Berberisfrossa

Av: Jag

04 10, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, växter

48 kommentarer

Bländare:f/6.3
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Ibland, eller ganska ofta, beger jag mig ut för att försöka få till bättre bilder av något motiv. Nu var det de senaste berberisbilderna som var lite tama eller rent ut sagt mjäkiga. Jag mindes att det skulle finnas pålitliga leverantörer i ett område en bit bort. Mulet, efter regnet även denna gång.

Den första bilden är de plantor jag kom till först, Tog några foton och trodde mig vara nöjd. Men: bara en bit bort möttes jag av en veritabel färgchock. En hel häck med gott och blandat, jag gapade och häpnade och gjorde som förr vid en godisdisk: gick lös och plockade med kameran: de där lila och de där borta smakar bra och lite av den och oh, dem måste jag ha! Och lite av den och den och den och de röda fulla med bär… Helt gratis plockade jag en ansenlig mängd i min kamera.

Nu måste jag bara tillägga: Inga bilder är färgförstärkta, möjligtvis är någon i stället lite dämpad. Helmolnigt och regnvått ger mustiga färger.

Mustigt
Mix
Båge
Bludderblött
Drömskt
Berberisdans

Maxmix
Romantiskt
Bärrikt
Intensivt
Kors och tvärs
Elegant
Slutet

48 kommentarer på “Berberisfrossa”

 1. Riktig färgprakt. Härliga bilder.

  Gilla

 2. Wow vilken färgprakt som jag får njuta av.
  Kramar från oss

  Gilla

 3. Det här är vad jag kallar skön konst.

  Gilla

 4. wonderful colours 🙂

  Gilla

 5. Vilken ljuvlig godisbutik du har varit och plockat i! Och du fick ihop en rejäl ”godispåse” också, utan att behöva tänka på kalorier. 😄 Riktigt vackert ögongodis. Och jag instämmer i det att ibland kan man faktiskt behöva dra ner på färgerna, speciellt när de gäller rött. Det gör jag också ibland, de behöver inte förstärkas alls.

  Gilla

 6. Den färgen är väl helt underbar. Jag har också varit på dem men blev inte nöjd alls med resultatet. Min granne har två buskar vid tomtgränsen. Det var kul att frossa bland dina färgmättade foton. En härlig serie!

  Gilla

  • Du ser, man behöver göra om det ibland och jag vet ju att du också gör så, jag minns bärfisen senast. De är nog ganska vanliga på sina ställen, berberisbuskarna, förmodligen p.g.a. de vackra höstfärgerna. Tack så mycket Kristallina, naturligt färgmättade var ordet!

   Gillad av 1 person

 7. Fin skildring av färgprakten i busken. Ett extra plus till ”Bärrikt”

  Gilla

 8. Underbara färger ovh bilder. Igen. Tänk vad bär är härligt, om de inte är ätliga så kan en ju plocka dem med kameralinsen istället, smart gjort!

  Gilla

  • Tusen tack Anna, roligt att du gillar vad jag plockat med kameran! Just nu är det härligt att gå på promenad och upptäcka allt som klätt sig i höstdräkt. Bär är vackra och berberisen lär också vara nyttig på många vis. I många länder använder man bären men det är nog en annan sort än den som används till häckar.

   Gilla

 9. Verkligen en fantastisk färgprakt … en färgexplosion och jättefina bilder allihop! Förstår precis hur du menar med känslan att stå där och gapa över alla godsaker!

  Gilla

  • Visst är det härligt att dyka på något som som gör en lite andlös ett tag. Jag undrar om folk i huset såg mig krypa bakom häcken, men de kanske är vana vid att folk fotar. Tack så jättemycket Anki!

   Gillad av 1 person

 10. Hösten bjuder absolut på fina färger.

  /Skvitt

  Gilla

 11. WOW här kan man verkligen prata om godisdisk förstår fullkomligt varför du gick lös på den helt underbart..👍👍👍 kram Nicki 🤗

  Gilla

 12. Vackra bilder! Väldigt fin godispåse som du fick ihop. Vi kallade dem ”taggbuskar” när jag växte upp och jag stack mig ofta på taggarna när vi lekte. Kan vi ha tuggat på bladen också? Jag har ett vagt minne av en syrlig beska…

  Gilla

  • Tack Inger! Det var väldigt njutbart att plocka ihop dessa godisbitar. Jag har inget minne av dem från uppväxten, men jag kan tänka mig att de inte var så omtyckta p.g.a. taggarna. Nu verkar de dyka upp lite varstans igen och står och lyser på hösten. Det är ju en vitaminbuske så det låter väl troligt att ni smakade på ett och annat.

   Gillad av 1 person

 13. Vilken färgprakt! Kaskader av färger. Svårt att välja en favorit (utöver ”startbilden”), men Mustigt och Elegant ligger bra till. Det är något med färgkombinationerna där som jag fastnar för.

  Gilla

 14. Alla bilder är vackra. Även de som du dissade.

  Gilla

 15. Färg, färg, naturens äka färg när den är som allra bäst. En underbar serie!

  Gilla

 16. Intensivt gillar jag extra. Skärpedjupet drar in mig i bilden.

  Gilla

  • Jag gick förbi denna häck i går med höstpojken och den var fortfarande lika färggrann. En härlig höstfärgupplevelse. Kul att alla gillar olika, tack igen Eva!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: