Triumf

 ”Triumf att leva, triumf att andas, triumf att finnas till!”
Ur E. Södergran, Triumf att finnas till…
(Septemberlyran)
Svante skickade mig en bild på sin hoj:
Creation time:

22 kommentarer på “Triumf”

 1. Motorcyklar är inte riktigt min grej… Moppar där emot gillar jag!

  Gilla

 2. Ser riskabelt ut. Glöm inte hjälm och stödhjul 🙂

  Gilla

 3. Triumph är ju ett klassiskt brittiskt märke som överlevt den japanska motorcykelinvasionen. En av mina kusiner hade en sån på 50-talet. Den kördes året om oavsett väder. Sånt ger åkskicklighet och körkänsla.

  Om vintrarna plogades det upp isbanor på sjöarna och där tävlades det. Min kusin hade inga isracingdäck med långa stålspikar men han var framgångsrik i klasserna för standardcyklar utan spikdäck. Han satsade på att köra säkert och så fort som möjligt medan övriga satsade på att vara snabbast iväg. Vanligen körde fartfantomerna fast i snövallarna eller föll omkull i någon vådlig sladd. Medan de försökte komma upp eller loss ur snön tuffade han lugnt på och vann. Sen körde han hem på hojen utan att ha fått minsta repa på den.

  Det kommer då och då en Triumph inrullande här på gården. Det är ett mäktigt muller i den!

  Gilla

  • Klok kusin det där! Då fick han njuta av sin triumf! Ljudet skulle jag kunna vara utan, det är bara det att jag tycker att de är snygga att se på.

   Gilla

 4. Vill du ha kommentaren om Triumphen har så varför inte, min första motorcykel var en Triumph Thunderbird 1952, med stel bakram, och med ett fjädrande baknav kallat ”silltunna”. Denna hoj byggdes om till att se ut som en Easy Rider Harley Davidson.Marlon Brando använde samma model i filmen The Wilde Ones. Tyvärr har bilderna på den hojen försvunnit, men jag ska skicka ett mail med min andra hoj.
  Svante

  Gilla

  • Jag tror faktiskt att jag inte känt någon som har haft motorcykel, bara en vars bror körde ihjäl sig på en, kommer jag på nu. Det ligger ett romantiskt äventyrligt skimmer över motorcyklar, typ Marlon Brando. Jag kan tänka mig frihetskänslan man får när man är ute på vägarna. EDIT: Nu finns bilden under min bild.

   Gilla

 5. Jag har mc-kort, och har kört. Aldrig haft egen hoj,men kört mkt när jag var 18-19. 😀
  Idag har jag en moped från -58
  Kram och allt gott till dej!

  Gilla

  • Vad kul med moppen! Jag har inte körkort för någonting, det blev aldrig av.
   Kram

   Gilla

   • Växte upp på landet, körkort var ett måste. Är så glad att jag tog det. Det är jag fortfarande, fast jag kör inte så mkt längre. Har alltid gillat att köra bil och varit glad om jag fått prova många olika sorter.
    Får tyvärr ont av det numer. Är väl kanske lite mer bilintresserad än de flesta tjejjer, men inte alls någon entusiast. Köra Mc var en oerhörd upplevelse! Kul, berusande och frihet! Tycker om moppen även om den sällan används.
    Allt gott till dej och en bamsig kram!

    Gilla

    • Det låter härligt och jag saknar att kunna sätta mig bakom ratten och bara köra iväg, hatar att vara beroende.
     Kram

     Gilla

     • Det är väl inte för sent???? Lite kul också!
      Allt gott till dej och en uppmuntrade kram!

      Gilla

      • Nej, kanske inte för sent. Men du vet det där med att orka och må bra…
       Kram

       Gilla

       • Absolut. Åker själv buss och tåg ofta för att jag får så ont av att köra, men är ändå glad att jag har möjlighet att köra när jag vill och behöver. En frihet.
        En ett år äldre väninna tog för tre år sedan, det gick finfint.
        Allt gott till dej och en uppmuntrande kram till!

        Gilla

        • Det är väl främst när jag vill åka iväg till en plantskola eller en loppis eller nåt sånt som jag skulle behöva ett körkort.
         Kram

         Gilla

         • Sådant tycker jag också är kul att göra. Vi har en bra loppis ganska nära, dit åker jag ofta och gärna! Ibland är det så skönt att göra saker själv, och andra gånger är det roligare att vara två (eller flera). Hade jag bott närmre hade du gärna fått ringa mig, för sådant tycker jag bara är kul! 😀
          Allt gott till dej! Bamsig kram!

          Gilla

          • Loppisar och växtanskaffning ska jag helst besöka/göra själv, maken gillar inte att titta på sånt, blir otålig. Men han måste agera som chaufför som det är nu. Är det en mässa i stan så kan jag ju åka dit själv, men det är svårt när det ligger långt bort. Tack för omtanken!
           Kram

           Gilla

 6. Svantes hoj är borta.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: