Gubben Höst.

Av: Jag

15 12, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, höst, natur, naturkonst, växter

26 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

När snön yr och det känns rått och kallt och det inte är något väder att vara ute i, visar jag en bild som jag hittade i gömmorna. Gubben Höst. Jag gjorde honom för några år sedan för att överraska livsnjutarna och de blev helförtjusta. Han finns i flera varianter, jag ändrade på honom allteftersom jag kom på detaljer, bland annat har han pupiller av bär på någon bild, men det var den här jag hittade just nu. Inte världens bästa bild, men…  ganska kul är han, om jag själv får tycka.

26 kommentarer på “Gubben Höst.”

 1. Verkligen en kul bild! Det finns liknande med t.ex. frukt och grönsaker, som du kanske sett? Roligt att göra en egen variant!

  Gilla

  • Tack, Agneta! Det är nog dem jag har haft i bakhuvudet och blivit inspirerad av, vad han nu hette. Det är alltid kul att vara lite kreativ.
   TILLÄGG: Jag kom på det, han hette, Arcimboldo, Giuseppe Arcimboldo, levde på 1500-talet i Italien.

   Gilla

 2. Jag visste det! Jag bestämde mig för att kika in på bloggen för att kolla dina bilder och bli glad och se, redan på första bilden hade jag vinst. Jag skrattade gott åt Gubben Höst! Tack!

  Gilla

  • Är du uppe och vandrar om natten, Trollan!? Vad bra att jag kan göra dig lite glad! Det var roligt att göra honom och jag blev själv glad när jag påmindes.

   Gilla

 3. En verkligt skojig och uppfriskande kreativ bild!
  I Skokloster finns flera av Arcimboldos tavlor. Dt är krigsbyten från trettioåriga kriget, stöldgods från Prag med andra ord.

  Den här är väl den mest kända. Jag var 9år då jag såg den första gången. Tavlan var en den skolresans största behållningar kan jag säga.

  Gilla

  • Tack, den var rolig att skapa! Jaha, är det där jag har sett honom då? Jag minns inte längre var jag har sett vilka verk, men jag googlade och såg att flera skulle finnas på Louvren och där har jag ju varit. Men det är troligare att jag minns dem från Skokloster. Ja, så är det nog, nu när du påminner om det. Tack!

   Gilla

 4. Görläcker…Fin bild som alltid…När det blir jullov ska jag ta mig en tur bland dina övriga bilder… det har liksom varit ont om tid och energi ett tag.

  Decemberkram från Mogi

  Gilla

  • Tack. Mogi, kul att du gillar min höstgubbe! Det är klart att det är ont om tid för er som jobbar och står i. För mig som nu är sjukpensionär är det ju ingen brådska med nåt, här är det bara orken och energin som fattas.
   Kram

   Gilla

 5. Så jättefin och uppiggande! 🙂

  Gilla

 6. Hej du varma rara !!!! ♥
  Hej kompis !
  Kopierar svaret jag skrev till Inger :

  BS hej !
  Nä nu jädrar får det vara nog med sorg o bedrövelse. Imorse såg jag ett par program ” De obotbara ”, vilket handlade om 2 som fått cancer men besegrat den. Kan dom, så kan jag !!!!! Är inte mogen att lägga mig ner och självdö ännu.Det finns saker man kan göra för att förbättra immunförsvaret, strypa cancerceller av vilken typ det vara månde. Då väcktes ett hopp i mig som jag inte haft innan. Nu ska jag utarbeta en plan för hur detta ska gå till tillsammans med hormoner och cellgift, men jag tänker bli så bra jag kan.

  KRAMAR ♥

  Gilla

 7. ah är det så han ser ut!!
  Han som man sjöng om i skolan

  Kram

  Gilla

  • Ja, så såg han ut hos mig, men det finns säkert många varianter lokalt, en höstgubbe kan inte hinna med allt det där som de sjunger om. Tack för lite musikglädje!
   Kram

   Gilla

 8. Jättekul helskön bild! Visar på en härlig, sann kreativitet!
  Kramar och Allt gott till dej

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: