Förgylld vardag

Av: Jag

13 02, 2023

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, skuggor, vinter, målning, photos, foto, konst, fotografi, photography

23 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:40mm
ISO:5600
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

När ljuset återvänder kommer även skuggorna och därmed ljus-och skuggspelet på väggar inomhus. Helt gratis åser jag fascinerat skuggteaterns spel, hur mönster dyker upp, skiner en stund, flyttar sig, förvandlas och sedan utplånas. Konstverk får en extra dimension, trivialt blir konst och vardagen känns förgylld. En liten stund.

23 kommentarer på “Förgylld vardag”

  1. Det behövs så lite för att vi skall känna glädje o lycka.
    Underbar bild.
    Kramar från oss

    Gilla

  2. Jag gillar också när ljus- och skuggor förflyttar sig inomhus.

    Gilla

  3. Ja det gäller att försöka hitta glädjeämnena. Det gör du med ditt komponerande av bilder. Är ännu en gång helt fascinerad!

    Gilla

    • Tusen tack Eva, roligt att du tycker om bilden! Skuggspel och reflexioner är fascinerande, just nu är det krukväxtteater som pågår på väggen under vitrinen.

      Gillad av 1 person

  4. Nära surrealistiskt, vackert.

    Gilla

  5. It needs not much to make the day golden 🙂

    Gilla

  6. Superläcker bild och jag fascineras också av skuggspelen man får inomhus på väggarna nu..har försökt att fotografera en del av dom men har inte fått till det riktigt än..men ditt blev jättefint..🤗👍

    Gilla

    • Varmt tack Nicki! Ja, man får testa sig fram, självklart blir inte alla bilder bra, men roligt är det att försöka fånga skuggor och ljus. Men idag är det helmulet.

      Gilla

  7. Visst är det härligt, allt på väggarna får ny fart igen.

    Gilla

  8. Så läcker bild. Jag trodde först att det var en dubbelexponering, men så läste jag din bildtext och då förstod jag att det var något annat 🙂

    Gilla

    • Solen gör ett gott jobb när den väl gör entré. Jag har en både morgonsol och eftermiddagssol i vardagsrummet där jag sitter med laptopen och plötsligt bara måste jag upp och fota. Tack så mycket Claes!

      Gillad av 1 person

  9. Vilken läcker bild!
    Jag brukar också njuta av såna här tillfälliga föreställningar!

    Gilla

  10. Vackert och spännande! När jag ser skuggor här hemma på väggar och dörrar så tänker jag ofta på dig och dina skuggbilder 🙂 Dom har liksom fastnat. Skuggbilder är verkligen som konst i rörelse och förändring. Hoppas allt är bra med dig 🙂

    Gilla

    • Så roligt att du tittar in! Det är så härligt med dessa skuggor, olika varje dag, kul att du associerar dem till mig. Jag är inne i en lång dålig period med min värk och oork, men hoppas att det ger med sig snart. Hoppas att du mår bra, har saknat dina underbara bildinlägg. Och tack Susanne!

      Gillad av 1 person

      • Hoppas att du snart mår bättre igen. Det är verkligen kämpigt när man inte mår riktigt 100. Krya på dig!
        Alltid lika givande att kika in hos dig och se dina underbara bilder. På återseende 🙂

        Gilla

        • Läste hos dig om ditt mående och det är verkligen inte kul när man hamnar där. Återkommer. Mitt är kroniskt, tyvärr, jag inser att så här fortsätter det, får bara hitta knep att stå ut.

          Gillad av 1 person


Lämna en kommentar