Fääärdiig!

Av: Jag

28 11, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, höst, saker

16 kommentarer

Bländare:f/5.3
Focal Length:44mm
ISO:250
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Nu kan snön komma.

16 kommentarer på “Fääärdiig!”

 1. Har du planer på att kratta bort snön? Eller? Borsta bort fungerar ganska väl. 🙂 Var i en trädgård för ett par år sedan, där hade man hängt upp de äldre trädgårdsredskapen (utslitna) som dekoration. Fint var det också. 🙂
  Kramelikramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Nej, men nu är höstjobbet avklarat. Jag har dock inte gjort så mycket själv i år. Och snön vill jag ha kvar! De här redskapen är ju inte precis antika, men ganska väl använda. I sommar har fukten gått hårt åt alla skaft.
   Kram

   Gilla

   • Flitiga ni varit! Här har vi i flera år satsat på minimalt med jobb… Hm. Nåväl. Vi har andra goda egenskaper…
    Kramar och allt gott till dej!

    Gilla

    • Det var faktiskt med sorg i hjärtat över min oförmåga som jag ringde till en firma som kom och tog det värsta. Massor med fallfrukt och löv och som kronan på verket en enorm rishög. Jag gjorde bara lite efterarbete och har betalat dyrt med min kropp. Och idag är världen vit! Så underbart vackert – och bra tajmat av mig!
     Kram

     Gilla

     • Verkligen bra tajmat! Det är konstigt, för jag tycker verkligen om att göra saker i trädgården, men det är en av de saker som jag mår allra sämst av. Måste sätta klockan och vila efter typ 10 min.
      Kraaaaamar och allt gott till dej!

      Gilla

      • Det är ju egentligen väldigt krävande för kroppen, det mesta i trädgården. Jag försöker göra det mesta, men i perioder förmår jag inget. Men trädgårdsarbete används ju som terapi och rehabilitering, så…

       Gilla

       • Ja, jag vet ju det! Därför är det lite frustrerande. Jag vill gärna! Vi har tagit bort nästan alla rabatter, och har liksom förenklat allt arbete. Lite gräsklippning så är det i stort sett klart… Och det är käre makens lott.
        Varm kram och allt gott till dej!

        Gilla

        • Det är väl egentligen det förnuftigaste. Har bara inte kommit dit än. Alternativet är att sälja huset och bo i lägenhet, men…
         Kram

         Gilla

         • Det vill i a f inte jag. Hellre bo med ”naturtomt” i s f. 🙂
          Vi sparade ”det viktigare”, pionerna, bärbuskarna, kärleksörten, fruktträden. Sedan har det tillkommit fruktträd, en bambu, lite lagerhägg på ett par ställen och en lågväxande en. Krukor istället för rabatter – oerhört arbetsbesparande! Lite sten på något ställe, och jag räddade en rad lilja för dagen som fick en okej plats för att skymma lite av grannens garagevägg. Jag satte mig, ritade och tänkte. Käre maken gjorde (gärna)
          Trevlig helg och allt gott till dej!!!

          Gilla

          • Jag har stretat emot en flytt och nu har vi ju renoverat köket. Jag har inte så mycket rabatter, mest rosor och de är inte så arbetskrävade – lite gödsel bara så blommar och blommar de. Men jag har några snåriga ställen som jag inte orkar ta itu med. Fruktträden medför mycket jobb, tycker jag. Och hallonlandet. Min man tycker nog att trädgårdsarbete är likställt med straffarbete, haha!
           Detsamma och kram!

           Gilla

 2. Får jag vara lite elak utan att du blir arg, att kratta på hösten är ju naturligt, men att ha problem med borsten är ju inte bra. Här i Kårböle har vi nu 2 cm snö, och -3,2 grader, och en snålblåst som går igenom både byxor, och långkalsingar vid hundpromenader, tyvärr verkar inte hunden märka av det. Kan jag i denna kommentar samtidigt säga att jag gillade knoppen i ditt förra inlägg.
  Svante

  Gilla

  • Du har rätt man kan tolka det så, borsten ser krattig ut, haha! Jaha, ni har vinter igen. Du får ta på dig täckbyxorna! Vi har inte fått nån snö än, men den kommer nog, hoppas jag. Kan du inte gå och säga det i rätt inlägg?

   Gilla

 3. Vintern kom till Frankrike, ja ja, Alperna och Mont Blanc…. Men ändà…
  Jag undrade vad bävern gjorde i en damm, sen fann jag dennes ungar… Helt paff i en förort till Paris… Intressant bild

  Gilla

  • Den kom till oss alldeles nyss. Mina livsnjutare blev euforiska, som de brukar. Ut i snön och rulla stora snöbollar. Härligt! Aha, har du hittat en bäver! Spännande!

   Gilla

 4. Jajust, Beppe Volgers och hans godnatt sagor. Pottan vid sängen – sen ropar han färdig. Kul!!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: