Andrum

46 kommentarer på “Andrum”

 1. Du är otrolig att hitta motiv att leka med. Så fyndig rubrik! Den översta bilden är förtrollande.

  Gillad av 1 person

  • Tack Eva! Här behövde jag i alla fall inte kliva i, haha, det var bara att klicka på. Fick dock akta mig för att inte glida ner i dammen när jag skulle fota rötter och blev ivrig. Jag blev förvånad över att speglingarna var så gröna, jag vet inte vad det beror på, kanske en kombination av vattnets färg och ljuset – eller bristen på det. Den översta bilden är bara lite beskuren och en aning skärpt och färgförstärkt för att få rätt färg på bakgrunden.

   Gillad av 2 personer

 2. Fantastiska konstverk skapade av naturen och förevigade av dej.
  Kram Anki o Minton

  Gillad av 1 person

  • Tack så hemskt mycket Anki! Lite då och då tar jag mig till den här dammen, men jag har aldrig förr sett trädens rötter, det måste vara ont om vatten. Likadant i den större dammen, där kunde jag gå på botten där det vanligtvis finns vatten. Men det är det som är så roligt, att naturen är så föränderlig.
   Kramar till er båda!

   Gilla

 3. Sköna kontraster, rötter och gräsänder, väcker lite nyfikenhet och funderingar, spännande speglingar och färgskala som för en till kalla glaciärsjöar.

  Gillad av 1 person

  • Men det är kanske inte så långt ifrån, det här är en damm dit vattnet från en snötipp rinner. Nu var det lågvatten så att trädens rötter blev synliga och spännande att fota. Tack så mycket Hans!

   Gilla

 4. Ja, det var en fyndig rubrik! Det första jag tänkte på var att man verkligen får ”andrum” när man är ute i naturen. Det är så skönt och man känner sig så fri. Helt kravlöst. Och att änderna ska ha sitt andrum är ju också självklart 🙂 Fina bilder och trädens rötter som nästan blir som mangroveträd i det låga vattnet.

  Gilla

  • Vissa rubriker är givna, de bara trillar ner. Det var precis det jag kände, ute i naturen får jag jag ro, andas och samlar krafter. Stillhet, skönhet och koncentration. När jag såg fotona på rötterna sa jag precis det, att jag skulle vilja se mangroveträsken någon gång. Tack så mycket Ulla!

   Gilla

 5. Naturens under är vår njutning. En vacker samling. Men favoriten är vattenspeglingen.

  Gilla

  • Så är det. Det var länge sen jag gick en längre promenad men det var något ljusare i går så därför gav jag mig av. Tack Antonia, det fotot är min egen favorit, men det var roligt med rötterna också. Änderna var en bonus. insåg att jag nog skulle vilja fota dem med telet.

   Gillad av 1 person

   • Du känner suget. Tele kan vara tungt i långa loppet men det kommer fler och fler som är mindre och lättare. MEN…svindyra såklart.

    Gilla

    • Jag får nog satsa på en liten kompakt med zoom. Det blev plötsligt för jobbigt när jag var ute, höll på att inte orka ta mig hem, men det gick. Idag är jag orörlig.

     Gillad av 1 person

     • Åååå…så jobbigt. Hoppas att du är bättre snart.
      Det är smart med kompakta kameror. De utvecklades enormt på senare tid. Snygga är de också. I alla fall vissa av dem.
      Nu ska jag sova och kolla snarksekvencerna om jag sover på min högersida.
      Försök sova du med.

      Gilla

      • Jag är van, det ger sig. Det blir ju alltid straffdagar vad jag än gör. Jag tittar på kompakter men utbudet är så stort att jag går vilse. Jag ska också krypa i säng, vi säger godnatt till oss, lycka till med snarkmätningen.

       Gillad av 1 person

       • Jag känner igen det där med utbudet. Jag hade en favorit som var vattensäkrad och röd i färgen men minns inte namnet på. Bara att det kostade runt 3000 tusen.

        Gilla

        • Jag har haft en Lumixmodell men den är slutkörd. Just nu är det så många saker, dammsugaren gick sönder och postlådan har tjänat ut. Bland annat.

         Gillad av 1 person

         • Det är ju så. När en går sönder följer några till. De snackar ihop sig.
          Jag tror att det var just Lumixen jag tänkte på. Min favorit märke för övrigt.
          Jag nästan inte snarkade all igår natt. Jag sov på min höger sida. Och tog bort en kudde. Orörlig är jag också.

          Gilla

          • Precis, det blir som en kedja av förfall. Får ta itu med det när julklappsinköpen är klara.
           .
           Låter bra med ickesnarkningen. Men registrerar den andningsuppehåll också? Är du orörlig för att du har ont eller för att du sover bra?

           Gillad av 1 person

          • Den spelar ju in natten så det tar upp även om man skulle tappa andan och låta konstigt. Min snarkning verkar vara jämt över tid. Ibland mer ibland mer lite pysande.
           Jag är orörlig för att… jag vet faktiskt inte varför. Det är i alla fall inte på grund av smärta. Kanske för att jag tvingar mig aldrig till att sova. Jag lägger mig när jag känner mig sömnig. Om jag kvicknar till ändå i sängen då läser jag till jag slocknar.
           Men jag har aldrig tänkt på att jag är orörlig i sömnen förrän nu när jag medvetet tänker på vilken sovställning jag somnar och sen vaknar. Och det visade sig att det är i samma ställning. Jag la också en kudde bakom ryggen för att vakna till när jag vänder mig på rygg men hände inget. Kanske rör man på sig mer om man inte tillräckligt trött när man går till sängs.

           Gilla

          • Tvinga sig till att sova är väl omöjligt. Imorse la jag mig klockan sex, hade klivit upp för att sömnen inte ville infinna sig. Såg en film och sov sen några timmar så det är dags att slockna nu. Aha, det är så du menar? Det är nog inte vanligt att man inte rör sig i sömnen. För mig är det smärtorna som styr, jag måste variera för att inte få alltför ont.

           Gillad av 1 person

          • Stackars du. Smärtor är en styggelse. Jag får de mer på dagen och det är jobbigt då. Men på natten måste vara värre. Då finns ju inga distraktioner som kan dämpa.

           Gilla

          • Precis så är det. Men i natt sov jag hyggligt.

           Gillad av 1 person

          • Härligt att läsa.
           Jag själv sov jag sämre då jag la mig en timme tidigare då jag slumrade till hela tiden så fort jag satt mig. Var lite märkligt för det är inte så typiskt mig.

           Gilla

          • Det varierar väldigt för mig. Låt oss hoppas att det jämnar ut sig i längden för oss båda.

           Gillad av 1 person

 6. Tack för att du delar med dig av dessa alldeles fantastiska bilder! Så spännande med rötterna – såå vackert med speglingarna … och ett fantastiskt ljus! Snyggt!

  Gilla

  • Det var just det, där vid och kring dammen fanns ett ljus som gav lite hopp. Det var ett tag sen jag var dit och jag hoppades på någon vacker spegling, men att de var gröna fast träden var nakna anade jag inte. Och de nakna rötterna höll på att orsaka att jag gled ner i dammen, haha. Som tur var fanns där en stolpe med en skylt om fiske förbjuden som jag kunde greppa tag i. Tack så hemskt mycket Anki!

   Gillad av 1 person

 7. Vad fint du fångat motiven i det här inlägget 👍 andra och sista bilden blev mina favoriter även om alla är bra.. 😊🤶🕯️🎅

  Gilla

  • Tack snälla Nicki! Den här promenaden var verkligen en skön naturupplevelse och när det visade sig att dammen bjöd på motiv så blev jag extra glad. Roligt med de nakna rötterna som avtecknade sig så tydligt.

   Gilla

 8. Fina, andliga bilder. 🙂

  Gilla

 9. Läckra bilder och en väldigt passande och fyndig rubrik. Den övre bilden är mycket speciell, som en spegling av änglahår.

  Gilla

  • Ja, det är märkligt. På den här platsen har jag aldrig fotat några fina speglingar så jag var överraskad över att hitta den här fina gröna. Tack så mycket Anita, jag hade en skön stund där ute bland rötter och änder. Det kändes verkligen som ett andrum.

   Gillad av 1 person

 10. Vackra mönster, fina rötter! Harmoniska färger!

  Gilla

 11. Så roligt och bra namn till bilderna, kanske kan bli ett eget tema nästa år för mig…fantasin kickar igång.. Underbar den översta vilka mönster, finfina bilder på änderna eller heter det anderna?? Nu blev jag osäker, hi hi Jag tror på det första… Så underbart med ord och meningen med dem sedan knyta an bilderna och tvärtom. Det är du jättebra på!

  Gilla

 12. Roten till all lyckad fotografering är en kamera och en bra blick. Det syns på hur du har fångat den här roten + änderna.

  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: