Fler som flyttat in.

Av: Jag

23 05, 2013

Etiketter:,

Kategori: bilder, djur, foto, foton, natur, photos, sommar, vår

28 kommentarer

Bländare:f/4.5
Focal Length:92mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Det är inte varje dag man premieras för sin lättja, men vad gäller att städa sin trädgård så ger lättjan ibland detta resultat. Hen har flyttat in hos oss, låg och sov vid vår altantrappa en vacker eftermiddag och vandrar nu runt i omgivningarna ivrigt nosande efter något gott att äta. Uppskattad särskilt av sommarflickan som kastar små trädgårdssnäckor till den att kalasa på.

28 kommentarer på “Fler som flyttat in.”

 1. Hur många decennier sedan är det inte sedan jag höll en igelkott i mina händer. Vart tog de vägen? Här finns lövhögar som inte bränns ner på våren. Kom de till dej, lyckans ost???

  Gilla

  • De dyker upp med några års mellanrum. Trevligt sällskap är de! Många försvinner när de har vaknat, men den här verkar ha gjort sig hemmastadd, till glädje för oss.

   Gilla

 2. Trädgårdssnäckorna har fått problem! Fast å andra sidan slipper ni deras skador på växterna! Igelkottar är gulliga!

  Gilla

  • De är söta och har total integritet. Det finns gott om trädgårds- och lundsnäckor i trädgården, det räcker och blir över!

   Gilla

 3. Jättekul bild, hoppas ni får uppleva det hen, han, den kan prestera, då kommer ni att få se jättetaggiga tennisbollar. Vill ni bjuda dem på något ta kattmat, för de tål det.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante! Jag har googlat om mat, men än så länge verkar det som om den förser sig själv och lever gott på det. De går med nosen i backen och scannar av marken efter maskar och annat godis.

   Gilla

   • Jag skrev inte mata dem, jag skrev att om man vill bjuda på något, som inte skadar dem använd kattmat. Att ställa ut mjölk på fat skadar dem på samma sätt som katten blir skadad om mjölken har besökt ett mejeri.
    Svante

    Gilla

    • Ja, det är rätt, det skrev du. Ska tänka på det. Mjölk har vi inte haft en tanke på att ge den, har ställt ut en skål med vatten. Man hänger väl med.

     Gilla

  • Ja, det är roligt: När barnen bodde hemma hade en övervintrat i en halmsäck i garaget. Dottern skulle hämta halm till marsvinen och kom tillbaka och sa att det var nåt som stacks i halmsäcken. ”Klart att halm sticks”, tyckte jag, men vid en närmare titt var det ju igelkotten som låg där som stacks.

   Gilla

 4. Petit hérisson, tu es revenu,
  à nouveau présent,
  ta petite tête si mignonne,
  je craque à nouveau,
  par contre je ne te tends jamais mes mains…
  _

  Jättefin bild!

  Gilla

  • Tack! Se ovan, Maria! Hon gjorde det, dottern min.
   .

   Har just sett en film om Camus och är uppfylld av språket och tankarna virvlar runt i huvudet. Böckerna av honom jag läst, tankar, känslor, minnen. Jag lär leta upp mina franska romaner.

   Gilla

 5. Men så fin!! Grannen på andra sidan byn säger att de har dem där men jag har aldrig sett någon på den här sidan.

  Gilla

  • Det roliga är att den här verkar bli kvar. Ofta ser man dem en gång och sen inte mer, men den här kommer tillbaka och vandrar sin rutt på de olika tomterna. Igår kikade vi under altanen och sommarflickan sa: ”Nej, ingenting igelkott!” Sen gick vi runt och kikade och när hon sa: ” Dääär ä igelkotten!” så trodde jag inte riktigt på henne, men se, den var på grannens tomt. Så roligt! Sen följde vi den där den kröp under staketen. Mysigt.

   Gilla

 6. Det er så lenge siden jeg har sett et pinnsvin. Faktisk flere tiår, dessverre. Fine dyr.

  Gilla

 7. Åh, vilken förtjusande hyresgäst! Vi brukar ha besök av en emellanåt, då skäller hundarna som galningar på den. Helt i onödan (tycker jag).
  De är förtjusande små djur, har tyckt om dem sedan jag var liten. 😀 Den du fångat på bild ser både nyfiken och blyg ut samtidigt. Superfin bild! Roligt att sommarflickan uppskattar den särskilt 😀
  Bamsekram och allt gott till dej!

  Gilla

  • Visst är hen söt! Hundar och igelkottar går dock inte så bra ihop. Vi har just nu ingen hund i grannskapet. De senaste dagarna har jag inte sett den, men jag har ju haft mycket annat för mig också.
   Kram!

   Gilla

   • Kommer säkert tebax, speciellt efter ”matningen” som sommarflickan utförde. Hedgehog, tycker det låter nästan ännu gulligare än igelkott. :-)Allt gott till dej och kraamar!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: