The milky way.

Av: Jag

06 12, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, frost, himmel, snö, vinter

33 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:23mm
ISO:800
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix X100

33 kommentarer på “The milky way.”

 1. Det där var det länge sen som jag sàg, det var en dag förra àret.

  Gilla

 2. Saab-före! Sånt gillar jag! En verkligt inbjudande bild! Jag får härliga minnen av resor för att skaffa julklappar och mat.

  Gilla

  • Det var förr det, nu duger nästan vilken bil som helst, haha! Det är lite julkänsla över bilden, jag håller med.

   Gilla

 3. Jag skulle vilja ha det till att vinterhjul skall användas för att få hjulstämning, och här snöar det inte just nu, och temperaturen är -2,5 grader, skulle inte skrivit om att det inte snöar för nu gör det, det. Det har kommit 2 dm sedan igår kväll.
  Svante

  Gilla

  • Då vill jag påminna om mitt hjulkort förra julen. Här har vi haft uppehåll och ganska milt idag, ungefär som ni. Jag hoppas innerligt att snön ligger kvar nu och inte töar bort.

   Gilla

 4. Tänk att jag hade glömt ditt hjulkort från förra året,
  Svante

  Gilla

 5. Underbar effektfull bild med mycket julstämning. ♥ Ditt hjulkort från förra året var verkligen roligt 😆
  En go´er 2:a advent till dig och kram

  Gilla

  • Tack, Grevinnan! Jag har tyvärr ännu inga idéer för årets julkort, inte ens det som jag snart måste få iväg till släkt och vänner. Borde nog sätta igång och leta i gömmorna eftersom det inte finns något som passar som är nytaget.
   Detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

  • Det låter helt vansinnigt ur flera synpunkter. När det handlar om ett barn så är det straffbart att tro eller gissa något utan att kontrollera fakta. Polisen har begått ett grovt fel, men jag undrar även över farmoderns handlande. Hur kunde hon bege sig hemifrån utan att kolla om sonen verkligen var hemma???

   Gilla

   • Jag känner detta handlande från polisen som ett slag under bältet för hela det uppväxande släktet. Våra barn, och ungdomar måste känna att de är uppskattade av samhället, inte bli undanskuffade av besparingskrav. Läste detta idag i ÖP, och det gör mig inte gladare när det gäller vårt välfärdsamhälle. Jag har inte lyckats bli förälder, men det kan väl inte hindra att jag anser att barnen är vår framtid, om det nu finns någon.
    Svante

    Gilla

    • Slag under bältet är väl milt uttryckt. I det här fallet hade det kunnat sluta i katastrof. Det är oförlåtligt att sjabbla så. Och självklart finns det en framtid.

     Gilla

 6. http://op.se/lanet/ostersund/1.5373938–att-hamna-utanfor-svikna-av-slakten-svikna-av-samhallet-
  Verkar som denna länk föll bort på något vis, hoppas på bättre tur denna gång.
  Svante

  Gilla

  • Aha, då förstår jag bättre din kommentar ovan. Jag förstår överhuvudtaget inte hur vi kan tillåta en en enda person att vara hemlös.

   Gilla

 7. Härligt före..tur man har vinterdäcken på…fint men förrädiskt!
  Har varit ute med mamma i rulstolen idag igen …det är en utmaning att ta sig fram …rullstolsburna får mestadels hålla sig inomhus så här års..om man inte har en anhörig som skottar väg åt sig 🙂

  kram

  Gilla

  • Ja, vinterdäcken behövs allt. Så härligt för mamma din att komma ut i vinterlandskapet. Jag orkar inte sånt. Mitt bakhuvud och annat gör mig tokig; ont ont ont!
   .
   Bror min flyttade från Umeå till Skåne för att slippa snön – men det kan vara nog så besvärligt där nere när blåsten yr snön till vallar.
   Kram

   Gilla

   • Hm..men ibland undrar mamma nog vad vi har ute att göra 🙂 jag försöker ju gå ut oavsett väder…häromdan blåste det lite väl mycket..och stack som nålar i ansiktet..men då var vi bara ute en liten vända… det är skönt ändå att få lite luft.
    Snart tar vi oss inte fram någonstans ..då får vi ta färdtjänsten till stora köåcentrat en dag det var länge sedan vi var där ..brukar försöka komma dit någon gång varje år…
    Jag förstår att det är jobbigt med värken och förstår att det är outhärdligt ibland…man blir ju slav under värken då man inte kan göra det man vill. Det är konstigt ändå att det inte ger sig. Att ha ont i huvudet är nog bland de värsta smärtor man kan ha ..för man orkar inte leva som man vill..att ha ett tryck i skallen hela tiden är tröttsamt. Önskar att du blev av med värken… så att ditt liv blev lite enklare.

    varm o go kram från mig

    Gilla

    • Tack för omtanken! Jag är ju van vid smärta, har haft fibron länge, men de senaste nya med bakhuvudet och axeln har blivit droppen. Jag får ingen andningspaus. Nu har jag i alla fall varit till en duktig sjukgymnast. Men de övningar hon gav mig för nacken/bakhuvudet triggade bara igång smärtorna ännu mer. Axeln skulle jag bara vila, stötta med kuddar både när jag sitter och när jag sover. Men hur gör man det i vardagen, man behöver ju båda sina armar, speciellt när sommarflickan kommer på besök?
     .
     I helgen ska min syster ha försett mamma med en ny åkpåse och en vintercape, då blir det lättare för henne att komma ut med personalen. Hon klarar inte längre ställen med mycket folk, hon är för känslig för ljud och intryck.
     Vi kämpar på.
     Varm kram

     Gilla

   • Hoppas att sjukgymanstiken hjälper dig ändå..
    Det är rörigt för mamma oxå att vistas bland för mycket folk …så det bästa är att bara vara hemma eller gå på promenad..det blir för mycket intryck på en gång.Men ibland så åker vi ändå iväg någonstans för ombytes skull..
    Ja vi får kämpa på…

    Ha de bäst!

    Gilla

 8. Brr…ser kallt ut…

  Gilla

  • Det har varit en liknande dag idag – så strålande vackert att det inte går att deppa!

   Gilla

   • Gött att höra! I går hade vi en uuunderbart solig vinterdag och jag fick äntligen fotografera massa vackra snöbilder! :-)!

    Gilla

    • Jag var ute och handlade gardiner till köket med maken, men några bilder hann jag ta medan han handlade mat.

     Gilla

     • Bra samarbete! :-)!
      Du får kolla in min fototriss. jag är själv riktigt nöjd.

      Gilla

      • Det ska bli, de är alltid roliga att kolla! Synd att jag inte kan delta.

       Jag tycker ju förstås att han skulle kunna köra mig både hit och dit eller vänta tålmodigt, men… det är bättre än inget.

       Gilla

 9. Jag gillar verkligen dina rubriker! ”Lånade” den om stamtavla till en instagrambild häromdagen! 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: