Den lilla glädjespridaren

Av: Jag

27 03, 2020

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, vatten, vår

37 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:250
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Ensam

Buketten

Tussilagobad

Tussilagofluga

37 kommentarer på “Den lilla glädjespridaren”

 1. Så ljuvliga bilder på tussilagon som är små solar.
  Du är väl försiktig i dessa tider.
  Kram

  Gilla

  • De är verkligen som små solar. I år fick jag leta upp dem på andra ställen än där jag brukar, med mitt onda knä vågar jag mig inte på slänter. Såg att du också hade varit iväg och röntgat ditt knä. Vi kanske har liknande problem?

   Visst är jag försiktig, men jag är inte helt säker på att min man är det, fast jag förmanar honom. Förstår att du tänker dig för. Tack så hemskt mycket Anki!
   Kram

   Gilla

   • Jag har protes i vänster knä som har lossnat en gång och nu har jag fått ont. Fick besked idag och de hittade inga fel på protesen. Blev så glad.
    Kram

    Gilla

    • Aha, så skönt att den var på plats. Då kanske sjukgymnastik kan hjälpa. Jag hoppas att mitt onda ger med sig, men jag har haft det sen nyårsafton. Liiiite bättre har det blivit men går jag långt så blir det illa. Ev behöver de gå in i knät och titta, men jag antar att det får vänta nu.
     Kram

     Gillad av 1 person

 2. De väntar jag på här. Underbart att naturen inte bryr sig om våra problem utan bara fortsätter. Ljuvliga bilder som man blir glad av. Ha en trevlig helg!

  Gilla

 3. Ooooh. Lilla Tussi. Lyser upp den trista. Full av energi visar sin styrka. En riktig överlevare. Fin serie även av de dränkta. 😉

  Gilla

  • Tussilagon lyser verkligen upp i alla soliga slänter, bland torrt fjolårsgräs och gamla löv. Där börjar det nya fräscha.Tack så mycket Antonia!

   Gillad av 1 person

 4. Underbart! Ett härligt vårinlägg som man blir glad av! En läcker bildserie, där favoritbilden är buketten i handen! Så ljuvlig!
  Ha en fin helg!

  Gilla

  • De är så många så man kan med gott samvete plocka en stor bukett med sig hem och ställa på utebordet. Tack så hemskt mycket Anki, kul att du gillar inlägget, vi hade ju samma tanke båda två. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 5. Åhh, vilken vacker bildserie, jag gillar tussilago,men ser den sällan. Favoritbilden är buketten som du håller i handen, ljuvlig bild, dom vackra gula, små blommorna mot den blå himlen, snyggt! Va rädd om dig, och ha en fin lördag!

  Gilla

 6. Det absolut finaste med de bedårande söta tussilagobilderna tycker jag är de gula ramarna. Smakfullt som alltid.
  PS Vi kan snart bilda en ”de knäondas förening”. DS

  Gilla

  • Det gula är ett val som bloggtemat gör automatiskt utifrån första bilden. Min insats är att testa vilken bild som ger den effekt som jag kan godkänna, som känns bra för inlägget. Det är inte alltid den bild som jag hade velat ha som första bild, men här stämde det på en gång. Tack så mycket Eva!
   .
   Hur är det med ditt knä, har du någon diagnos?

   Gillad av 1 person

 7. En sann glädjespridare, och hela den här saffransgula färgen på din sida gör ju en glad! ❤

  Gilla

 8. Visst är tussilago ett härligt vårtecken! Jag har bara sett dem på håll, från bilen, än så länge. Men söta är dom 🙂

  Gilla

 9. Så vackra bilder på denna vårens fina blomma som är som en sol. Jag har totalt missat tussilagon i år. Bra att jag får se den på din blogg. Sitter hemma i karantän så det dröjer lite innan det blir några tussilago eller andra utflykter.

  Gilla

  • Tack så mycket Christina! Jag blir lika glad varje år för dessa små vårsolar i fjolårsgräset. Trist med karantän men du har din spännande resa att minnas och foton att pyssla med, tänker jag.

   Gillad av 1 person

 10. Tänk, här har det faktiskt inte dykt upp någon tussilago än. Men kanske idag.

  Gilla

  • De är ganska bra på att gömma sig, men du vet förstås var du ska spana. Glad blir man när man hittar dem. Lycka till!

   Gilla

 11. Så underbart att hitta på prommisen. Än så länga har vi bara lervälling vid dikeskanterna och det luktar tidig vår..eller som ett barn på jobbet sa-det luktar MAGSJUKA av mina vantar nu fröken 🙂
  Den med himlen man ser känner jag extra för, känner våren i antågande…

  Gilla

  • Nu var det inte så enkelt att jag bara hittade dem på prommisen. Jag klagade för min man att jag inte kunde ta mig nerför vägslänten till de tussilagon som jag visste fanns där. Då tipsade han om ett annat ställe som han hade sett, mer lättillgängligt. Där fanns så mycket fjolårsgräs att det var svårfotat, men jag plockade med mig ett gäng hem. Sen ville jag ändå fotografera tussilagon på plats och tog mig till andra solbelysta kullar och där hittade jag bland annat flugan. Pust.
   .
   Rolig kommentar av barnet! Tidig vår låter inte illa alls, det är väl vårvintern när den är som bäst. Tack så mycket Eva!

   Gillad av 1 person

   • Ja man får många härliga skratt på mitt jobb ❤️
    Varför är det som man vill fota inte lättillgängligt.. ibland kryper man, hoppar & klättrar. Far tillbaka på olika tidpunkter för att få olika & framförallt allt rätt ljus.. ja hängivna är vi 😂 men det är ju så kul. Jag vet att din kropp inte alltid vill som du & jag har varit där i olika perioder med min rygg.. ibland grämer jag mig för att jag inte fick den rätta bilden, vinkeln eller perspektivet pga kroppen eller omgivningen med branter, is eller träd..men det gör det lite intressantare tycker jag att fota. Men vi är ju kanske också lite småtokiga ibland eller i alla fall ser det nog ut så.. jag var och kröp och fotade blåsippor förra våren då en man stannade cykeln och sprang fram & frågade om jag hade ramlat & behövde hjälp att komma upp? Hur gulligt som helst! Han såg inte min kamera innan han frågade 😀 hi hi

    Gilla

    • Haha, vilken rolig händelse med blåsipporna! Jag kan tro att ni skrattade åt det tillsammans. Gulligt av honom, det är inte alla som bryr sig. Du har rätt, det blir roligt om man är lite hängiven och intresserad av att få till en viss bild och får anstränga sig lite, fundera hur man ska bära sig åt och testa olika. Nog är vi lite småtokiga, men nuförtiden är det ju många som fotar lite här och var, så man bryter kanske inte av alltför mycket, haha.
     .
     Idag avbokade jag tiden till sjukgymnasten för mitt knä. Vågar mig inte dit för smittrisken. Trist men vad gör man?

     Gilla

 12. Snyggt! Och en fluga fick du också att placera sig mitt framför linsen. Jo, du har ju dina hypnos-trix.

  /Skvitt

  Gilla

  • Tack! Här var det faktiskt så att den här flugan var så hypnotiserad av blomman att den bara satt där, den lät mig ta bort grässtrån som var i vägen utan att lyfta.

   Gillad av 1 person

   • Kanske den var lite frusen.

    För många år sedan satt det ett bi på mitt rufftak. Efter en tur på älven satt det fortfarande kvar på samma plats. Då slog det mig att den hade ”soppatorsk”. De har ju inga andra reserver än det som finns i magen.

    Först trodde jag dock att den var nedkyld, men den blev inte det minsta mer aktiv efter att jag hade värmt det i handen. Det var då jag prövade med att spotta på en sockerbit och låta den ”bunkra”. Det tog inte många sekunder innan den susade iväg som om den hade raketmotor i rumpan. Ett riktigt fint minne.

    /Skvitt

    Gilla

 13. Så härligt gult och inspirerande!!

  Gilla

  • Tack Annica! Tussilagon är nog för mig det vårtecken som jag blir gladast över. Sen kommer många andra, men de små solarna i fjolårsgräs och -löv gör mig alltid så glad.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: