Skrot och skrutt.

Av: Jag

31 07, 2015

Etiketter:,

Kategori: bilder, förfall, foto, foton, photos, rost

35 kommentarer

Bländare:f/4
Focal Length:22mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Ligger lite lågt, datorn strejkar och strular och jag sliter mitt hår för att fixa det. Är det inte det ena så är det det andra. Snart augusti, sensommar. Mörka kvällar och varma badvatten, hmm, ska man tro på det?

35 kommentarer på “Skrot och skrutt.”

 1. Störtskön bild!
  Härlig rost och varierande färger som flagar.
  Tråkigt med en strulande dator.
  Varma badvatten finns för dom som har badkar.
  Önskar dig en lugn helg vid en fungerande dator.

  Gilla

  • Tack, RC! Jag har mer rostbilder, men som sagt, det är inte riktigt läge för att göra inlägg just nu. Jag är en utebadare, men sommarens bad har blivit få. Senast fick jag värk i armarna. Detsamma vad gäller helgen! Datorn får jag nog fortsätta tömma, jag har mig själv att skylla.

   Gilla

   • Utebad är härligt. För min del, blir det nog inget dopp denna sommar. Och något badkar har jag inte i lägenheten, enbart dusch. Tråkiga värk som gör sig påmind.
    Nu ska jag vila fötter och ben efter jobbet. För de är rejält trötta.

    Gilla

    • Jag är så lyckligt lottad att jag har både badkar och bastu i stan. Och en å här på landet. Men just nu är den bra kall. Förstår att fötter och ben blir trötta. Jag var på en antikmässa i går och det var roligt, men ack så slut man blir! Och så datoreländet. Slet med det halva natten. Blä!

     Gilla

 2. Håller med RC.
  Härliga färger i bilden. Att ha en dator som strular är inget vidare. Är det virus eller nån komponent?

  Gilla

  • Tack, Antonia! Många färglager har den maskinen.
   .
   Det blev riktigt jobbigt början på veckan när jag inte kom in på mitt konto. Jag har överbelastat minnet, inte tömt den på bilder i tid och den blev sur och stängde mig ute. Jag har kommit in på ett relativt tomt konto där jag har fått sitta och slänga objekt för objekt och varje gång jag slängde så fick jag skriva in ett lösenord. Jag höll på att bli tokig. Jag kom inte åt mina foton, det är de som är problemet, det finns på tok för många av dem och jag har slarvat med att flytta över till en extern hd. Till slut kom jag in på mitt egentliga konto och kunde börja ta bort bilder. Men inte heller det flyter på, en del bilder blir svarta, andra bara delvis kopierade…. så jag har det jag gör. IPhoto vill inte redigera bilder alls just nu så jag gör inga inlägg, ville bara höra av mig.

   Gilla

 3. Läcker bild 🙂 Hoppas du får ordning på din dator snart, mörka kvällar blir det utan tvekan, men varma badvatten är väl lite mer tveksamt känns det som… Trevlig helg!

  Gilla

  • Tack, Sussie! Det känns motigt med datorn, men jag har mig själv att skylla som har överbelastat den med foton.
   .
   Augusti är annars min favoritsommarmånad, gillar de mörkare kvällarna, bären och svampen i skogen och som sagt var, då brukar badvattnen vara uppvärmda. Gott om bär finns det i alla fall! Detsamma!

   Gillad av 1 person

 4. Underbart foto vilka färger . Rost och gamla färglager. Varmt badvatten är tveksamt. Brukar bada till september men i år har jag bara badat några gånger.
  Krånglande datorer är pest. Har en snäll granne som rycker ut när jag får problem.
  Sköt om dej och ha en bra helg.
  Kram Minton o Anki

  Gilla

  • Tack, Anki! Det har inte precis varit väder att ligga på en strand. Datorn får jag slåss med själv, maken hade Mac länge men övergav dem och säger att han inte förstår sig på dem längre. Sonen är IT-ingenjör men han gör som han blev uppfostrad: ber mig försöka själv, haha! Men han bor ju i Oslo också. Detsamma, Anki och kram till er två!

   Gilla

 5. Vad är det för något i bilden? ❤

  Gilla

  • Det är en detalj av en gammal jordbruksmaskin som står i skogen.

   Gillad av 1 person

   • Ahå. Det var så fint. 😍❤. Tack föratt du svarade på kommentaren och gillade min blogg. Förtsätt lägga såna här bilder. De är super duper fina. Älskar din blogg. Förtsätt skriva och inspirera dina läsare av bloggen.

    Gilla

 6. Det var ett färgglatt skrot du hittat! Kul!

  Gilla

 7. Det var nog en av de bästa rostbilderna jag har sett. Färglagren gör allt så mycket vackrare.
  Hoppas du kan lösa dina datorproblem. Jag får också tömma lite men man tänker alltid : i morgon, i morgon ska jag ta det….tills det börjar strula.
  Ha en trevlig helg, trots allt!

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket, Kristallina! Jag är lite road av att man har målat maskinen så många gånger. Jag ska förhoppningsvis lösa datorproblemen lite pö om pö, nu kommer jag åtminstone åt mina bilder. Men jag är hämmad av att inte våga ladda in några nya bilder. Sommarflickans och vinterflickans familj har varit med oss här på torpet och då blir det inte av att man sitter med datorn och pular. Idag gick vi på spontanpromenad med två dockvagnar och ingen kamera. Då landar fina sländor på vägen och sen möter vi en enormt vacker fjärilslarv. Suck.
   Detsamma!

   Gillad av 1 person

 8. Spännande att scrolla nedifrån då man undrar vad som kan ha förorsakat något så chockrosa! Har du gått och blivit knasigt och börja blogga nagellack, tänker man. Tur att jag kan lita på att jag till slut kommer att få se -rost.

  Gilla

 9. Härlig bild med fantastiska färger!
  Undrar om det blir badväder den här sommaren… men idag har vi haft fint och ganska varmt… i alla fall på land…
  Hoppas du har fått ordning på datorn nu!

  Gilla

  • Tack, Susanne! Ja, den är färggrann så det förslår. Idag var det nog badväder, men jag gissar att det är kallt i vattnet. jag hade ärenden att göra så när jag äntligen skulle njuta av solen försvann den.
   .
   Tyvärr går det långsamt med datorn. Den fungerar hjälpligt, men bildöverföringen till den externa hårddisken strular som bara den. Jag kan inte redigera några bilder och inte heller ladda in några nya. Börjar bli less. Har ju mycket annat som jag vill göra än sitta och belasta axlarna vid datorn.

   Gillad av 1 person

   • Det är jobbigt när det strular med datorn. Jag har överfört bilder till en extern hårddisk, men inte jobbat med dem därifrån, bara lagrat dem där.
    Igår var jag hos en sjukgymnast för min högeraxel… Ska inte sitta vid datorn så mycket jag heller. Det är frustrerande, men jag hoppas det är en snabbt övergående period… Idag ska jag sitta med en god bok på altanen intill min hortensia. Det kan jag i alla fall göra med gott samvete… för det är just inte mycket annat jag kan göra idag.
    Var rädd om dig!
    Kram Susanne

    Gilla

    • Det är oerhört frustrerande, särkilt när jag vet att jag har varit dum och lat som bara har kört på och inte fixat tömningen tidigare, eller lite i taget. Jag jobbar inte heller från den externa hd:n men eftersom datorn fortfarande är för full fungerar inte iPhoto alls. Så fort jag trycker på ”redigera” blir bilden svart.
     .
     Hoppas att din axel läker snabbt med lite försiktighet. Jag vågar knappt skriva det, men det verkar som om den opererade axeln äntligen nästan har läkt, efter tio månader. Det sas att det kunde ta ett halvår… Men den andra krånglar nu och jag väntar på tid till ortopeden. Det är svårt det där med bara vila när man vill så mycket! Din hortensia är otroligt vacker så det måste vara en lisa att blicka över den. Detsamma, Susanne!
     Kram

     Gilla

     • Krånglande datorer är så oerhört tröttande…

      Men så skönt att din axel äntligen är bättre! Hoppas det nu går bra med andra axeln!
      Det jag har är muskelinflammation. Jag gick inte till läkaren (och sjukgymnasten) i tid så eländet har spridit sig… Men lite bättre tycker jag att det har blivit nu.
      Kram till dig!

      Gilla

      • Skönt att höra att vila gör nytta. Jag tar hela tiden i för mycket, bland annat var natten svår för att jag hade ansat rosor. Vad gäller datorn så har jag inte kommit så långt, har låtit det vara när den fungerar hjälpligt. Trist att sitta inne och tömma den på bilder, det finns roligare saker att göra. Men jag får passa mig, får inte fylla på med nya bilder utan att ta bort motsvarande mängd.
       Ta hand om dig!
       Kram

       Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: