Inhöstat

Av: Jag

29 09, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, träd

48 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:38mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

När jag till slut lossnade från årets enorma päronskörd klev jag ut för att spana efter hösten, leta upp lite höstfärger och lufta min lungor från fruktskördsångorna. Och. Jag blev bokstavligen knockad av vad jag såg: Häckar, träd och buskar hade bytt om i smyg, regnvåta mot den fortfarande mulna himlen tävlade de om att vara grannast. Sakta smög sig sedan solglimtar genom molntäcket och fick trädtoppar och grenar att glöda i djupaste rött. Salighet.

Först ut: Rönn och lönn.

48 kommentarer på “Inhöstat”

 1. Vi har fått 2 likadana träd utanför grannhuset. Det är så kul att se hur bladen börjar bli högst upp och kryper mer och mer neråt.
  Fin serie du har lagt upp att titta på.

  Gilla

 2. Såg dessa vackra färger när vi var ute. Njuter av dina vackra bilder och den härliga luften.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Det är verkligen härligt ute just nu. Ren och klar luft, solen som tittar fram ibland och alla färger i träd och buskar. Tack så jättemycket Anki!
   Kramar till er

   Gilla

 3. Ja, det är mycket vackra färger uti vår natur nu.

  Gilla

 4. Det bästa som finns, höstens färger. Starka, underbara färger som förstärks av solen. Himla fin höstserie! Man kan bli lyrisk för mindre.

  Gilla

  • Som jag skrev så blev jag alldeles förbluffad. Jag tyckte att det inte var så länge sen jag var ute och kollade och då var det bara enstaka blad med höstfärger. Antar att det var kylan som vi hade tidigare som gav oss färgerna. Glad är jag! Tack snälla Kristallina!

   Gillad av 1 person

 5. Man borde väl hedra hösten på nåt sätt
  då den bjuder oss upp till dans
  med dess klara luft och trädens färgpalett
  och flyttfåglar som drar nån annanstans
  men mörkt det blir som en kolsvart burk
  som lockar in en till vår öppna spis
  där avnjuts scones och te och kaffeslurk
  på sedvanligt ”myshöstligt” vis..

  Gilla

  • Stort tack Viiba för ditt sätt att hedra hösten! Det är väl just det där att man kan njuta av färger och välgörande höstluft och sen mysa inne med tända ljus eller vid en brasa som gör hösten så mysig.

   Gillad av 1 person

 6. Så färgrikt och fint hos dig nu! Även här har träden börjat skifta färg, men inte lika mycket som hos dig … inte än, men det kommer nog. jättefina bilder allihop!
  Önskar dig en bra fredag!

  Gilla

  • Ja, det blev verkligen makalöst färggrant som genom ett trollslag. Många träd är förstås fortfarande nästan helt gröna men vissa rodnar fort, det verkar bli en färgrik höst. Tusen tack Anki och tack detsamma. Här sitter tre barnbarn i morgonrockar och leker bagare vid matbordet.

   Gillad av 1 person

 7. Hösten – de vackra färgernas årstid. Knockad av bilderna!

  Gilla

 8. Hösten är onekligen galet vacker med alla de rostiga och röda färgtonerna!

  Gilla

  • Vissa år blir det mesta bara gult men även det är ju vackert när det glöder i solen. Men färggranna höstar är just galet vackra och sånt blir man lätt euforisk över.

   Gilla

 9. Otroligt vackra färger nu, klar luft och mycket vackert då det är sol. Vi hade +13 i dag så inte kan man klaga.

  Gilla

  • Även hos oss var det härligt höstväder idag, vi hade kunnat fira svärsonen och höstpojken ute, som vi har gjort de senaste åren, men det blev inne. Man blir så glad över de vackra färgerna riktiga humörhöjare!

   Gilla

 10. Oj där kan man verkligen prata om färgprakt jag har inte hunnit med något speciellt i den vägen ännu och i bloggen kommer det att vara sommar ett litet tag till..men jag njuter verkligen av dina vackra höstbilder… Kram..🍁🍂🍁

  Gilla

  • Jag bjuder gärna på lite färgprakt, jag blev helglad över upptäckten att det var så mycket av den varan redan. Tack så mycket Nicki, man vill förstås visa de bilder man planerat!
   Kram

   Gilla

 11. Fantastiska färger. Här har de inte kommit så långt ännu, bara på enstaka träd.

  Gilla

  • Det var verkligen rent euforiskt med träd efter träd som lyste i rött och orange. Och så solen som stundtals lyste upp grenverket och fick det att glöda. Det är främst rönnar och lönnar som har bytt färg – och så en massa buskar av olika slag.

   Gillad av 1 person

 12. Det börjar skifta nu. Härligt!
  Fast jag tror att den verkliga färgprakten når vår del av Sverige om någon vecka.

  Gilla

  • Det är massor med träd som lyser i de vackraste färger hos oss, och de tidiga har redan strösslat marken med sina kulörta löv. Jag antar att det var den kalla perioden som vi hade tidigare som har åstadkommit det. Vissa höstar är ju bara gula.

   Gillad av 1 person

 13. Åh vad jag längtar ut och leta höstfärger när jag ser dina glödande bilder! Så vackert!

  Gilla

  • Tack snälla Ulla! Snart är du nog i form igen så att du kan gå ut och leta. Det tar tid att återfå krafterna men en fotopromenad är bästa rehaben.

   Gilla

 14. Kul lek med perspektiv. rönnglöd-läckert! Enormt vackra brinnande färger.

  Gilla

  • Jag tycker mycket om att stå under och sikta uppåt. Jag hade en sån tur, eftersom träden var blöta och färgmättade, det egentligen var mulet – och så tittade solen fram lite snabbt. Det blev maximalt färggrant.

   Gilla

 15. Snyggt!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Så vackert! Riktigt så långt har inte hösten kommit hos oss än.

  Gilla

  • Jag minns när vi var på Bornholm i oktober att det inte var mycket höstfärger i Skåne. Då var det kul att se hur det blev mer och mer på vägen hem. Tack Inger!

   Gillad av 1 person

 17. Jag hade för mig att jag kommenterade den här serien men tydligen inte. Det är vackert. Det är så mycket liv i de innan dem går i vila.

  Gilla

 18. Här blir ”Rönnglans” min favorit i din mustiga kavalkad.

  Gilla

  • Tackar! Som jag skrev så kom färgerna överraskande snabbt – och var överraskande granna. Just nu har någon kidnappat den stora bilden i inlägget. Måste kolla.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: