Vital vårklassiker.

Av: Jag

06 05, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, foton, natur, photos, växter, vår

18 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

18 kommentarer på “Vital vårklassiker.”

 1. Å de små liven. 🙂 de ger så mycket hopp.

  Gilla

 2. Vacker bild. Som vanligt är du suverän på att fotografera. 😀
  Kram

  Gilla

 3. Så långt har inte mina kommit än! Här är såå sent i år! :-(!

  Gilla

  • Ajdå! Jag som tyckte vi var sena. Men allt satte igång raskt när värmen kom och i morgon exploderar nog någon körsbärsknopp.

   Gilla

 4. 🙂 Ja du vet väl vad jag menar 🙂 Shoot!
  Inte hittat någon samarbetspartner som kan göra kanvastavlor??

  Gilla

  • Jag tror jag vet vad du menar. Nu ska jag avslöja en sak: jag har inte en ena av mina bilder på väggarna hemma. Inte en enda. Det är bara ni som får sen dem. Det handlar om det där med exekutiva förmågan som har varit lika med noll i så många år, under min sjukskrivning. Sakta sakta håller den kanske på att bli lite bättre, lite i taget. Så kanske en vacker dag…

   Gilla

   • Jag tjôtar lite då och då jag 🙂 Lovar, du har en ny försörjning där – sälja bilder till IStock eller kanske Gallerix som gör vykort (eller vilka det nu är)? Dina bilder som kanvas eller bildtapeter – japp, du kommer kunna få snurr på’t, det är jag övertygad om. Men var sak har sin tid och jag är jäkligt tacksam att vi får se dem här! Du ÄR bra fotograf – så det så! 🙂 ♥

    Gilla

 5. Fint, en ljuvlig inspiration… ☺

  Gilla

 6. Mkt snyggt!

  Du skrev sist att du inte gör så mycket med dina bilder numera. Jag tänker att bilden kunde hade kunnat skärpas, eller också tvärtom, att den hade förlorat på det. Kanske hade den blivit ”tråkig” om den var helt skarp?

  Jag tycker att sådana frågor är svåra men intressanta, trots att jag varken har kunskapen eller kameran för att vara berättigad att ställa dem.

  Gilla

  • Tack, Anna. Jag skrev nog att jag försöker att inte vara så petig. Den här bilden är beskuren, främst på ena sidan. Nej, den vinner inte på mer skärpa, då skärpan ligger olika i olika delar av bilden. Vissa delar är skarpare än andra. Jag testade och ja, den förlorade på det, den blev för hård och onaturlig. Jag tycker också att det är svårt, men man får helt enkelt gå efter sin egen känsla för vad man tycker ser bra ut och prova sig fram. Det finns till exempel en ”förbättra-funktion” i mitt Iphotoprogram och det den föreslår stämmer så gott som aldrig med vad jag tycker ser bra ut. Den vill så gott som alltid ljusa upp bilderna, mätta dem och öka kontrasten.

   Gilla

   • Tillägg: Det högra bladets oskärpa hade jag kanske inte godkänt tidigare, hade skippat den och tagit en ny bild när jag hittat samma ljus igen, men nu tycker jag att det gör bilden mer levande.

    Gilla

 7. Syrenen på ditt foto gör en riktig segergest! En symbol för din egen kanske? Jag vill även passa på och ge Suttecity mitt fulla stöd! Dina foton är värda att visas i vida rum och inte levereras inklämda i burk!

  Gilla

 8. Tack för ditt gillande, Lotta766 och välkommen till min blogg!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: