Snön målar och dekorerar

Av: Jag

16 03, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, snö, vinter

37 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:31mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Vintervädret kommer och går och mars känns nästan som en upprepning av november i fråga om dysterhimlar. Snöblask och blötsnö gillar inte ens jag som annars är en vintergillare. Jag plockar i stället fram lite bilder från en solig vinterdag då snön dekorerade och formade mönster. Hoppas att ni står ut med dem!

37 kommentarer på “Snön målar och dekorerar”

 1. Den lilla snöhögen på pinnen/grenen gillar jag skarpt! Vackra vinterfoton!

  Gilla

 2. Det var en fin serie på snömönster. Den rostiga bulte som sticker upp är fin och snöhögen på pinnen. Just nu tränger solen igenom moltäcket och det känns skönt.

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Det var en härligt solig vinterdag så det var en fröjd att gå omkring och fota hitta motiv. Jag var ute en liten sväng nyss och solen var framme en kvart och sen snöade det i tio minuter. Annars var det lerigt och grått.

   Gilla

 3. Underbart vacker bildserie Jag! Jag gillar allt med snö…snön, ljuset och alla strukturer och former i snön som gömmer sig.
  En annan sak, jag blev så inspirerad av din julros så jag har beställt två stycken nu, en mörkt rosa och en gul 🙂 Jag har tänkt en lång tid på att jag ska köpa en julros, men nu blev det äntligen av 🙂

  Gilla

 4. Härliga snömönster och underbart ljus! Kan man bara drömma om i mina trakter. Dysterhimlar och tröttväder är vad som gäller här. Gillar din serie skarpt. Vi gillar ju alltid när konstnären natur skapar.

  Gilla

  • Tusen tack Kristallina! Jag har förstått att du bor på en ort där det snöar eller regnar jämt. Dysterhimlar känns så onödigt. Idag kämpade solen ett tag här men molnen och snöblasket vann. Konstnären natur gillar vi skarpt!

   Gillad av 1 person

 5. Vilka fina bilder! Vad häftigt med vinter/snögrafitti ! Jag gillade snöklumpen på pinnen samt skruven i snön lite extra mycket.

  Gilla

 6. Väldigt fina bilder!

  Gilla

 7. En jättefin serie med jättefina bilder! Snö är fantastiskt vackert så här på bild – speciellt när man som du lyckas få till det med mönster och skuggor! Läckert!

  Gilla

  • Roligt att du tycker om min vinterserie! Vinterdagar som i det här inlägget blir jag uppfylld av lycka över de vackra som snön skapar, över stillheten, friskheten och solen som får allt att stråla. Tack så mycket för din fina kommentar Anki!

   Gillad av 1 person

 8. Du hittar dina ställen. Vackra bilder och även lite graffiti och rost. Favoriten är näst sista bilden. Det är en liten saga i den.
  Det är extremt jobbigt med snöblask i stan. OCH de ostädade skitiga gatorna. Min själ mår verkligen dåligt av det.

  Gilla

  • Ett favoritställe som jag besöker då och då. Även andra hittar dit, ser man på graffitin. Så poetiskt du uttrycker dig om favoritbilden! Tack så mycket Antonia!
   .
   Slask är inte roligt och inte när blötsnön faller, den blir man blötare av än regn, den fastnar på kläderna. Allt som tinar fram, överallt, är förfärligt deprimerande. Jag instämmer i själens illamående.

   Gillad av 1 person

   • När jag ser bilder från andra storstäder det är så vackert på gatorna, rent och fint och inte att glömma hur stenläggningen är fantastiska del av staden. Barcelona, Rom eller Köpenhamn. Här är det bara gråa plattor som inte håller för klimatet. Bättre att man lägger sten som kanske dyrare, vackrare men också tåligare så blir det billigare i längden.

    Gilla

    • Visst har något hänt med hur mycket skärp vi har omkring oss. Jag funderar på om det kan ha med snabbmaten att göra, överallt ätande människor som sedan har bråttom att göra sig av med förpackningarna. Det fanns ju inte förr. Naturligtvis också med renhållningen, hur ofta det sopas och plockas skräp. Cigarettfimpar och tuggummin förfular verkligen gemensamma miljöer. Det där med stenläggningar kan ju vara olika i olika städer, jag har läst om städer där man har gjort just som du skriver och sedan fått byta ut stenläggningen för att torget har gått sönder, stenen var inte lämpad för t.ex. busstrafik.

     Gilla

     • Förstår inte varför butiker, restauranger m.m inte sopar upp fimparna och ordnar behållare till uterökarna. Har de ingen ansvar alls?
      Kanske bussar, bilar skulle inte behöva snygga stenar, men gärna trottoarer. Eller i stadsmiljö återigen dem små fyrkantiga stenarna som fanns för, och det skulle per automatik sakta ner trafiken också.

      Gilla

      • Det är inte bara vid restauranger o.dyl., alla busshållplatser är fulla med sånt. Där är det ju kommunen som ansvarar för det. Men ansvaret ligger ytterst hos folk, det är bara att ta rätt på sin fimp och tuggummit kan man kasta i papperskorgen. Det behövs en drive om att hålla rent i dessa miljötänktider. Visst är det fint med stenarna, men jag kan tänka mig att det ställer till det för till exempel rullstolar. Men många städer har de beläggningarna kvar i äldre kvarter.

       Gilla

 9. quand la neige se fait peintre,
  et joue si bien
  de dessin à dessin….merci jag

  Gilla

 10. Så underbart med sol! Den med isen på kvisten är min favvo. Nu längtar jag efter vårvintern!! Här vräker snön ned och ska så göra till imorgon…11,5 mm… bara på dan i morgon Huva.

  Gilla

  • Idag hade vi sol i tre kvart ungefär, efter ömsom regn ömsom blötsnö. Snön är helt borta igen, får se om det håller. Förstår att du längtar efter vårvintern, den bästa tiden tycker jag, när solen skiner och snödrivorna sakta smälter. Tack Eva!

   Gillad av 1 person

 11. Fina bilder! Själv inväntar jag med stort tålamod det vissa personer gick ut med för ett tag sen, att det skulle bli vår i mars. Kul för dom.

  Gilla

  • Tack så mycket Tony! Mars är mars och det hör till att vädret inte kan bestämma sig. Vi har barmark i dag och några plusgrader och det känns nätan som vår, vi får väl se. Man får ta det med ro.

   Gillad av 1 person

 12. Suveräna bilder!

  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: