De väna blå.

Och nej, de är inte fridlysta hos oss.

38 kommentarer på “De väna blå.”

 1. Vackert även underifrån!
  Hoppas att Påskhelgen varit ok.

  Kram

  Gilla

  • De var lite frusna och slutna, så jag fick inga bra öppna bilder. Ja, påskhelgen har varit mysig med lite av varje och vistelsen på torpet har nästan överträffat förväntningarna. Två långa promenader med barnbarnen två dagar i sträck är toppen. Hoppas att ni har haft det bra!
   Kram

   Gilla

   • Lugnt och skönt vore ju att ta i men det är gott när bullriga familjen samlas och man njöt av lugnet idag när de for hem även om det blev väldigt tyst 🙂

    Kram

    Gilla

    • Ja så är det ju, att det plötsligt blir väldigt tyst och lite tomt när de åker hem. Jag märkte att jag var lite ljudkänslig efter dagens långa promenad när livsnjutarna inte hittade några små bokstäver i sina munnar. Ska läsa hos dig sen, nätet låg nere just när jag tänkte gå runt lite. Visst är det gott att kunna samlas och äta gott och umgås lite extra tillsammans ibland.

     Gilla

 2. Det är iaf fina blommor och ett vackert foto!!

  örnkramar

  Gilla

 3. Här är de så sällsynta att jag knappt sett någon…
  Stor kram och allt gott till dej!

  Gilla

 4. Fridlyst eller ej, för mig får de stå ifred, de är vackrast på växtplatsen.
  Svante

  Gilla

  • De är vackra på växtplatsen och det är nog första gången någon av oss plockat några. Barnbarnets mor skulle ges något vackert och då kom jag på att blåsipporna faktiskt fick plockas hos oss – och det blev en mycket uppskattad och fin liten bukett!

   Gilla

 5. absolu väna ! ett skönt ord
  –jag måste googla på vänerna
  det var väl ett nordiskt folkslag

  Gilla

 6. Oooh! Åååh!

  Gilla

 7. Här blev det med ens kulturhistoria av din sköna bild av vårens vackraste blomma!
  De står sig inte så länge i vas men innan dess är de en syn för gudar!

  Visste du förresten att om du håller en blåsippas blomma tätt intill en myrstack med aktiva myror, kommer den myrsyrabemängda luften göra att blåsippans blå färg skiftar till rött. Pigmentet är med andra ord ett reagensmedel för syra. Däremot verkar det inte fungera på blåsippor vilka växer i myrstackens omedelbara närhet. De har blå blommor precis som blåsippor i allmänhet. Myrorna hjälper för övrigt blåsippan att sprida sig.

  Gilla

  • Ja, den är vacker, blåsippan! Jag påminns om att jag nog har hört om myror och blåsippor men lyckats glömma det. Måste förstås testas! Men jag tänkte på de röda bladen, vissa blad står och lyser i skogen. Där undrade jag om myror varit med och åstadkommit det.

   Gilla

 8. Oj oj OJ så vackert du plåtat dem!!!

  Gilla

 9. Här är de fridlysta, och väldigt svåra att hitta…så får man syn på en blir man alldeles till sig:-)…

  Gilla

 10. Det är som att komma in i ett vilsamt rum att komma in till dig här. jag gillart !!! ♥

  BS Han är så JOBBIG att jag snart får spel, eftersom det är vardag får han lägga sig 23, men tjatar om att åtminstone få vara uppe till 24. Nix, det blir inget av med det ! Maken har sagt ifrån till honom nu, vill han nåt är ju jag hemma hela dagarna, duger inte det så får det vara . Maken tänker inte snabba sig som en tok från jobbet för att uppfylla hastigt påkomna önskningar.Den senaste tiden har han varit helt rabiat, känner att jag snart inte orkar mera, det tänker jag tala med våra arbetsgivare om vid nästa träff. Någon får köra tig i ungen eller åtminstone få honom att bete sig normalt.

  Kramar

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: