Nu till slut: frostfrossa

Av: Jag

04 02, 2023

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, vinter, natur, is, frost, foto, vatten, bildserie, träd, fotografi, photography

64 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:26mm
ISO:320
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Vintern bjuder på många olika vädertyper och landskapet förändras snabbt. Det är bara att kasta sig ut när det vackra uppenbarar sig, det varar inte länge.

Edit: Jag trodde att jag hade valt ”kolumner” för att undvika den långa ”fotoormen” utan mellanrum, men… nu orkar jag inte göra om det och jag är sur. Har påpekat detta, liksom många andra har gjort. Suck.

64 kommentarer på “Nu till slut: frostfrossa”

 1. Beautiful pictures of a cold, frosty scene. Maggie

  Gilla

 2. Fin serie bilder. 🙌

  Gilla

 3. Beautiful wintertime photography, dear Jag 🌺

  Gilla

 4. Very nice shots 👏👏👏

  Gilla

 5. Härligt vackra vinterbilder.

  Gilla

 6. Det är ju så här man vill att vintern ska vara. Underbart vackra bilder med den frostklädda naturen!

  Gilla

 7. Ja det var många fina vinterbilder, både med den kalla blå tonen och lite varmare toner i.

  Gilla

 8. Förförande vackra bilder. Det är fantastiskt med våra skiftande årstider.

  Gilla

  • Tusen tack Eva! Det här var en dag när jag var helt slut och värkig i kroppen men när jag såg den vackra frosten bara måste jag ut. Bad maken skjutsa iväg mig och sen bara njöt jag. Gick en alltför lång sträcka sammantaget innan han fick plocka upp mig igen, men det var det värt. Man får försöka passa på när det vackra ges.

   Gillad av 1 person

 9. All pics are great, Lisa.
  There is a difference between reader and your website.
  The website shows the pics one after another without a gap.

  Gilla

 10. Fantastiskt fina bilder, särskilt vid vattnet.

  Gilla

 11. Här ser jag kolumner och sedan kollade jag Readern. Där ser jag alla bilder under varandra med! mellanrum.
  Så många foton och det kallar jag verkligen ”Winter Wonderland”. Väldigt, väldigt vackert!

  Gilla

  • Oj! Är det så? Med mellanrum? Då måste det bero på vilket system man har på datorn – men min är ju helt ny så jag förstår inte det. Det är kolumner men det är fortfarande mosaikgalleri i botten, inte de andra kolumnerna.
   .
   Jag tog massor med frostiga bilder så det blev jättesvårt att sålla och välja. Tusen tack Kristallina, det var verkligen ett riktigt underbart och hänförande frostfritt landskap.

   Gillad av 1 person

 12. Du har fångat kung Bore väl.
  (Och jag gillar sättet att bläddra fram dem med pilar allt eftersom.)

  Gilla

  • Eller kanske til och med hans andedräkt, haha. Ja, det är praktiskt att ha karusellen när man visar många bilder. Men det jag inte gillar är det jag ser i läsaren, en lång rad med bilder utan mellanrum. Men det verkar som om vissa har mellanrummen, det måste jag utforska. Tack Mrs Universum.

   Gillad av 1 person

 13. Underbara bilder på vintern. Har njutit av dom flera gånger.
  Kramar från oss

  Gilla

 14. Underbara bilder igen verkligen ögongodis..😊 När det gäller WP i övrigt så gör dom om mycket till min stora irritation..det är inte alltid till det bättre snarare tvärtom..🙁 Nu har jag dessutom upptäckt massor av reklam i min egen blogg det är verkligen inte snyggt..det ger ett rörigt och stökigt intryck..😔 hoppas att du får en fin fortsättning på veckan nu kram..🤗

  Gilla

  • Det var urhärliga timmar ute i det vackra, trots att jag var genomtrött redan innan. Varmt tack Nicki!
   .
   Det här med att bilderna i läsaren syns som en radda utan mellanrum har jag skrivit till supporten om för flera månader sedan och de skrev att det var ett känt fel. Tydligen inte åtgärdat ännu, utom kanske med vissa webbläsare. Reklamen visas då och då på gratisbloggar och det är väldigt irriterande men inte mycket att göra åt, den kommer och går. Håller med om Wp-ändringarna, det blir ofta inte bättre.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Ja vi får se vad som händer och jag är väl bortskämd med 13 år reklamfritt på WP.. Jag vet ännu inte om jag skulle vara villig att börja betala för min blogg när utrymmet tar slut men den dagen den sorgen..ha en riktigt fin helg nu kram..☀️🤗👍

    Gilla

 15. WOW! Vilka bilder! Helt fantastiska!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Bron mmm när far vi du och jag till Narnia? Vackra vinterfrost toner på alla.

  Gilla

  • Haha, Det finns nog många sagoländer man kan kliva in i över rätt bro. Tack så mycket Eva! Du lever ju i vackra vinterlandskap där uppe men här är det barmark och blåst idag. Trist.

   Gilla

 17. Helt underbara vinterbilder, finns det något vackrare än en fin vinter! Härligt att få se!! Idag är det gråare än grå hos oss, då är det fint att titta in här.
  /Inger

  Gilla

  • Det skiftar fort, även hos oss är det grått och trist sen några dagar. Man får lov att kasta sig ut när det vackra uppenbarar sig. Stort tack Inger!

   Gilla

 18. Så supervackra foton
  Ha ett fint 2023

  Gilla

 19. Underbara bilder. Ibland är frost att föredra framför snö. Frosten lyfter fram konturerna bättre än vad snön gör.

  Gilla

  • Varmt tack Stefan! Frost är spännande, väntar på den varje vinter och visst är det som du skriver. Men snön är också en god målare och mönsterskapare.

   Gilla

 20. Tjaa, bilderna talar lite för sig själv men de ger en stark känsla av frisk luft.. https://www.youtube.com/watch?v=x1ByRGNIpFA

  Gilla

  • Bra val, Air ackompanjerar bilderna bättre än Vivaldis Winter. Tack för fin konsert och att jag blir påmind om att återvända till klassisk musik.

   Gillad av 1 person

 21. Oj Oj Oj!!! Fantastiska bilder!!! Vinter när den är som vackrast.
  Ja, det svänger minst sagt. Alldeles nyligen låg jag i skogen och fotade små filurer i mossan. Idag är hela naturen vit, klädd i snö… Snö som troligen snart regnar bort… Meeen, vi vet ju alla att vi är på väg mot den vackra våren, snart 🙂

  Gilla

  • Våren kommer, tids nog. Jag kan tycka att vintern kunde få vara under de s.k. vintermånaderna och inte bara försvinna och locka folk att tro att våren är där när snön är borta, haha. Alla årstider är vackra, men jag är svag för snörika vintrar. Tack så hemskt mycket Susanne! Det här var helt underbara timmar i frostlandskapet.

   Gillad av 1 person

   • Håller absolut med dig. Under våra vintermånader skulle jag önska att det var vinter. Riktig vinter och inte som det varit en längre tid med snö, regn, lera, ishalka, snö osv. När vintern är så där krispigt vit då är det vackert!!! Och då vill även jag ha vinter 🙂 Men när det bara är lerigt, blött och skitigt… Då är det inte lika roligt och det är då jag längtar efter våren. Tack för att du visar dina fantastiskt krispiga och ursnygga vinterbilder! Allt gott!

    Gilla

    • Jag håller med om blött och lerigt med filmjölkshimlar. Vi har tack och lov haft en hel del krispigt vinterväder, men inte riktigt kalla fina dagar. Nu sol på snö så jag får skynda mig ut en stund! Tack detsamma!

     Gillad av 1 person

 22. w o n d e r f u l !!!

  Gilla

 23. Fina! Här vinner ”bron” med lätt japansk känsla. Och ”spegel” är också jättefin.

  Gilla

 24. Waoo så fina bilder 😍

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: