Under lärken.

Av: Jag

20 11, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, höst, natur, photos, växter

33 kommentarer

Bländare:f/3.3
Focal Length:4.3mm
ISO:500
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

Jag tror att jag inte ens visste att det fanns något som hette lärk när jag växte upp där i norr. Björk, gran och tall, det var våra trädslag. Lätta att skilja åt och att komma ihåg namnen på. Men sen. Blomnamn hade jag på nåt sätt lagrat i minnet och plockade fram passande namn ur gömmorna när jag mötte en ny växt. Ofta stämde det. Men träd. De var förvirrande lika allihop. Gröna löv och stam och… nä, det gick inte att få någon rätsida på. Och så dyker det till på köpet upp ett barrträd som fäller barren. Men lite i taget tar träden plats i mig; presenterar sig och låter mig göra deras bekantskap. Trägen vinner.

33 kommentarer på “Under lärken.”

 1. Jag säger bara, WOW!!!

  Gilla

 2. onekligen är de häftiga. presenterad på ett annorlunda och tjusigt sätt.

  Gilla

 3. Pärlbrodyr på lejonpäls!
  En intressant vinkel du hittat! Grenarna formar ett guldskimrande vattenfall.

  Gilla

  • Jag är nog en som gärna blickar uppåt. Det är ganska mysigt att gå under ett guldskimrande vattenfall eller en pärlbroderad lejonpäls mulna dagar i november.

   Gilla

 4. Beautiful shot, Jag. Those knobbly, black branches hanging down against an orange needlepack.

  Gilla

 5. Jag har ett sådant träd på min tomt, i Kårböle, men det blir aldrig så vackert innan det tappar barren, det är bara helt plötsligt stående med nakna grenar. Nu bryr jag mig inte längre om att sköta tomten, som många pratar om i negativa termer. De säger att jag inte bryr mig om någonting, men det skiter jag i.
  Svante

  Gilla

  • Nakna lärkträd är vackra, tycker jag. Jag förstår att det är svårt med en ond rygg att sköta tomten, jag har haft stora problem med min trädgård i år.

   Gilla

   • Jag har en åkgräsklippare, men när jag sist körde den svullnade fötterna upp så mycket att jag fick kämpa för att få av skorna. Det är 2 år sedan jag klippte gräs. Vet inte varför, men samma sak händer inte när jag kör någon av bilarna. Skulle någon störas alldeles hemskt av att se en oklippt gräsmatta, är de välkomna att låna min åkgräsklippare, och klippa gräset, hittills har ingen erbjudit sig.
    Svante

    Gilla

 6. Åh så fint..gick förbi några lärkträd idag då jag var på väg till ica och tänkte att de måste jag fotografera…nu måste jag bara göra det ..
  Jätteläckert foto 🙂
  kram

  Gilla

 7. Lärkträden står nu lite var stans och är förvillande lika gulnade björkar på håll. Jag tänkte finna någon att plåta men bestånden höll sig intill motorvägen helt utan möjlighet att nå dem från något håll. Njuter av din fina bild istället!

  Gilla

  • Ja, passerar man dem fort så undrar man vad man ser och björkar är också sena med lövfällningen. Det är så förbålt irriterande med fina träd som ställer sig vid motorvägar, de borde hålla sig för fina för det! Tack, Imsy, njut på du bara!

   Gilla

 8. Väldigt fin vinkel blev det. Tuff bild.

  Gilla

 9. Var nästan tvungen att ta ett djupt andetag här! Du hittar då de mest fantastiska vinklar på saker och ting. Denna om något skulle passa till du vet vad! Sa tjatmoster 🙂 Kram

  Gilla

 10. WOW x 1000! 😆
  Kram

  Gilla

 11. Är detta ett lärkträd? Har aldrig haft en aning om vad ett lärkträd är, men nu vet jag. Det ska du ha tack för!

  Gilla

 12. Ja. Men nu vill jag komma på i vilken bok eller sång jag hört talas om lärkträdet.

  Gilla

 13. Oh, så vackert att fota lärkträd i höstskrud! 🙂

  Gilla

 14. hmm träd – gren vinner..skönt underifrånperspektiv

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: