Imma

Av: Jag

30 10, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, träd

49 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:18mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Klättrar genom fönstret, imman drar mig ut på glasverandan. Blöta tunga löv lockar inte till lövarbete men det sägs att det är bra att hålla kroppen i gång. Kostar på, men hösten visar sig från sin bästa sida. Så – bit ihop och njut!

49 kommentarer på “Imma”

  1. Häftiga bilder genom immiga fönster. Solen har varit framme en stund så jag fick gjort lite i trädgården. Nu vilar vi efter maten.
    Kramar från oss

    Gillad av 1 person

    • Det märkliga är att jag aldrig tidigare har sett de här fönstren immiga. Skönt att få en del undangjort i trädgården, kan jag tro, även jag jobbade undan, men det är massor kvar då tomten är så stor här på torpet. Tack så mycket Anki och kramar till er!

      Gilla

  2. Ser ut som underbara målningar 😍

    Gillad av 1 person

  3. Tycker också att de ser ut som målningar. Väldigt snyggt och bra idé!

    Gillad av 1 person

    • Kunde ju inte låta bli, när jag nu fick syn på de immiga rutorna. Lite morgongymnastik att klättra ut genom fönstret, vågade inte gå yttervägen, var rädd att imman skulle försvinna om jag öppnade utåt. Tusen tack Kristallina!

      Gillad av 2 personer

  4. Drömska bilder. Allt behöver inte vara knivskarpt för att vara intressant.

    Gilla

  5. Lite trolskt, vackert och lite vemodigt. Nu har sommaren gått in i dimman, Haha…
    Toppenbilder, som förmedlar känslor, känslor av olika slag.

    Gilla

  6. Vackra immiga bilder. Här gillar jag den första bäst. 😃

    Gilla

  7. Wonderful 🌺 so beautiful 🌺mystic

    Gilla

  8. Så vackert. Man riktigt känner fukten drypa. Skulle själv aldrig komma på idén att fota imman genom fönstren. Mycket påhittigt. Du inspirerar en.

    Gilla

    • För att förtydliga: imman satt på insidan av glasverandans fönster och jag ser ett av fönstren där jag sitter och äter frukost. Vi har inte fått till stånd någon dörr till glasverandan från rummet, trots att vi har önskat oss det i alla år. Man får gå yttervägen, eller som jag gjorde, klättra ut på verandan genom fönstret. Detta gjorde jag för att inte ”störa” imman. Tack så mycket Eva, roligt om jag kan inspirera!

      Gillad av 1 person

  9. Vackert blir det av dimma och imma. Ett naturligt filter som skapar en drömsk känsla. Så vackert!
    Läste en gång att man kan prova med lite plastfilm över linsen för att få fram en liknande effekt. Jag har aldrig provat, kanske man skulle göra.😀

    Gilla

    • Precis så, ett naturligt filter, och regniga rutor skapar också annorlunda uttryck. Det låter som ett kul trick med plastfilm, men jag är rätt dålig på att testa sånt. Hos oss har vi så sällan dimma som jag lite då och då ser att andra har fotat i, det blir verkligen mysiga bilder. Tack Ulla!

      Gilla

  10. Imman på insidan som dimman på utsidan. Trolsk och blir förförisk resultat.
    Snyggt !

    Gilla

  11. Härliga effekter. Det är ju så här hösten ofta ser ut i min del av landet i november. Fuktigt, blött, dimmigt, immigt, disigt. Och det blir ju lite som målningar 🙂

    Gilla

    • Just nu är vi inne i en sån period, precis när vi ska ta hand om våra lövmassor på torpet. Det blir nog en vilodag idag. Jag kan tro att imma är lite lättare att få fram effekten med, säger jag som sällan fotar i dimma. Tack Claes!

      Gillad av 1 person

  12. Så söt och vacker hösten är. Det är också en bra idé att klä in sig lite varmare.
    Brödraskapliga hälsningar.

    Gilla

  13. Det ser lite trollskt och spännande ut..fint taget..🤗👍

    Gilla

    • Jag kunde inte låta bli att fota när jag såg imman, det kändes, precis som du skriver, trolskt genom rutan. Tack igen Nicki!

      Gilla

  14. Wow tänker på Monet… det finns en barnbok och film som heter Linnea i målarens trädgård, den tänker jag på från dina vackra bilder.

    Gilla

    • Kanske var impressionisterna inspirerade av dimman/imma, vem vet? Ja, den boken är fin och jag har sett Monets målningar i Paris för länge sen. Tack Eva!

      Gilla

  15. Faktiskt tjusigt med dessa diffusa bilder i sköna mjuka färger.

    /Skvitt

    Gilla

  16. *****

    /Skvitt

    Gilla


Lämna en kommentar