I tankar.

Penséer är tidiga glädjespridare, tillsammans med julrosen. När våren backar lite och snön överraskar, så låter den inte det bekomma sig, den sträcker på nacken, skakar av sig snön och blommar glatt på som om ingenting hänt. Här ser den lite tilltufsad ut, men låt er inte luras, den bara mediterar en stund. Strax är den klar för vårshowen igen.

36 kommentarer på “I tankar.”

 1. Vi har sluppit snön men penséerna såg inte pigga ut alls i morse, var -7 grader på morgonkvisten här så vi får se om de hämtar sig…

  Härlig bild, man vill pilla på snön 🙂

  Blir sugen på en liten fyrkantig canvas på droppen (eller alla tre droppar m snön) nere på vänstra bladet i närbild 🙂 Har förkärlek till vattendroppar har jag märkt..

  Ha en bra dag!
  Kram

  Gilla

  • Ajdå, det var kanske i kallaste laget – men jag skulle bli förvånad om de inte klarade det. Den här bilden tål nog inte mer förstoring, den är redan beskuren. Den är inte superskarp så den skulle bli kornig om man drog upp den mer, tyvärr.
   Det är vackert med droppar, jag var lite ledsen över att det inte var något takdropp med istappar i år.
   Det samma!
   Kram

   Gilla

 2. å..underbart igen ..en mediterande pense’ blådewa 🙂

  Gilla

 3. Penséer är vackra blommor, men jag håller en liten viol högre, har hela gräsmattan full av dem under maj månad, och det är Styvmorsviolen, jag klipper inte gräset förrän den är utblommad. Har läst någonstans att den är Penséens urmoder/fader. Ska jag vara riktigt ärlig uppskattar jag vilda växter mer än framodlade.
  Svante

  Gilla

  • Jag har också violer i gräsmattan, men det är inte styvmorsviolen, utan en doftviol. Ser man mig knäböja med näsan mot marken och baken i vädret så är det violen jag dyrkar och inte Allah. Jag gillar både och.

   Gilla

 4. Gillar verkligen dina bilder! 🙂

  Gilla

 5. Vårig bild, trots allt! Ja, här i Umeå snöar det igen – riktiga lapphandskar – så det kändes ganska skönt att se den här penséen, även om den var lite översnöad. Jag njuter av dina bilder…

  Gilla

  • Var det dit snöovädret drog? Nu har snön nästan försvunnit igen, och penséerna står och ler. Det ser till och med ut som om det ljusnar och en liten liten gnutta sol kan man ana. Roligt att jag kan glädja andra med mina bilder!

   Gilla

 6. Det var en passande titel med tanke pà blommans namn… Penséer, ty pensée är tanke pà franska…

  Fin bild, jag har varit ute och fotat lite… Och skrivit en krönika om att vara handikappad i Frankrike, skickat den till Le Monde…

  Örnkramar

  Gilla

 7. ”Je pense donc je suis” fick lära mig i gymnasiet. Nu har jag lämnat det språket därhän och för mig är franska ett bröd jag sällan köper.

  Penséer däremot har för mig fått en annan betydelse än en vanlig rabattväxt. Det var de blommorna jag planterade på mina föräldrars grav och som sedan rådjuren kom och smakade på. Det planteras nog penséer på föräldrars och andra anhörigas gravar idag också men jag bor numera för långt bort för att göra det själv.

  Ditt vackra foto av denna fina blommas frusna andaktsstund gör mig varm inombords!

  Gilla

  • Descartes hade tänkt till han. Det är lustigt, jag tänkte faktiskt häromdagen att jag kanske skulle plantera penséer på pappas grav. Där han ligger finns nog inga rådjur som kommer på besök, på gott och ont. Avbetade penséer brukar bli extra fina, har jag förstått, om rådjuren inte äter upp allt, vill säga. Det gör mig glad om jag kan glädja dig med mitt foto!

   Gilla

 8. Så rart med en mediterande pensé! :-)! Men brr…snö..! Usch…

  Gilla

  • Penséer är rara och snön försvann ganska snabbt. Den kom i repris igår men är borta igen. Det är riktigt aprilväder! Men nu kom jag på att jag har en kruka kvar att fylla med dessa raringar.

   Gilla

 9. Föll pladask! Härlig bild! ❤
  Kram och allt gott till dej!

  Gilla

  • Haha, det lät roligt! Men tack! Det var inte det lättaste att få till någon bra bild den dagen, de flesta blev misslyckade.
   Kram

   Gilla

   • Jag tycker att ljuset kan vara bråkigt. Jag tror att det är ljust nog, men det tycker inte kameran…
    Kramar och allt gott till dej!

    Gilla

    • Då är det så som du skriver, att du behöver en en ljuskänsligare kamera. Jag vet inte vad som gick fel, jag frös nog för mycket då. Men idag fick jag inga bra bilder på tibasten som jag hittade i skogen.
     Kram

     Gilla

     • Ibland är det retligt. Det jag retar mig på är att när jag har optimala förhållanden, blir bilderna ändå inte så bra som jag vill att de ska vara. Jag menar klara och tydliga. Jag vill t ex kunna se varje hårstrå på ett djur.
      Kramar och allt gott till dej!

      Gilla

      • Ja, visst är det. Jag förstår precis din längtan, du som är så duktig på att fota djur!
       Kram

       Gilla

       • Tack. Käre maken r den pådrivande. Säger att jag ser, men kameran klarar inte mina önskemål. Skönt att han är med. det är han som använder kompakten mest. Och den mittemellan får jag nog inte så mycket för, så då är det bättre att behålla den.
        Kramar, tack för dina tankar!
        Allt gott till dej!

        Gilla

        • Det är väldigt bra att han är med på det hela och vill att du ska ha så bra kamera som möjligt. Min pratar om möjligheter att skriva ut och experimentera med canvas…
         Kram

         Gilla

         • Jag har beställt canvas från både Expert och Crimson. Fantastiskt bra blir det, i a f med en del bilder, andra blir inte riktigt så bra. En del av bilden försvinner ju i kanten, det har både fördelar och nackdelar. Det hänger numer canvasförstoringar både här och där i mitt hem… 🙂
          Kramar och allt gott till dej!!

          Gilla

          • Jag såg att man kunde beställa bara duken också och rama in själv. När vi har renoverat och målat om lite här och där kan jag börja tänka på vilka bilder jag vill ha på väggarna. Har också en hel del både nya och gamla tavlor som jag har samlat på mig som väntar på att få komma upp.
           Kram

           Gilla

          • Jag har redan mycket på mina väggar ”tur” att barnen flyttat ut, så jag kan hänga även i deras f d rum… Hm
           Visste inte att man kan göra det själv, göra canvasram visste jag, eftersom jag målade lite förr, men just att göra, trycka egna bilder, visste jag inte.
           Kramar och allt gott till dej!

           Gilla

          • Det kan man, men jag vet inte om det är möjligt för en vanlig människa att köpa en, jag anar att de är dyrare än dyra.

           Gilla

          • Jag brukar passa på när Expert har bra pris med 40 eller 50% rabatt. Då är det roligare att förstora 🙂 Tror de har en kampanj just nu.
           Kram och allt gott till dej!

           Gilla

          • Ja, det är bra att passa på när det är så mycket billigare. Men jag väntar, vi har så mycket på gång nu.
           Kram

           Gilla

          • 🙂 Ville bara tipsa.
           Kram och allt gott till dej!

           Gilla

          • Det förstod jag!
           Kram

           Gilla

       • Tack. KRam och allt gott till dej!

        Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: