En fråga om ålder.

Av: Jag

29 08, 2013

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, foto, foton, personer, photos

30 kommentarer

Bländare:f/3.6
Focal Length:23mm
ISO:160
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix X100

30 kommentarer på “En fråga om ålder.”

 1. Vilket fint hus. Gillar designen, gillar färgerna. Och människorna som går ifrån varandra försjunkna i tankarna kanske utan ens inse vilket fint hus de går framför.

  Gilla

 2. Kan just undra vad man har använt den delen av huset till, som inte har några fönster? Min fantasi säger att från gården räknat kan man där ha kommit in till nån smed, eller droskägare eller nåt liknande.

  Gilla

 3. Finstämd ton i husets färger. Jag tror det nyligen har restaurerats men jag känner inte igen det eller gatan.

  Gilla

 4. Du tar upp riktningen på vart personerna är på väg, och jag tror du menar att de äldre är på väg utför. Jag anser inte att man ska ha dåligt samvete för att man inte orkar ta hand om sina föräldrar, men anser att man ska ha tummen i ögat på de, som sköter sina föräldrar. Alldeles för mycket går fel idag. Jag skulle inte vara orolig för min egen del, om vården utfördes på det vis min mormor, och farmor fick ta del av. Om detta ska vara ett skämt är det ruttet.
  http://www.metro.se/nyheter/skelettmatta-pa-aldreboende-uppror/EVHmhC!w240aB3QGdPP/
  Svante

  Gilla

  • Ja, så tänkte jag när jag såg de här personerna i backen: som en ålderstrappa.
   .
   Jag håller helt med dig om äldrevården, vi har ju råkat mycket illa ut med vår mor. Tummen i ögat ska man ha på dem, men det kräver sin man och den mannen är ofta en kvinna.
   .
   Om din länk: om det är en av de boende som lagt dit mattan är det galghumor, annars handlar det om otroligt dåligt omdöme.

   Gilla

   • Jag lade ut denna länk som lästips i en kommentar i min blogg.
    http://helahalsingland.se/ledare/1.6219701-nu-kan-aldreomsorg-bli-en-stor-valfraga
    Svante

    Gilla

    • Tack för den! Äldrevården ska diskuteras och lyftas fram tills vi får en värdig vård. Många bra försök görs, som på mors nya boende men sen är det ändå till syvende och sist lagen man citerar när någon ifrågasätter. Jag känner mig faktiskt stolt mitt i bedrövelsen över att jag lyckades påverka och få en ändring till stånd på mors förra boende, fick dem att öka bemanningen, de hotades med vite efter tillsynen som gjordes.

     Gilla

     • Vi måste få en ändring tillstånd, vi hamnar där vad det lider. Jag blir 66 i september, morfar dog när han var 67, om jag skulle dö på det vis han gjorde behövs ingen äldrevård. Han dog på mammas födelsedag den 11 maj 1970. Dagen före var han, hemma hos oss, och firade min systers födelsedag. Jag funderar på att lägga ut bilder på dem, på bloggen.
      Svante

      Gilla

 5. Fin bild! Men står det inte nåt med ”lovelyboys” på vänster sida om huset, eller har jag bara livlig fantasi? 😉

  Gilla

 6. Vilket fint hus..jag tänkte oxå på varför det inte finns några fönster på bottenplan..möjligen har det varit någon slags affärsverksamhet i huset kanske ett lager nere i källaren.

  Hua ja vården av våra äldre är inte den bästa ..det har ju både du och jag erfarenhet av…det är under all kritik ibland hur våra äldre behandlas.
  Att påpeka brister är inte lätt, man anses som obekväm det märker man tydligt …men jag kan inte bara stå vid sidan och titta på…så jag fortsätter att vara jobbig anhörig eftersom jag är övertygad om att man borde kunna förbättra.
  Äldre borde ha rätt till en värdig ålderdom..
  Man kan påverka vården men det är svårt..jag kämpade och kämpar fortfarande för att min mor ska få gå på toa varje dag..det får jag nog aldrig igenom …men en utevistelse i veckan har jag ordnat efter mycket om och men ..de fick schemalägga promenader för att de skulle bli av. De tyckte att det räckte med de gångerna jag var ute med henne..men vad händer om jag blir sjuk ifrågasatte jag? Så till sist fick mamma sin egentid som alla har rätt till.
  Så ibland lönar det sig att stå på sig.

  Kram

  Gilla

  • Nu kan jag ju inte låta bli att försöka ta reda på det, jag blev också nyfiken. Man blir lite hemmablind.
   .
   Det är ju för våra föräldrars bästa vi kämpar och påpekar sånt som kan bli bättre. Men vi berömmer ju också det goda jobb som personalen gör. Så bra att du fick igenom promenaderna, det borde vara självklart att alla får komma ut, men det var det inte på mors förra boende. Vi ger oss inte.
   Kram

   Gilla

 7. Jag lade ut två bilder till, från förr, och som jag är glad att ha kvar.
  Svante

  Gilla

 8. Kul bild! Just att de går åt var sitt håll kan man ju tolka som man vill.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: