Favorit i repris: guldbaggen

Av: Jag

11 07, 2020

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, insekter, natur, photography, photos, sommar

51 kommentarer

Bländare:f/6.3
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Den som väntar på något gott får oftast sin belöning. Guldbaggen förirrar sig ofta inomhus av någon anledning. Varje dag synade jag pionerna för att hitta denna gröna sköna som förser sig av deras goda skafferi, men på glasverandan fanns den åter denna sommar. Ut fick den förstås komma, men först några bilder av detta smaragdgröna natursmycke.

51 kommentarer på “Favorit i repris: guldbaggen”

 1. Den med en röd fläck är fantastisk.

  Gilla

 2. Oh nein !!!! Toll !!!!

  Gilla

 3. Den är så vacker med den blanka gröna färgen. Har aldrig sett en sådan men njuter av dina bilder.
  Ha en skön söndag

  Gilla

  • Visst är den vacker, jag väntar på den varje sommar. Tack så mycket Anki och detsamma! Jag känner mig faktiskt sjuk idag.

   Gilla

 4. Hos oss har den kommit in nästan varje dag på verandan, speciellt i början av sommaren, och oftast lagt sig upponed på golvet. Vi fått hjälpa den ut. Väldigt vacker och speciell insekt 💚

  Gilla

  • Vilket konstigt beteende. Den kanske dunsar emot något och ramlar. Jag har haft den i hallen, inne i köket, på verandan och på glasverandan. Skulle vara kul att veta varför den söker sig in. Den är verkligen fin med sin gröna färg.

   Gilla

 5. Ett jättefint kollage med denna sköna besökare … de är såå roliga att fota.

  Gilla

 6. De är verkligen vackra, skimrar som en riktig smaragd. Jag hade faktiskt en guldbagge inne i uterummet för några år sedan.
  Jättefina bilder!

  Gilla

  • Tack så mycket Ulla! Precis, som en smaragd. Jag har nog kallat den scarabé i något tidigare inlägg. Vissa insekter är mer benägna att söka sig inomhus än andra, tydligen. Roligt att få syn på dem är det.

   Gilla

 7. Vackra som smycken!

  Gilla

 8. En vacker bildserie på guldbaggen som är så fin i sin metallgröna skrud 🙂

  Gilla

 9. Dessa fina varelser som är så mysiga och vackra som ett smaragdsmycke. En av få som inte rusar iväg när man försöker fota dem. Jättefin serie!

  Gilla

  • Det är verkligen en av mina favoriter. Precis som du säger så har man oftast gott om tid på sig att fotografera dem, men ibland bara flyger de iväg. Idag såg jag en till, tillsammans med den andra favoriten, humlebaggen. De betade på en blomma i godan ro. Tack snälla Kristallina!

   Gillad av 1 person

 10. Guldbagge är min favoritbagge. Har haft lyckan att ha den på min Rosäng under 3 somrar av 20. Oftare än så ser jag den tyvärr inte.

  Gilla

  • Ojdå. Jag har inte sett den varje sommar, men ganska ofta. I sommar har jag träffat på två stycken, den ena under promenaden i går där den betade ihop med en humlebagge. De trivs ihop.

   Gilla

 11. Denna fina lilla guldbagge! Har fotat den några gånger. Så vacker med sin guldgröna färg

  Gilla

 12. Jag tror du gått och blivit Guldbaggegalan! Eller galen menade jag.

  Gilla

 13. En riktigt fin bildserie. Så vacker den är guldbaggen. Dock gillar jag inte när dom stora skalbaggarna kommer flygande för nära men har dom gärna på avstånd och gärna framför kameran. 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket Susanne! Som jag skriver i inlägget och i kommentarerna så är den gräsgröna guldbaggen en sommarglädje för mig, jag spanar efter den varje år. Sen tycker ju jag att namnet är lite prosaiskt, smaragdgrön stämmer bättre. Jag har inte upplevt att skalbaggar har flugit för nära, det vill man ju inte, men de får gärna bete sig som den sävliga guldbaggen som betar i blommorna och låter en komma så nära man vill.

   Gillad av 1 person

 14. Wow vilken lyster den har, förtjänar verkligen en favorit i repris! Den där guldiga färgen som är så glansig den är fantastisk. Jag är inte så bra på se dessa insekter…jag har lite konstigt förhållande till alla insekter. Om jag blir biten av en spindel eller dylikt måste jag knapra på allergi medicin.. nu vet jag att dessa inte bits hi hi men jag har lite i bakhuvudet mot allt som krälar och kryper ändå. Måste nog komma bort från det i alla fall ang baggar… den är så vacker på bild. Du är bra på fånga alla fina ögonblick som du omges av, en gåva!

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Eva, en så fin komplimang blir jag glad över! Tråkigt med allergi, då blir man förstås försiktig och det smittar av sig även på sånt som inte bits. Hoppas att du kan resonera med dig själv om skalbaggar, då finns det mycket att upptäcka. Börjar man bara titta så ser man mer och mer och det är roligt, en helt ny värld öppnas och man gör roliga upptäckter av små förunderliga kryp av alla de slag. Helt klart är den här gröna guldbaggen en stor sommarfavorit hos mig.

   Gillad av 1 person

   • Ja det är en del av tjusningen med kameran -att upptäcka. Jag måste nog ner och krypa lite, men kanske i långbyxor, hi hi

    Gilla

    • Du behöver oftast inte krypa för skalbaggar, många av dem sitter i blommor och på växter. Långbyxor är bra att ha när man är ute med kameran, jag går aldrig ut för att fota med shorts på. En tunn skjorta är bra också. Jag har haft neuroborrelios och vill inte låta fästingar få en chans.

     Gilla

 15. En härlig bildkavalkad på den smaragdgröna lilla skönheten väldigt snyggt presenterat.
  Favoriten är ”Planen”, där den står på något som kunde vara ett klot. Ser ut som att den med sitt skimrande gröna skal kikar ut över en grönskande oändlig tidslöshet där det svagt röda kunde vara solen. En mycket vacker bild!

  Gilla

  • Klotet är en sten som jag har på mitt altanräcke. Jag tänkte att den funderar vart den ska ta vägen, ut i det fria gröna och hitta en blomma att beta i, precis som du så poetiskt uttrycker det. ”Solen” är en blomma som står på en stol nedanför, det blev en snygg suddig effekt. Tack så väldigt mycket Anita för din fina kommentar!

   Gillad av 1 person

 16. Mycket vacker bagge, fastän jag inte gillar precis alla små kryp… 😀

  Gilla

  • Jag gillar den skarpt och i sommar har jag redan träffat på tre av dem. Man behöver inte gilla alla kryp, jag är lite förbittrad på myrorna som bet mig i handleden när jag hanterade stubbarna som omgav småbarnens sandhög. De kände sig störda förstås, men ack vad det svider och kliar. Men bromsar är mitt hatobjekt, fast de kan vara vackra som bara den.

   Gilla

 17. Alltid lika vacker i sin gröna skimrande dräkt!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: