Samling

Av: Jag

18 05, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, djur, foto, foton, natur, photos, vår

36 kommentarer

Bländare:f/4
Focal Length:8mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

36 kommentarer på “Samling”

 1. Får horn i pannan när jag ser dem…. men jag hoppas att det varit kallt som busen åt dem i år så jag slipper se dem… men det är vackra skal!

  Gilla

  • Men de här är väl ganska harmlösa? Jag har en hel del hemma hos mig och inte gör de mycken skada. Det är värre med de små snäckorna, de är storätare.

   Gilla

   • Här äter de banne mig så det räcker och blir över. Speciellt Tagetes så de har jag gett upp att odla. Brukar har häckar med fina plantor men när de här är i farten så blir det inte mycket kvar… när man får plocka 20-talet åt gången… men de håller sig på ena sidan grusgången som tur är,

    Gilla

    • Men vad har du fått för hungrig sort hos dig?! Jag brukar i och för sig plocka iväg dem jag ser vid vårröjningen, men aldrig att jag sett dem mer än lojt vilande någonstans, medan småsnäckorna knaprar på hela tiden och gör hål i allt.

     Gilla

     • Ja jag vet inte men glupska är de. De upptäckte den rabatten när pappa slog gräset tidigare än vanligt vi parkeringen så de hade väl för torrt om fötterna. Tagetesen såg konstig ut, ungefär som den var dammsugen på ovansidan. Jag frösår ju också och där satt de och klamrade sig fast och åt hej vilt. Ifjol var det lite mindre men då hade jag gett upp och slutat odla dem.. enda djur som äter dem tror jag.. året innan vad jag bet och jag vet inte hur många vi hivade iväg. Hade jag restaurang skulle jag göra mig pengar 🙂 Idag gäller dock jakt på liljebaggar som också är glupska. 3 st so far idag.

      Gilla

      • Du kanske kan sälja till nån restaurang! De vackra liljebaggarna har jag utlyst krig mot. De får inte äta upp mina kungsängsliljor!

       Gilla

 2. Vilken vacker samling! Jag måste nog ut och härma dig snart!

  Gilla

 3. En samling i gården ? Fina former. Lite bröstiga. 😉

  Gilla

 4. Din bild fick mig att tänka på resan till Strömsund jag ska göra på måndagsmorgon. Har hittat en fin husvagn där. Om allt fungerar kommer jag inte att vara på nätet annat än om campingarna har Telia-åtkomst. Vinbärssnäckor tror jag det är du har på bilden, du får fråga Maria, om vad de heter på Franska, men tror de heter eskargo eller nåt.
  Svante

  Gilla

  • Inte vinbärs- utan vinbergssnäckor, lätt att blanda ihop, man hör ju inte vilket det är. Escargot comestible heter den på franska, så du hade rätt. Trevlig semester önskar jag dig, det är inte utan att jag blir lite avundsjuk!

   Gilla

   • Hemma igen efter resan till Strömsund/Backe. När jag kom fram på utsatt tid var ingen hemma på adressen, och dörrnycklarna satt på en spik bredvid dörren, men de hade en trevlig dörrklocka, en sådan melodi skulle jag vilja ha själv. Husvagnen stod på gården, och verkade vara lika fin som bilderna i annonsen. Jag blev utskälld av grannens hund, men det kan jag ta. Blir inte någon resa på ett tag, 64 mil idag räcker ett tag.
    Svante

    Gilla

    • Jag trodde att du skulle stanna där ett tag! Köpte du alltså en husvagn? Nycklarna på en spik, det låter som Norrland förr i tiden.

     Gilla

     • Fanns ingen att köpa vagnen av, och jag är uppfostrad att inte stjäla. Inte heller skulle jag använda andras nycklar. Med nycklarna på en spik meddelar man att man inte är hemma, enl. min uppfostran.
      Svante

      Gilla

 5. Jag gillar vinbergssnäckor. Jag skulle aldrig komma på tanken att äta dem men handlar det om att undvika svält kanske jag kan ompröva det. Det finns ju folk som överlevt att äta dem.
  Nej, det är formen jag gillar och så är det något filosofiskt över deras värdigt eftertänksamma och allmänt flegmatiska rörelser. DE har rätt tempo i livet! Vem har hört talas om en utbränd vinbergssnäcka?!

  Gilla

  • Jag tycker också att de är lite mysiga, just av de skäl som du skriver. Nej, utbrända blir de nog inte, men kokta eller stekta ibland.

   Gilla


 6. Inte för att det har med din bild att göra men så är det för 08:or var helst de uppenbarar sig i Sverige.
  Svante

  Gilla

  • Jag får spara den här ett tag tills maken har vaknat. Orkar inte leta efter hörlurarna.
   .
   Så, nu har jag fått dagens goda skratt! Tack, Svante!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: