…vita brevis.

Av: Jag

22 05, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, foton, photos

33 kommentarer

Bländare:f/4
Focal Length:26mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

33 kommentarer på “…vita brevis.”

 1. Ja, det är det! Men, det finns tydlig skönhet även efter livet, det syns ju tydligt! Smart av dej att ta denhär vackra bilden, de är så skira och fortfarande vackra i formen. Tycker mkt, mkt om orkidéer. 😀
  Kram och allt gott till dej!

  Gilla

  • För blommor, men knappast för människor. Beställer begravningsblommor och sinnesstämningen är därefter.
   .
   Jag har lite dille på att se blomman även efter att den vissnat och torkat, ofta framträder en ny skönhet. Orkidéer blir eteriskt vackra när de släppt taget om stjälken.
   Kram

   Gilla

 2. Bilden har något drömskt över sig och är oerhört välkomponerad utan att egentligen kännas arrangerad. Vill gärna trycka gilla mer än en gång!
  Kram och allt gott till dej!

  Gilla

 3. Håller helt med ovanstående inlägg 🙂

  Gilla

 4. MIn första impuls då jag såg din fina bild, som jag tror representerar någon älskad anhörigs eller väns frånfälle, var inledningsorden till en dikt skriven 1922 av Birger Sjöberg där han reflekterar över döden, sedan han sett en pampig begravningsprocession tåga förbi: Ja du kommer till slut, bleka dödens minut.

  Gilla

 5. Fint, jag hàller med dig, blommor och orkidéer har en viss skönhet efter att de har fallit… Men jag kan inte ha blommor, fàglarna är värre än katterna…

  Gilla

 6. Ars longa, vita brevis est
  Konsten är lång, livet är kort.

  Ouid nomen habet?

  Gilla

 7. Ja det var mycket ”död” över de blommorna men ändå vackert.

  Gilla

  • Hmm. Det blir lite mystiskt med när gamla inlägg dyker upp. Men ja, det har varit en hel del död på min blogg. Den här bilden är en favorit hos mig själv.

   Gilla

 8. Namnet i sig är betydelselöst för min del. Snarare vad som sägs från själ och hjärta eller via vizualisering t.ex. dina fotografier säger mig en del om vem du är. Men Lisa tycker jag låter ganska banalt.:) välj ett annat

  Gilla

  • Haha, det är inte små krav du har! Mitt alias har hängt med sen jag startade bloggen så det byter jag inte. Ett enkelt förnamn och ett mer poetiskt efternamn. Det visade sig sedan att just när jag hade valt efternamnet fick vi in en person i släkten som heter så. Mystiskt.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: