Släkten är bäst

Ett besök i Furuviks djurpark med små och stora människor. Dessa våra släktingar rönte mest uppmärksamhet, särskilt hos de minsta. Nog är de personligheter. Ovan: filosofen, hon är nog den jag brås på.

glader

Glader

njutaren

Njutaren

tankaren

Tänkaren

43 kommentarer på “Släkten är bäst”

 1. Kloka också 👍💙

  Gilla

 2. Dom är bra härliga våra släktingar.
  De har personlighet och karaktär.

  Gilla

  • Visst är de. Det var länge sen jag var i en djurpark och jag var lite tveksam till att åka med, men det var en välskött och trevlig park och kul att träffa släkten.

   Gillad av 1 person

   • Kan tänka mig att det blev ett trevligt besök. Själv har jag inte varit till en djurpark på massa år. Får kanske bli en tur nästa år.

    Gilla

    • Det var en positiv överraskning att djurparken var så estetiskt tilltalande. Inget tingeltangel och luftigt och vackert. Skulle tro att det var närmare tjugo år sedan jag var till en djurpark dessförinnan. Jag kanske har gömt något Skansenbesök.

     Gillad av 1 person

 3. Jag bara älskar apor! Härliga foton – perfekt att gå dit med barn.

  Gilla

 4. Härliga bilder på våra vänner

  Gilla

 5. Fina fotografier du tagit..länge sedan jag var på zoo…

  Gilla

  • Tack, tant Otto! Några hyggliga blev det på vissa av djuren, men det är alltid svårt att fota när det finns mycket människor omkring, tycker jag. Jag minns inte när jag var sist i en djurpark före det här besöket.

   Gillad av 1 person

 6. En fin samling individer.

  Gilla

 7. Åh dessa underbara släktingar, ja nog är de starka personligheter och underbara att betrakta. De framkallar nån slags frändskap med sina starka uttrycksfulla ögon, det finns något klokt, vemodigt och varmt i deras blickar.
  Jättefina bilder, det går ju inte att välja ut någon favorit här.

  Gilla

 8. Så fina bilder på aporna. Konstigt för apor kan man bara inte låta bli att gilla. Jag tycker mycket om bilden Njutaren. Fint fångade bilder!

  Gilla

  • Tack, Christina! Du som har sett så många djur i djungeln… Jo, den bilden är rolig, tycker jag med frukten mitt i ansiktet. Jag valde ut några som jag tyckte sa något.

   Gillad av 1 person

 9. Känns så svårt att se dessa fantastiska utrotningshotade djur instängda i en djurpark i ett klimat de inte alls är vana vid eller ens är skapade för och som man kämpar så för att bevara på Borneo och dess lika utrotningsotade regnskogar. Men visst, bilderna är fina.

  Gilla

  • Ja, jag vet att många tycker som du och det kan vara anledningen till att jag så sällan besöker djurparker. Men samtidigt är det kanske enda chansen för väldigt många människor att få se den här typen av djur, långtifrån alla har råd att resa. Numera är man vad jag har förstått väldigt noga med skötseln av djuren och djurparkerna och hjälper också till med artens fotbestånd, man bedriver forskning och deltar i bevarandeprojekt. Men det vet jag egentligen för lite om, ska jag erkänna. Tack, Anita.

   Gilla

   • Egentligen skulle jag inte svara för det kan bli fel men hoppas oc tror att du förstår. Att låta djur bo i en djurpark där de inte alls hör hemma men finns där enbart för att vi människor ska få möjlighet att se dem tycker jag är rent av egoistiskt. Idag kan man se dessa djur i sin rätta miljö på en mängd fina Naturfilmer om man inte har möjligheten att resa. Utbudet är enormt stort och om man får se dem i sin rätta miljö får man också en helt annan bild av djuren än om de är i fel klimat instängda i en djurpark. Minns när jag var liten och mamma tog oss till Skansen för att se Isbjörnarna som gick fram och tillbaka på sin lilla yta plus de stora elefanterna i det lilla elefanthuset. Då fanns inte samma utbud av Naturfilmer men ändå, när jag tänker tillbaka så blir jag ledsen än idag. Är helt säker på att du förstår och du har säkert rätt att djuren sköts om och tas väl hand om. Det skulle vara intressant att ta del av hur de hjälper till med artens fortbestånd och likaså dess forskning innan jag kritiserar för mycket. Ska kika på deras hemsida för en hemsida har nog alla idag 🙂

    Gilla

    • Jag förstår och känner mig, som jag skrev delad. Det begicks många misstag tidigare i djurparker med små ytor och annat galet. Jag försvarar inte durparkerna men jag tror att medvetenheten har ökat enormt om djurs behov bland annat och helt klart om utrotningshoten.

     Gillad av 1 person

 10. Haha så vackra och tänkvärda bilder, snyggt!!

  Gilla

 11. Är ingen vän av djurparker men det blev väldigt fina bilder och ett extra plus för dina fina beteckningar som ”njutaren” o.s.v. Härliga djur!

  Gilla

  • Tack, Kristallina. Det blev några hyggliga bilder trots att jag inte fotade med systemkameran. Man är ju på ganska långt avstånd från dem och telet orkar jag inte bära med mig, men i kompakten finns zoomen.

   Gillad av 1 person

 12. Visst är de charmiga! 🙂 Tänk om visste med säkerhet vad som rör sig i deras huvuden. Vad vet de om världen utanför djurparken? Skulle de vilja vara där? Tänk om det gick för dem att återgå till det liv de har utvecklats till på de platser där de hör hemma! Det går kanske inte eftersom de kan ha fått i sig virus som de klarar men inte de vilda släktingarna. Men ändå …

  Gilla

  • Jadu. Det vore nåt. Det där med virus är ju en aspekt. Kommer att tänka på Jan Lindblads tigrar, hur gick det för dem egentligen?

   Gilla

 13. Så söta. Orangutangerna är mina favoritapor. Fick ju möjligheten att se dem IRL på Borneo julen 2007. Kanske du har sett mina bilder därifrån?
  // Kao

  Gilla

 14. Har du knyckt bilder från mitt familjealbum? 😉

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: