Trädet (2 bilder)

Av: Jag

12 03, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, natur, personer, photography, photos, träd, vinter

39 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:32mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Mannen och trädet

39 kommentarer på “Trädet (2 bilder)”

 1. Snö på träd är som filter. träden blir ännu vackrare än utan.

  Gilla

 2. Så vackert med snön på trädet. Har ni fortfarande vitt?

  Gilla

  • Vi fick en snörepris med ganska mycket snö och eftersom det är många minusgrader så finns den kvar. Ingen snö i träden dock.

   Gilla

 3. Visst är det vackert när naturen är klädd i vinterskrud. Jättefina bilder!

  Gilla

 4. Så vacker snöbild på trädet 🙂
  Vi har grått och regn nu. Har inte alls haft någon snö i vinter. Innan regnet idag gick jag en promenad och såg ett helt gäng tranor som återvände och är nu på väg till Hornborgarsjön. Då är det VÅR! Staren kom för ett par dagar sedan, lärkan för en vecka sedan. Taljoxen kvittrar lockrop och ringduvorna kuttrar sina lockrop.

  Gilla

  • Jag kan inte ens föreställa mig en vinter utan snö, men kommer sedan på att det ju var därför min bror som är rullstolsburen flyttade till Skåne. Låter härligt med alla fåglar som markerar vårens ankomst. Vi hade våren här en vecka men sen blev det snörepris. Jag hittade två nyckelpigor och har fotat tussilago i knopp, men inget som är värt att visa tyvärr. Ibland blir inte fotona som man tänkt sig och nyckelpigorna har gått och gömt sig och tussilagona klättrar jag inte nerför slänten igen för att fota, fick så ont i kroppen av det. Tack så mycket Christina!

   Gillad av 1 person

 5. Den övre bilden är fantastisk! Gillar när snön är på båda sidor om grenarna och skapar läckra konturer!

  Gilla

  • Tack så mycket Anne! Jag är alltid lika hänförd när snön åstadkommer så vacker naturkonst. Den nedre bilden tog jag lite snabbt för att killen beundrade samma träd som jag. Tyckte att det blev lite kul med honom mot trädet, som om det fortsatte uppåt från honom.

   Gillad av 1 person

 6. Jättefint! Men inte har ni det väl så frostigt nu?

  Gilla

 7. Vackert. Snö i träd är poetiskt på nåt sätt.

  Gilla

  • Tack Eva! Jag håller med, det är precis det är: vinterpoesi, vinterkonst. En fransk poet vars namn jag just nu inte minns skrev ungefär så här: ”Målaren, vars namn är snö”.

   Gilla

 8. Du får trädet att bli ett konstverk!

  Gilla

 9. Vad snyggt och vet du vad idag har jag så på träden igår var det vår idag är det vinter.. verkligen ett veligt väder numera men ditt foto är sååå fint..

  Gilla

  • Tack så mycket Nicki! Ja, det är riktigt marsväder. Hos oss regnar och blåser det så det är väl två sidor av samma mynt. Blött och ruggigt.

   Gilla

 10. Vackert! Kallt ser det ut och mycket snö har ni, om det inte är arkivbilder 🙂

  Gilla

  • Kallt och vackert var det och det är arkivbilder från tidigare i vinter, men vi har haft lika kallt den här veckan, till idag då det regnade. Tack igen Carita!

   Gilla

 11. Om jag kunde måla skulle jag måla tavlor med snötäckta träd som på din första bild. Det är så vackert när snön bara ligger på en sida av grenarna. Det blir så skarpa konturer som framhäver varenda gren.
  Gillar andra bilden för att där står någon som beundrar trädet. Det blir ett dubbelt budskap på nåt vänster. Superfina bilder!

  Gilla

  • Visst är det vackert med snökonturerna! Såg du snöfläcken på vänster sida i bilden? Antingen blåste snön ner där eller så var det snöandet som startade, jag tyckte att det var lite roligt. Ja, bilderna hör ihop, jag tyckte att det också var snyggt med hans mörka kläder mot det vita och att hans ben har samma vinkel som grenarna på trädet, fast omvänt, haha. Tack för din omsorgsfulla och fina kommentar Kristallina!

   Gillad av 1 person

   • Visst såg jag snöfläcken. Funderade lite på den. Tänkte också på en vindpust eller kanske en fågel som precis flög iväg. Fast det här med hans ben tänkte jag inte på. Lustigt! Hur det kan bli, ha..ha..

    Gilla

    • Det är roligt hur man funderar kring bilder. Jag hade två nästan likadana foton och valde det här just för den lilla rörelsen, att den kanske skulle väcka en liten tanke. Fotot med betraktaren var ju ett sånt där snabbfoto för att han inte skulle hinna märka att han blev fotograferad. Annars kanske jag hade kunnat leta efter en vinkel där detaljer framträdde ännu mer.

     Gillad av 1 person

 12. Vackert är det! 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: