Kom liljor och akvileja…

Av: Jag

26 04, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foton, vår

26 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Aklejan är en växt som kom till mig ganska sent i livet. Jag är så glad över att ha fått göra dess bekantskap. Den är så vacker redan tidigt på våren, när de första små bladrosorna visar sig. Då får man visserligen krypa lite för den men det är den värd. Här är bladen väl utvecklade och underbart rosaröda, som de är på våren. Regndroppar dröjer sig gärna kvar på aklejans blad, hittar vänliga famnar att vila i.

26 kommentarer på “Kom liljor och akvileja…”

 1. Aklejor är fina. Och så många sorter det finns numera! Snyggt med dropparna!

  Gilla

  • Ja, det finns ju massor med olika sorters aklejor. Jag har både odlade och vilda, eller förvildade ska jag kanske säga, för jag läste att de flesta är rymlingar. De självsår sig lätt och glad är jag. Tack, Imsy!

   Gilla

 2. Just efter regnet ser jag, vattendroppar gillar jag… Fin bild

  Kramar

  Gilla

 3. Vänliga famnar… You have a way with words to obviously =0)

  Varma hemikramar

  Gilla

 4. Kan jag visa min uppskattning med denna länk. http://www.youtube.com/watch?v=8pmk81df9jk
  Svante

  Gilla

 5. Så läckert du serverar oss denna klara dryck!

  Idag såg jag knoppar av en stickmyrten. Det låter ju inte så vackert men om jag säger att jag överraskades av små liljekonvaljeknoppar idag blir det mera märkligt tycker jag.

  Gilla

  • Varsågod och njut! Stickmyrten, menar du att det är ett annat namn på liljekonvalj? Och i knopp? Nu? Jag var just ut och tog mig en titt på ett rådjur som inte ville fotas dock.

   Gilla

 6. Ska bli kul att se om du hade rätt, om det var Akleja jag har i min rabatt(fotot på min blogg som du kommenterade för ett tag sedan). Återkommer!

  Gilla

 7. Liljekonvaljerna hör till ett släkte som kallas Stickmyrten om jag förstått saken rätt och ja den har knopp men knappt några blad! Jag visar dem på söndag! 🙂

  Gilla

 8. Vacker bild, och ”effektfull” med sina vattendroppar.
  Kram och Trevlig Helg!

  Gilla

 9. Mina acklejor börjar kika upp lite smått. Mamma har alltid muttrat över dem och aldrig riktigt gett dem plats. Men när jag tog över huvudansvaret för trädgården så har de fått komma till heders igen. Köpte frön på Trädgårdsmässan i Örebro för några år sedan och köpte då frön till Hallonackleja i rött och även ljusblått. De är hur söta som helst. Sprider fröna så jag får dem här och där. Även farmors gamla mörkblå gamla acklejor är helt underbara.

  Gilla

 10. Jag har aklejor både på torpet och i stan. På torpet är det mörkblå, rosa och vita mest och de finns lite här och var. I stan har jag en rödvit variant som jag inte vet vad den heter, men den blommar hela sommaren till skillnad från de andra vanligare som jag också har. Hallonakleja låter läckert! Vad har din mor emot aklejor?

  Gilla

 11. Ja den kommer nog snart, så våt som den är… Förlåt.

  Men dropparna är vackra.

  Gilla

 12. Teknikstrul kan göra mig gaaalen, hatar när saker inte funkar,

  BS Va ??? Kakmascara finns det att köpa ??? Minns när jag testade syrrans mascara när jag var liten, det blev inte så snygg förstås, men då tyckte jag att jag var tjusig.

  Kram

  Gilla

 13. Ja, verkligen vacker. 🙂

  Gilla

 14. Utomordentligt vackert! Har tagit en liknande bild för en del år sedan, för det är så vackert! Din är förstås mycket vackrare, så jag njuter i fulla drag!
  Kramar och allt gott till dej!!

  Gilla

  • Tack, kära du! Jag tar nog någon bild på de här raringarna varje vår, kan inte låta bli. Var på väg att publicera en från förra året, men sen dök årets motiv upp. Njut på du, men jag tror inte alls att det är som du skriver, du tar jättefina bilder!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: