Höstnedslag

Av: Jag

31 10, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, fruktobär, höst, natur, photography, photos, träd, växter

42 kommentarer

Bländare:f/6.3
Focal Length:31mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

42 kommentarer på “Höstnedslag”

 1. Underbara höstbilder! Särskilt rönnlöven: 👍

  Gilla

 2. Underbar höstserie, så vackert, hösten är fantastisk, tycker jag 🙂 Jag gillar bilden med dom stickiga små bollarna!

  Gilla

  • Tack så mycket Susan! Jag blev lite snopen när vi kom till torpet för tio dagar sedan. Hade förväntat mig färgglada löv både i träden och på marken. Nu var så gott som alla träd redan nakna och löven låg bruna och skrumpna på marken. Lätta att räfsa ihop, men tråkiga. Så jag fick koncentrera blicken mot andra objekt.

   Gillad av 1 person

 3. Underbara höstbilder när hösten är som vackrast!

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Som jag skrev tidigare så blev jag snopen när jag såg att träden redan hade släppt löven. Men vinden hade också torkat dem, så de var lättare att räfsa ihop än de brukar. Förresten, gissa vad som hände just när jag hade fotat tistlarna? En stor skogsmaskin kom körande och lastade ris och grenar över dem. Måste gå iväg och se vad han gjorde i skogen.

   Gillad av 1 person

 4. Många härliga höstbilder. Frsta med rostigt gräs och rönnbär är min favorit. Ännu finns det lite växter kvar och när solen lyser så blir dom så vackra.
  Kram

  Gilla

  • Rönnbären verkligen lyste i ögonen, där fick jag fota genom nätstaketet. Det som är roligt att fotografera nu är olika fröställningar och vissna bladformer, tycker jag. Och alla bär som sitter kvar och lyser emot en. Tack så mycket Anki!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. En så vacker höstsamling. Skönt att kolla igenom bildkavalkaden. och det är ovanligt att se så många bilder i ett svep hos dig. Kul! 🙂
  Ha en trevlig helg!

  Gilla

 6. Fantastiskt vackra höstbilder !

  Gilla

 7. Wow vad du hittade för fina guldkorn där ute. Det gick så fort här hos oss att man inte hann med. En helt underbar höstserie. Bilden ”fler röda” har den bästa bokeh´n jag någonsin sett. Så vackert som helst!

  Gilla

  • Tack snälla Kristallina. Det gick fort hos oss också, men jag ju borta tio dagar också på min resa till Bornholm och Skåne. Där fanns ännu inte några höstfärger men på vägen hem var det roligt att se hur träden fick mer och mer färg. Sen gick jag en promenad där jag bor och fotade lite men det kändes som om det var sånt som jag redan har visat. Så mitt hopp stod till torpet: och suck, träden hade strippat och på marken var löven mest skrumpna och bruna. Kul med bokhén, de enstaka gula löven blev lite pricken över i.

   Gillad av 1 person

 8. Vilket fyrverkeri av höstfärger. Oslagbart!

  Gilla

 9. Underbara höstbilder!
  Gillar den med vallmokapslarna

  Gilla

 10. Vive l’automne..et merci Jag..sourire

  Gilla

 11. The Last pic outstanding, jag 😀

  Gilla

 12. Underbara höstbilder med mustiga färger. Det är så vackert på hösten med känsla av vemod i naturen. Den sista med frökapseln är fantastisk, förstoring? Att den är avskavd? på den översta kapseln gillar jag skarpt blir en extra detalj att vila ögonen på.

  Gilla

  • Tack så mycket Eva! Det är sant, det finns en känsla av vemod i naturen på hösten men när solen skiner är det mest en uppvisning av det nya modet vad gäller färger och former. Senare kommer vissenheten. Nej, frökapselfotot är inte någon förstoring och att den var avskavd såg jag inte först, jag trodde att det var ett ljusfenomen. Jag blev förtjust i den olivgröna färgen på kapslarna.

   Gilla

 13. Underbar bildserie hämtade i vår höstlika natur. Och visst är det väl kalt ute. Känns tidigt men det kala och avskalade kan också vara vackert. Särskilt på morgonen när frosten täcker växtlighetens alla detaljer. Nu har vi klivit in i november och igår kändes det så där ”snökallt” Bara väntade på att få se vita flingor singla ner på marken… men det kom inga. Det bara kändes så i luften. Men det står nog inte på 😉

  Gilla

  • Tydligen är det den tidigaste hösten på 30 år, skrev Antonia. Visst är det vackert med det kala och skulpturala, men jag hann inte riktigt med, var på Bornholm och Skåne ett tag och där fanns ännu knappt några höstfärger. Hade tänkt mig lite skimrande lövorgier när jag kom hem, haha. Frosten är förunderlig i hur den målar och förtydligar alla detaljer. Jag håller med, det känns snö i luften och snart har vi vackra isformationer… Tack snälla Susanne för lång och fin kommentar!

   Gillad av 1 person

 14. Du har verkligen lyckats att fånga hösten på ett fint sätt så vackra bilder, själv hann jag inte så mycket i den vägen i år på grund av en massa andra orsaker har inte heller hunnit att svara på så mycket kommentarer av samma skäl.. Men fint att få se dina bilder…

  Gilla

  • Tack så mycket Nicki! Ibland hinner man bara inte med och i år hade nog hösten lite bråttom. känns det som. Hoppas att du mår bra så att det inte är hälsan som hindrar dig!

   Gilla

 15. Jaså, man kan inte få gilla bara enstaka bilder här, inte. I så fall hade jag ”gillat” den med de små vitkruilliga blommorna med spindelben.

  Gilla

 16. Fantastiska bilder du bjuder på återigen! Vallmokapslarna är min favorit, även om det var svårt att välja 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: