En rikedom

Av: Jag

25 09, 2016

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, växter

44 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:30mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

44 kommentarer på “En rikedom”

 1. En hel uppsjö med fröhus.
  Härlig samling.

  Gilla

  • Tack, RC: Du ser kanske att det är från de här som ”lökkupolerna” kommer. Jag valde ut dem som hade den rätta formen, de mindre. De stora är bulliga och kan inte passera som lökkupol.

   Gillad av 1 person

 2. Det är ju på ett sätt. Snyggt hög av kapslarna. Vad ska du göra med dem?

  Gilla

  • Ja, visst är det en rikedom att ha gott om krolliljor. Jag har redan kastat ut fröhusen bakom stenen som de är fotade på och där jag tycker att de kan etablera sig. Tack, Antonia. Som vanligt fick jag prova på olika ställen innan jag var nöjd

   Gilla

   • Kul att du kan arrangera sakerna. Det har jag aldrig möjlighet till.

    Gilla

    • Men det kan man även i naturen eller i en park om man vill. Självklart är det bökigare men det går. Men jag har förstått att du har bråttom.

     Gilla

     • Visst jan man göra så, men delvist jag skäms lite när jag fotar och behöva arrangera skulle få mig ännu obekvämare än jag redan känner mig, och delvist att jag har lite svårt att ta det lugnt.
      Men nästa helg ska jag på fotopromenad på lördag med grupp och få kommer jag känns mig ÄNNU mer obekväm eftersom jag är inte heller gruppmänniska.

      Gilla

      • Hoppsan. Du utsätter dig för sånt som du egentligen inte gillar. Men du har ju prövat på, vad jag förstår och ser kanske nya miljöer på så sätt. Klart att det kan kännas lite obekvämt att börja arrangera prylar för en bild i parkmiljö men i naturen går det bra. Men där behövs det ju sällan.

       Med en fotogrupp antar jag att du ändå slipper ifrån stressen som man kan råka ut för om man är i ett sällskap med icke fotograferande människor.

       Gilla

 3. Tänk så vackert det är med vissna frökapslar, ingen dålig skörd du fångat.

  Gilla

 4. Oj vad ska du göra med alla dessa frökapslar?

  Gilla

 5. Åh härligt samlande och snyggt foto!

  Gilla

  • Tack, Annica! Glad att du gillar fotot. Ett sånt här foto ligger det mer möda bakom än ett som man bara tar av något som växer, men det tänker de flesta inte på.

   Gillad av 1 person

   • Precis, jag skrev det till en annan bloggare nyligen….att ibland ligger det så mycket tid och möda bakom ett enda foto 😀 Men det tror jag bara man kan förstå om man fotar själv 😉

    Gilla

    • Det beror kanske på vilken typ av foton man är van att ta. Är man ute och går så tar man lite foton här och lite där och kanske några till ur en annan vinkel, men tar man ett arrangerat foto, där man ställer upp något så har man ju inte den naturliga mijön längre utan försöker hitta något som kan bli bra vad gäller plats och ljus. Och det kan ta tid. Ibland flera fotograferingar olika dagar. I och för sig kan det ju gälla ”vanliga” bilder också, blir de inte bra så går jag tillbaka en annan dag och prövar på nytt om motivet finns kvar och är nåbart. Därför beundrar jag gatufotografer som måste fånga ögonblicket.

     Gillad av 1 person

 6. Så fin bild. Vilka mängder frökapslar. Så fina former!

  Gilla

  • Tack, Christina! Jag gillar släpljuset som ger värme åt bilden. Krolliljekapslarnas form är suveränt vacker, tycker jag, jag fotar dem ofta, höst som vinter.

   Gillad av 1 person

 7. Tycker de liknar physalis, kapkrusbär, en härlig riikedom du fångat oavsett 🙂

  Gilla

 8. Men så härlig rikedom.
  Kram

  Gilla

 9. Oj, så många kroll-lilje-kapslar du lyckats samla ihop. De är för komiskt vackra de där. 🙂

  Gilla

  • Visst är de vackra! Det här är bara en del av de krolliljor jag har i min torpträdgård. De dyker upp lite här och där och det gläder jag mig åt.

   Gillad av 1 person

 10. Underbara, underbara frökapslar! Man kan aldrig har för många Krolliljor. En rikedom av många vackra blommor. Härlig bild och tanke!

  Gilla

  • Tack, Kristallina! Då är vi inne på samma tanke. Jag har många på torpet och i stan har jag dem som ett hav i en dunge i en park. Alltid vackra.

   Gillad av 1 person

 11. Ska du så alla fröna? Tänk dig hela åsen upp mot slottet full av blommande krolliljor!

  Gilla

 12. Läckert!
  // Kao

  Gilla

 13. Härliga kupoler och fröhus.

  Gilla

 14. Vilka spännande frökaplsar!! Intressant och fint och snyggt fotat 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: