om jag inte mår bra)
  Idag t ex. jag har bara lust att ”gnälla”, gråta och bli ompysslad.
  Allt gott till dej och en mjukiskram!

  Gilla

  • Jag var ju helt enkelt tvungen att få visa den, trots att jag skulle pausa. Jag försöker komma in i lite bättre vanor, men det är svårt, det är lätt att ta till datorn. Idag har jag beställt den nya MacBookPron med en ny sorts skärm, toppen för fotografer. Kommer om några veckor, Apple släppte den häromdagen. Då lär det bli mycket datortid igen.
   .
   Känner så väl igen den där känslan, jag var riktigt nere igår, men det känns bättre idag. Hoppas att du får bli ompysslad! Jag har några plantor att kruka men tappade geisten när jag inte hittade planterspaden. De får fötter på nåt märkligt vis.
   Kram och trevlig fredagskväll!

   Gilla

   • Vad kul med en MacBookPro! Då är det roligare, bättre och lättare att både titta på och redigera bilder!
    Detdär med bättre vanor är jag själv usel på, men jag försöker kontinuerligt.
    Fick besök i eftermiddags, det var skönt att slippa vara själv. Hos mig finns tre småspadar och tre sekatörer som samtliga ofta får ben…
    Kram tebax och trevlig helg! Allt gott till dej!

    Gilla

 14. Cool typ

  Gilla

  • Ja, jag tyckte det!

   Gilla

   • Om du visste, så synd att jag inte hade kameran tillhands nyss, då jag tömde en grenhög i trädgården. Herr å fru padda, två söta ödlor och sniglar och jag kan inte räkna upp alla jag störde. Vackra, snygga, snälla å coola typer 🙂

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: