We thought they’d never end.

Av: Jag

06 02, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, naturkonst, photos, vatten, växter

33 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

33 kommentarer på “We thought they’d never end.”

 1. Vad är detta..har ingen aning =O Spännande att få veta =) Kram!

  Gilla

 2. Åh vilket underbart ljus- och skuggspel i ytan. Så snyggt fångat.

  Gilla

 3. Har du dykt efter ett sjunket skepp …
  Du tycks ha hittat en juvel i vattnet.
  Snygg bild.

  Gillad av 1 person

  • Nästan så att jag har gjort det. Jag fick äventyrligt hoppa ner i ett brett dike för att fota det som dolde sig på bottnen. Ljusglittret drog mig dit. Var nog nära att få göra ett dyk, inte lätt att försöka få till bilden hukande över det iskalla vattnet. Men erkänner: Det var förra året vid den här tiden.. eller några veckor senare.

   Gillad av 1 person

 4. En fängslande bild. En bild som får mig att bli nyfiken, just för att den är så vacker, även om jag inte blir klok på motivet. Den andas vår!

  Gilla

  • Tack så mycket, P-L! Jag dök på bilden i mitt bläddrande efter en bild att visa, hade inte riktigt ”sett” den tidigare. Det är vår, den är tagen under en promenad i mars förra året, då vattnet i diket låg fritt och glittrande, det var glittret jag skulle fånga och såg då dessa växtrester ligga i vackra mönster på botten. Svärdsliljor tror jag att det har varit och nya blad var på väg upp bredvid. På åkrarna låg snön och isen fortfarande i strängar.

   Gillad av 1 person

 5. Kristallklar. Vackert.

  Gilla

 6. Svårt men spännande. Läste förklaringen men du skrev ovan men för mig var rubriken ingen hjälp. Vilka vackra diken du lever vid med allt annat än grumligt vatten.

  Gilla

  • Ibland dyker en rad upp i huvudet när jag ser en bild. Den här blev jag inte av med. ”Those were the days my friend, we thought they’d never end…” Svärdsliljorna som stod där granna och raka och nu ligger de på botten av diket som multnande växtdelar och de nya tar över. Det måste ha varit smältvattnet från den myckna snön som vårsolen i skogsbrynet tinat, som var så glittrande klart. Det här är på landet vid potatisbondens åkerkant, i stan är dikena grumligare.

   Gillad av 1 person

 7. Spännande bild. Kanske skall titta lite närmre på dikena.
  Ha en bra helg

  Gilla

  • Tack, Anki! Det kan jag verkligen rekommendera. Där kan man göra fynd. Har fotat kabbeleka ett annat år, de växer gärna i diken.

   Gilla

 8. Snyggt Jag, såg att det var en vattenbild 🙂 Påminner om leopardmönster eller jaguar 😉

  Gilla

 9. Vackert och spännande. Har tittat länge länge på din bild, på mönstret och funderat. Men visst är det vatten… Det är underbart vad naturen bjuder oss på bara vi öppnar upp våra sinnen. Trevlig helg 🙂

  Gilla

  • Tack, Nattsyrran! Vad roligt att bilden får folk att fundera. Visst är det vatten och förklaringen kan du se i kommentarerna ovan. Det är verkligen underbart, det vet både du och jag. Detsamma!

   Gillad av 1 person

 10. Trodde först det var en trävägg med rester av en klätterväxt och solenstrålarna silas genom ett träd eller något liknande. Fast sedan tyckte jag att det blänker för mycket. Fascinerande och supersnyggt!

  Gilla

 11. Vad som fanns under vattnet kunde jag inte gissa. Vi har ett stort dike här med broar över. Du har sett foton tagna från kärret det kommer från, torvtäkten det fyllt med vatten och gjort till en sjö samt hur det sedan fortsätter vidare under broarna.
  Vid den fortsättningen finns det svärdsliljor. Troligen låg en del av deras gamla blad ut över och ned i vattnet. Diket var bitvis igenvuxet och därför ett litet paradis för vattenlevande insekter.
  Häromåret rensades diket upp och fördjupades. Sländornas larver följde med i slammet och de som blev kvar var lätta att hitta för fiskarna. Det kommer att falla ner nya svärdsliljeblad men innan dess kommer det att vara ont om röda flicksländor där.

  Gilla

  • Så synd på sländorna. De kommer väl igen, men under tiden får du hitta dig nya sländställen. Det är nog nödvändigt att rensa upp ibland, men det får konsekvenser.

   Gilla

 12. En riktigt spännande bild som jag försökte att komma på vad det var. Men har nu läst alla inlägg . Häftigt!

  Gilla

  • Tack, Kristina! Det var kanske inte det lättaste att se vad det var. Det blev ganska spännande effekter av de olika ingredienserna.

   Gilla

 13. Spännande bild och det flera ggr om / kram

  Gilla

 14. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ – trä under vatten? Solglitter på en trävägg där lite svampar och annat format sig till konstverk av naturfrihet? vad det än företäller så hittade jag en del av min själ där i gråa glittret!
  Kram!

  Gilla

  • Det var häftig att du skulle hitta dig själv där i glittret! Det är blad av svärdsliljor som lagt sig lager på lager i ett dike.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: