Spirande

Av: Jag

02 03, 2020

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, träd, vår, vinter

51 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:27mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

En av de kalla dagarna med klarblå himmel höjer jag blicken mot denna sköna. Tittar närmare och då ser jag. Inte visste jag att även magnolian har ludna knoppar. Ännu mer habegär får jag.

51 kommentarer på “Spirande”

 1. Man blir som hypnotiserad av den fina bilden. Vill inte ta blicken ifrån den.

  Gilla

  • Men vad roligt Eva! Jag vet inte varför jag tyckte att det var så svårt att få till bra foton på det här trädet. Men så såg jag det här och det blev jag själv glad över. Tack för din fina kommentar!

   Gillad av 1 person

 2. Våren är på intågande..måste försöka ta mig ut i naturen snart.
  Vill att ljuset ska ta över allt mörker och grådis nu.
  Konstgjort solljus intas varje dag i pillerform..D Vitaminet gör att man klarar den långa gråa vintern. Snön brukar ju ljusa upp någon månad ..men icke i år.
  Växter inger hopp om att allt trots mörker börjar att spira igen. ❤

  Gilla

  • Den här dagen var kall och blåsig och kändes mer som vinter än vad som varit på långe. Men solen sken. Jag har inte varit ute i naturen sen mitten på januari, tror jag p.g.a. ena knät som gör promenader omöjliga. Bilden tog jag när jag hade varit på knäröntgen och tänkte att jag skulle promenera från sjukhuset till stan, men hu vad ont jag fick. Men några foton fick jag med mig hem i kameran. Snön har jag saknat jättemycket men det är som det är. Det börjar i alla fall bli märkbart ljusare.
   D-vitamin fick jag ett tag på recept men nu har de nya gränser för det. Vi får väl se om vädret bestämmer sig om det ska vara vinter eller vår.

   Gilla

   • Va bra att man kan få D vitamin på recept. Det borde alla nattarbetare få och även äldre som har svårt att ta sig ut själva.

    Gilla

    • Man måste ha låga värden av D-vitamin i kroppen för att få det utskrivet. Det konstiga är att jag som närmast bor ute på sommaren hade brist på det. Men många gamla människor som sitter inne och inte kommer ut har kanske oupptäckt brist.

     Gilla

 3. Så vacker bild med den blå himlen och magnolians ludna knoppat. Passerar grannes varje dag och tycker knopparna ser ut som sammet.
  Kram

  Gilla

  • Jag har inte haft några magnolior nära mig så det var nog för några år sedan bara jag ”upptäckte” hur vackra de var. Och nu såg jag knopparna, men de var av någon anledning svåra att får bra närbild på, som jag hade tänkt. Tack så mycket Anki!
   Kram

   Gilla

 4. Våren kämpar på tappert. Svårt att veta vad det blir från ena dag till nästa. Fin bild du fångade under det blåa himmelen.

  Gilla

  • Våren eller vintern, man undrar ju vad det blir av det hela. Isande kalla vindar var det den dagen. Trots det var det roligt att fotografera lite under min stadspromenad, trots mitt onda knä. Tack så mycket Antonia!

   Gilla

   • Vi har inte mycket snö, men ändå väldigt varierande. Piggar upp. Man kan inte ta nåt för givet.
    Skönt med promenaden du tog och ser framemot flera vackra bilder.

    Gilla

    • Snö piggar upp, allt blir så mycket ljusare. Och lite sol på snön så är det verkligen toppen. Nu vill jag bara ha ordning på mitt knä så att jag kan komma någonstans och fota som jag vill och när jag vill.

     Gillad av 1 person

     • Hoppas att knäna blir bättre.

      Gilla

      • Tack Antonia. Det är bara ena knät, men det räcker. Stort hinder.

       Gillad av 1 person

       • Jag har också börjat få lätta känningar i höfterna när jag ska gå. Trodde jag att jag slipper. Så klart.

        Gilla

        • Jodå, höfterna känner jag också av efter promenader, men det brukar ge sig med liniment. Men knät är något annat, utreder det med röntgen och fysioterapeut. Ledbandsskada, trasig menisk, operation är ord som flyger runt.

         Gillad av 1 person

         • Så det är ej artros?

          Gilla

          • Förhoppningsvis inte.

           Gillad av 1 person

          • Jag har artros sen 20 år tillbaka som blev bra av artrox. Har nu ätit den nu i lika många år. Jag får lite känningar på våren och hösten nån vecka. Annars nästan helt symtomfri.

           Gilla

          • Det är ju fantastiskt att det hade effekt på din artros! Bara att tacka och ta emot.

           Gilla

          • Det tog nästan halva året innan jag började märka effekten. Jag dömde ut tabletterna efter 2 veckor och försökte hitta andra alternativ. men hittade ju inte. Jag skulle egentligen slänga den stora burken jag fick men blev jag ju snål och istället att slänga så började ta en om dan. Jag hade inte många tabletter kvar när det började försvinna smärtan från ena höften, jag trodde det var inbillning. Men nej, smärtan försvann även från andra sidan med, sen sakta och säker ur fingrarna också. På vår och höst kan komma en skov, men går över ganska så snabbt.

           Gilla

          • Ibland är det bra att vara snål.

           Gillad av 1 person

 5. Vilken knockout! Blå bakgrund på bloggen och en härlig blå bild. Underbart!

  Gilla

  • Haha, tack så hemskt mycket Tony! Bloggen väljer färg efter fotot. Jag tror att man kan säga att bilden avspeglar min sinnesstämning i onsdags, har varit instängd så länge och det var otroligt skönt att få vädra lungor och kamera.

   Gillad av 1 person

 6. Härlig bild med grenverket mot den blå himlen och så knopparna som bryter av med sin ljusa färg. Läckert!

  Gilla

  • Tack så mycket Ulla! Det var en krispigt solig och kall dag, när jag kände livet i mig, trots ett smärtande knä.

   Gilla

 7. Vilken ljuvlig syn och bild! Maximal vårkänsla.
  Vad man längtar efter våren nu. Mindre vatten överallt, mindre blåst, mindre moln och högre temperaturer, tack.

  Gilla

  • Jag har förstått att ni har haft det väldigt blött hos er. Hos oss dammar det på gator och vägar. Det var en kall men solig dag som mer kändes som vinter än som vår, men trots allt var det skönt att få andas lite frisk luft. Jag har haft stora besvär med ena knät efter nyår så jag har knappt varit utanför tomten. Tack snälla Krisitallina! Våren är nog på ingång!

   Gillad av 1 person

   • Låter inte bra. Hoppas att lunginflammationen är ett minne blott. De sista veckorna gick jag bara ut med hunden och han gick inte långt p.g.a. vädret. Hoppet lever. Våren kommer att komma.

    Gilla

    • Lunginflammationen var före jul och sen tog annat elände vid, det kändes som om det inte var någon ände på det. Och sen knät. Visst är våren på väg, jag kan nog inte hoppas på någon snö längre, haha.

     Gillad av 1 person

 8. Härlig bild 🙂

  Gilla

 9. Fin vårtecken-bild! Vi längtar väl alla till våren, eller hur!

  Gilla

 10. Åh Magnolia den är så magnifik, har den någon doft? Snyggt med grenverket och den klara blåa himlen som ramar in.

  Gilla

  • Tack så mycket Eva! jag har inte umgåtts så nära med en magnolia så jag visste inte hur det var med doften, men det verkar finnas både doftande och doftlösa. De är så himla vackra i knopp och blom.

   Gilla

 11. Så fint 🤗 men just idag så känns det väldigt avlägset, snön vräker ner från en mörkgrå himmel, men när man tittar på ditt foto så vet man vad som väntar 😉👍🤩

  Gilla

  • Vi har samma väder här. Vore det snö så vore det fortfarande ok, men det är blötsnö, en nederbörd som inte ens jag gillar. Fastnar överallt på kläderna, smälter bort och blir en sörja. Tack så mcyket Nicki, det var en kall och krispig dag, motsatsen till dagens väder.

   Gilla

 12. Visst är magnolia knoppar vackra! Älskar dem

  Gilla

 13. En ursäkt för min miss att se din fina kommentar på min sida finns nu hos mig.

  Gilla

 14. Men OJ, är det redan knoppar på Magnolian!! En av det vackraste blommor som finns. Så vacker bild med grenarna mot det klaraste blå!!

  Gilla

  • Det här är nog nästan tre veckor sedan, så jag borde bege mig dit för att se hur långt de har hunnit. Tack snälla Susanne, det var en härlig men kall dag!

   Gilla

 15. Underbar bild, men knoppar redan 😉

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: