Iskul

Snö faller, snön smälter, pölar, kyla, is. Variation i vintervädret. Efter första besvikelsen tittar jag med andra ögon och varsågoda, mina fynd i iskrossarnas spår.

Edit: Glömde en bild som jag ville ha med.

59 kommentarer på “Iskul”

  1. Fascinating patterns! ❄️

    Gilla

  2. Absolutely stunning!

    Klasse 🙂

    Gilla

  3. Är det de ”nya” ögonen som fångat dessa bilder! Förutom din enastående förmåga att hitta objekt förstås. Tack för uppvisningen!

    Gilla

  4. Du omfamnar väderlekens skiftningar med den äran!!!

    Gilla

  5. En härlig serie med förkrossande snygga bilder! Snyggt funnet och fångat med kameran!

    Gilla

    • Stort tack Anki! Jag var först liiite irriterad på dem som krossat all is, jag skulle ju fota fina ismönster. Men sen såg jag möjligheterna och hade roligt, precis som iskrossarna,

      Gillad av 1 person

  6. Stråk, isnålar, flytflak, kaos mm, ja, helt underbara bilder! Rena konstverken allihop och som du förevigat så fint!
    Jag saknar isfotografering, det har inte varit så mycket av den varan här, hittills i alla fall. För ungefär en vecka sedan såg jag dock ett läckert ismönster uppifrån en bro, men jag kom inte åt det, grrr….. 🙂

    Gilla

    • Tusen tack Ulla! Det var en rolig promenad där jag gick från att vara lite irriterad på dem som krossat nästan alla fina isytor till att ha lika roligt som de. Barnsligt roligt. Det var stora ”sjöar” på gångvägarna och då har ju unga människor kul. Och jag.
      Visst blir man frustrerad när man ser något onåbart motiv, hoppas att du snart kan få fota is!

      Gillad av 1 person

  7. Das sind sehr schöne Eisbilder

    Gilla

  8. Iskonst utställning! Det gillar jag mycket. Härlig naturkonst när den är som bäst!
    Här är allt fortfarande begravt under ett tjockt snötäcke.

    Gilla

    • Du känner ju mina preferenser, is till varje pris. Idag är det snötäcke, de här tog jag för några dagar sedan. Det skiftar snabbt. Stort tack Kristallina!

      Gillad av 1 person

  9. En nydanande vinkling på istemat, krossad magi. Gillar speciellt när du lyckats få fram det som gömmer sig under istäcket, färger och strukturer.

    Gillad av 1 person

    • Vädret var med mig, en solig isig dag. Det blir ju lite annat när man fotar ispölar på gräsmattor och gångstråk, det är nära till botten. Tack Hans!

      Gilla

  10. Många vackra bilder! Jag gillar din etta bäst, sedan den du kallar ”flytflak” och trea sista bilden! 🙂

    Gilla

  11. Is kan bli fina konstverk.
    Kramar från oss

    Gilla

  12. Den blåskimrande drog mig lite extra. Men jag säger bara MER ISKROSSANDE TACK på mina prommisar med! Vill gärna fota-vilka effekter det blir med ljuset! Snyggt.

    Gilla

    • De har namn, bilderna, jag blir lite osäker på vilken du menar. Det var roliga fynd när det var så stora pölar som hade varit täckta med is – och allt vatten och att det var gräs eller asfalt under, det gav olika effekter. Riktigt roligt var det, du hittar säkert krossad is framöver på dina prommisar! Tack Eva!

      Gillad av 1 person

      • Flytflak.Jag hoppas det , men tänker att det dröjer. Men imorgon ska det visst bli plussgrader…. så man vet aldrig.

        Gilla

        • Aha, den! Det kan nog dröja. Jag var iväg till ett par dammar idag, tänkte att där kanske fanns isbildningar och eventuellt öppet vatten, men allt var fruset och/eller översnöat, inget spännande. Man får tåla sig, allt har sin tid, vädret skiftar snabbt, i alla fall neröver.

          Gilla

  13. Fantastiskt fina bilder!

    /Skvitt

    Gilla

  14. Snygga bildningar. Och så klart ville du med den frusna grodan med.

    Gilla

  15. Nice running theme of winter shades and texture

    Gilla

  16. Ser fint ut och det liknar den konstiga vintern vi har i år.. Känns lite som en ny årstid det liknar ju inte någon av våra vanliga höst vinter med mera.. Fina foton är det i alla fall.. Kram.. 🤗

    Gilla

    • Visst är det märkligt väder, så snabba växlingar och nu is överallt. Man skulle kunna tror att den tinade när det är plusgrader, men nu är marken så kall att isen ligger tjock på alla gräsmattor. Lite annat än på de här bilderna. Tack Nicki!
      Kram

      Gilla

  17. Naturen kan vara en otrolig fin konstnär, tur att du avbildade dess alster.

    Gilla

    • Naturen är den bästa konstnären. Men här hade den på sina ställen fått hjälp av glada iskrossare. Tack så mycket Oops!

      Gilla


Lämna en kommentar