I skuggan av oron

Av: Jag

09 04, 2020

Etiketter:,

Kategori: ägg, bilder, foto, fotografi, foton, photography, photos, skuggor, vår

48 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:18mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

I skuggan av oron firar vi påsk detta år. Påskärringarna parkerar kvasten men påskharen kommer med äggen ändå, i alla fall, trots allt. Månntro Ulf Lundell hade samma fundering som jag om detta mode med att använda ”ändå” i tid och otid. Jag blev i alla fall glad över hans tankar i DN (https://www.dn.se/kultur-noje/ulf-lundell-jag-hatar-den-har-ockupationen/), på nåt sätt, han är ju ändå poet.

Så. Nu önskar jag er en glad påsk i alla fall, trots allt, ändå: Glad påsk!

EDIT: Man behöver registrera sig på DN.se för att kunna läsa alla artiklar gratis. Om man går in på DN och scrollar neråt tills man hittar rubriken

”Dagens Nyheter låser upp sajten för alla”

går in på anvisat ställe och skriver in sina uppgifter så kan man läsa tidningen tills kontot automatiskt avslutas 1 maj. Sen kan man söka på Ulf Lundell.

48 kommentarer på “I skuggan av oron”

 1. Glad påsk ! 🙂

  Gilla

 2. Vacker bild på äggen.
  Önskar er en lugn påsk med god mat och sol.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Tack Anki! Detsamma önskar jag dig. Vi får nog besök av barn och barnbarn, i trädgården, väl åtskilda. De måste ju få leta ägg som vanligt, godisgrisarna.
   Kramar till er

   Gillad av 1 person

 3. Vacker skugga som faller över de färgglada äggen, fin bild 🙂 Va rädda om er och Glad Påsk!

  Gilla

 4. Glad Påsk! Och vacker bild! Läste också Lundell, brukar ibland lyssna på hans ”Vardagar” när jag ska sova. Han är poet, och visst känner man igen sig i vissa funderingar. Vi får alla ta hand om oss och vara rädda om varandra i dessa tider 💛⚘🐣

  Gilla

  • Tack så mycket Ilse-Marie, kul att du gillar min skuggäggbild! Aha, jag ska kolla upp detta med Vardagar. Jag har inte följt honom men i sina sånger visar han verkligen sin poetiska sida och nu blev jag glatt överraskad över hans funderingar. Ja, vi får verkligen tänka oss för och komma ihåg att ensam inte är stark.

   Gillad av 1 person

 5. En vacker bild. Såg fram emot att följa länken till Lundell’s tankar men det fungerade inte alls då artikeln var låst. Typiskt, han var en gång en av mina favoriter och jag har ibland funderat över vad han gör och var han är idag.
  Glad Påsk & Kramar från Malta!!!

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Anita! Jag tvekade innan jag lade in länken, men sen kom jag på att DN har låst upp alla sina artiklar under krisen. Men det kanske är något man måste göra för att komma in, jag vet inte, jag betalar för att kunna läsa allt, gillar deras längre artiklar. Han bor nere i Skåne nu och han är fortfarande aktiv. Glad påsk igen och kramar från Sverige till er där nere!

   Gillad av 2 personer

   • Tack snälla för informationen och lite uppdatering. DN är den tidning som jag hållt fast vid och uppskattat under alla år jag bott i Sverige. Även när vi tillfälligt flyttade hem år 2007 kändes det självklart att få tidningen i brevlådan. Har nyligen funderat på att börja prenumerera på DN online. Hahaa… de har mig i sitt grepp, det är ju faktiskt idag tjugo år sedan jag lämnade Sverige.
    Sköt om dig!!

    Gillad av 1 person

    • Roligt med DN, vissa tidningar håller man fast vid. Vi hade den i många år innan vi skaffade lokaltidningen och nu har jag läst den ett bra tag på nätet. Blir så trött på till exempel kvällstidningarnas hysteri. Detsamma Anita!

     Gillad av 2 personer

 6. En väldigt klurig och härlig bild! Här får man fundera lite på skuggägget 🙂
  Glad Påsk önskar jag dig också!

  Gilla

  • Tack Ulla! Det var lite roligt att leka med skuggan. Jag ska avslöja att det är ett dekorationsklot som jag har i trädgården som jag hade i en ståltråd och dinglade med över äggen.

   Gillad av 2 personer

 7. Man får vara prenumerant för att kunna läsa artikeln. Synd.
  Underbar skuggspel under äggen och ett läckert foto! Häxorna kommer att flyga i år trots allt. De bryggde säkert en dryck som skyddar dem från viruset.
  Tack detsamma Jag och …… Glad Påsk!

  Gilla

  • Och ändå skriver DN att de har låst upp alla artiklar. Men man kanske måste göra något första gången man går in på DN, skaffa sig ett gratiskonto eller nåt.
   .
   Tack snälla Kristallina! Aha, är det så de gör, påskhäxorna?! Glad påsk igen, Kristallina!

   Gilla

  • Om du är intresserad så har jag nu kollat och lagt till uppgifter i inlägget om hur man kan göra.

   Gilla

 8. Tack för en härlig Påskbild. Önskar dig och dina läsare en riktigt Glad Påsk ❤
  //P-L

  Gilla

 9. Ett vackert foto du tagit och ska göra ett försök på DN.. Nu önskar jag dig och din familj en fin påsk trots att den blir väldigt annorlunda för dom flesta 🐓🐔🐣🤗

  Gilla

  • Tack så mycket Nicki, kul att du gillar bilden, jag fick experimentera lite för att få till skuggan, men sånt är roligt. Ja, påsken blir annorlunda för väldigt många i år. Vi ska ha distansfika i trädgården istället för stor påskmiddag, så barnbarnen får leta påskägg i alla fall. Glad påsk än en gång Nicki till dig och de dina!

   Gilla

 10. Ändå trots covic-19 önskar jag en Glad påsk!

  Gilla

 11. Glad påsk önskar jag dig oxå 🐇🐣

  Gilla

 12. Very cool ! Happy easter days, stay healthy ! Best regards, Jürgen

  Gilla

 13. Så vackert med äggen i ägget… Skuggägget 🙂 Ja det blev onekligen en annorlunda påsk i år. Eller förresten så är nog det mesta annorlunda just nu… Måtte det snart vara förbi.

  Gilla

  • Jag är glad att jag har en äggsamling att välja ägg ur, tack igen Susanne! Tack vare barnen blev det äggletande trots att vi inte var på torpet som de är vana vid. Ja, måtte det snart vara förbi.

   Gillad av 1 person

 14. Men så snyggt att använda skuggan, smart och kreativt. Detsamma även i efterskott, hoppas att ni har haft en skön Påsk!

  Gilla

  • Påsken var lugn men annorlunda, vi brukar alltid vara ute på torpet. Men nu hade vi trots all äggletning med barnbarnen och fika med tre generationer på pratavstånd i trädgården. Det var roligt när jag kom på att jag skulle testa att använda skuggan. Lätt var det inte, den svajade omkring, men kul att testa. Tack Eva!

   Gillad av 1 person

   • Ja det är så konstigt! Som om allt stannat av då även planering av allt kul. Förstås men man är så ovan och bortskämd att kunna ta allt för givet, bara att kunna gå på restaurang när man vill… vilken insats de gör i vården ❤️❤️

    Gilla

    • Det är en helt annorlunda situation som vi i vårt land inte har varit med om. I andra länder har t.ex.krig och annat elände ställt till det så att folk har fått anpassa sig men vi är vana vid att allt flyter på.
     .
     Ja, vårdpersonal har det tufft. Min dotter och hennes man är läkare och de vet inte ens om de får semester i år,

     Gilla

 15. Så vackert med det blå inslaget i bilden!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: