Sömniga blå

Arla aprilmorgon knoppar ännu de sköna blå, sover sin skönhetssömn innan de vakna vänder anletet mot solen – men en sömnig sippa blev visst väckt ändå.

53 kommentarer på “Sömniga blå”

 1. Blå, blåare, blåast! Ljuvliga bilder på de blå skönheterna!

  Gillad av 1 person

 2. Så vackra de är och så snyggt presenterade.

  Gillad av 1 person

 3. Fina bilder på sipporna 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Blåsippan var alltid min favoritblomma när jag var barn. Jättefina bilder!

  Gillad av 1 person

  • Jag hade nog aldrig sett en blåsippa när jag var barn och igår pratade jag med min väninna från norr, hon bor i Tyskland sen många år. Hon undrade hur blåsippor ser ut. Vitsippor har de gått om där de brukar utflykta, men tydligen inga blåsippor. Tack så mycket Inger!

   Gillad av 2 personer

 5. Tack för att du med fina bilder visar att våren är kommen!

  /Skvitt

  Gillad av 1 person

 6. Du skriver vackert, så få ord men ändå som en hel berättelse. Vilket kameraläge fotar du i och jobbar du med exponeringsinställningarna? Jag tycker du får till en jättefin fyllighet och skärpa i bilderna.

  Gillad av 1 person

  • Stort tack Sandra, dina ord gör mig glad! För dig ska jag avslöja att de här bilderna är från förra våren, exakt ett år sedan. Jag insåg att jag inte skulle hinna iväg för att fota dessa fina så jag beslöt mig för att visa ovisade bilder. Jag gissar att de är fotade i autoläge, med macroinställningen och alltså med högt Iso-tal, då det var skumt i skogen. Därför slog blixten på, i den nedersta bilden, jag fotar annars så gott som aldrig i annat än naturligt ljus, men tyckte att det skulle få vara med som utslagen sippa. Lite efterskärpning gör jag om det behövs, men minns inte om det var så med de här fotona.

   Gillad av 2 personer

   • Jag inser hur mycket jag har att lära vad gäller fotografering. Det är därför en glädje att få följa er som gör det så bra. Tack för att du tar dig tid att berätta hur du går tillväga. Jag uppskattar det.

    Gillad av 1 person

    • Egentligen är det viktigaste seendet, enligt mig. Jag kan verkligen inte mycket om fotografering, har inte med mig en fotoväska full med objektiv och stativ, det tillåter inte min hälsa. Bara ibland tar jag till makrot eller telet, men jag skulle egentligen behöva en miniliten kamera, dock kan inte mobilen fylla mitt behov.

     Gillad av 1 person

 7. Blåsippor är så vackra med sin intensiva blå färg.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 8. Så vackra bilder på en älskad blomma! Jag gillar den lite dova tonen i bilderna, fint.

  Gillad av 1 person

 9. Där har du fångat det rätta ljuset igen. Helt underbara bilder på skönheterna!
  Grattis på födelsedagen, Jag! (Är bara 90% säker, ha..ha…) Ha en trevlig ny vecka!

  Gillad av 1 person

  • Oh, tack snälla Kristallina! Det har varit en intensiv dag där jag först var ledsen för att vi inte kunde träffa någon men som trots allt blev en rolig solig dag med mycket blommor och många samtal i telefon. Och ett par gamla bekanta som överraskade med sång och vågade sig in i trädgården. Och tack för bildberöm. Dunkelt morgonljus med sömniga sippor. Tack detsamma Kristallina!

   Gillad av 2 personer

 10. Små blåa undervärld. Fina vinklar. Passar till blomman.

  Gillad av 1 person

 11. Lika härliga foton att njuta av även i detta inlägg…👍🤗

  Gillad av 1 person

 12. Visst ser den lite sömnig ut – vilar så skönt. Innan den sträcker ut sig och visar sig i hela sin prakt.
  Fina bilder!

  Gillad av 1 person

 13. Visst ser den lite sömnig ut men alltid lika vacker. Precis som dina bilder 🙂 Och vem känner sig inte sömnig och vill krypa tillbaka in i idet när det väntas snöblandat regn!! Hua!!

  Gilla

  • Haha, nog känns det lockande att inta viloläge när det blöta vita inte vill ge sig. Det eller lämpliga kläder och kanske ett paraply. Hmm. Jag kan bara se framför mig hur vackert blåsipporna avtecknar sig mot snön. Stort tack Susanne!

   Gillad av 1 person

 14. Vackra små sippor och vackert beskrivet!

  Gilla

  • Tack så mycket Carina! Nu har jag förstås sett vakna sippor också, om de inte har gått och lagt sig igen när snön kom.

   Gilla

 15. Det är så vackert med den våriga blåa mot fjolårslöven som har den beiga tonen. Sedan det spröda mot det mjuka-konstraternas blomma.

  Gilla

  • Precis så tycker jag, fjolårslöven är en bra fond för blåsipporna och här gör dunklet i skogen blåsippsknoppen intensivt blå. Tack så mycket Eva!

   Gilla

 16. Så vackert fotat! Svårt att välja en favo.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: