Oväntat besök – igen.

Av: Jag

21 04, 2014

Etiketter:,

Kategori: bilder, fjärilar, foto, foton, natur, photos, vår

49 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:180
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Sorgmantel2Åter ett av dessa besök av våra bevingade varelser. Den här sorgmanteln umgicks jag nära med i en och en halv timme. Den flög bort ett tag men sökte upp mig igen, fast jag hade förflyttat mig till en annan plats i trädgården. När den satte sig i ansiktet på mig tyckte jag att det räckte och gick in, men den följde efter mig till verandaräcket. Jag kan säga så här: det är inte helt lätt att ta bilder med systemkameran i en hand.

EDIT: Snälla du som googlar dig in på den här sidan: kan du inte lämna en liiiten kommentar!?

49 kommentarer på “Oväntat besök – igen.”

 1. Vad vacker den är. Fantastiskt att den kom tillbaka till dig igen 🙂 Jag tycker jag mest får jaga dem och hinner aldrig få någon fjärilsbild 😦

  Gilla

  • Ja, jag tyckte att det var förunderligt, men har ju varit med om det förra sommaren också, då med en vinbärsfuchs vill jag minnas. Jag vet inte vad det är hos mig som gör att de landar, jag är nog ganska doftlös eftersom jag inte tål parfym.

   Gilla

 2. Otroligt. Ja de gillar dig utan tvekan. Och bra bild blev det också. 🙂

  Gilla

  • Visst är det? Jag tittar igenom bilderna och ser att precis som fjärilen förra sommaren så palperar den mig med sin sugsnabel och skulle nog vilja suga om den kunde. Det var väldigt svårt att ta bilder, men tack!

   Gilla

 3. min svärmor tänkte sig alltid att det var hennes döda man som ”hälsade på” när hon hade en sorgmantel som flög länge runt henne.

  Gilla

 4. Du vet vad jag sagt om din trädgårds vackraste blomma. Fjärilar är experter på att hitta dem och hålla sig där! Mig är det bara myggor som gillar!

  Gilla

 5. Reblogga detta på Christer.L.Hansson och kommenterade:
  Lärde mig i dag att fjärilen är en symbol för uppståndelse. Passande så här i påsktider 🙂

  Gilla

 6. Fint besök med närkontakt. Härlig vårupplevelse. Bra jobbat med en kamera i ena handen och en fjäril i den andra.

  Gilla

  • Ja, de här besöken känns lite extra. Jag hade gått in för att hämta kameran när jag först såg något stort fladdra omkring. Besviken var jag när fjärilen flög högt upp längs husknuten. Och så kom den bara och satte sig på mig! Desperat försökte jag med vänsterhanden att få ett grepp om kameran och nå avtryckarknappen och samtidigt inte röra mig för mycket. Det var milt sagt knöligt. Bilderna ovan är dock tagna med höger hand och det är något lättare.

   Gilla

 7. Tänk så vackra de är! Och att de satt kvar så du hann fotografera dem! 🙂

  Gilla

 8. Fjärilar…fjärilar är magiska och då de söker upp en tror jag att de kommer med ett budskap…att de vill säga en något ..
  Det är lika häftigt varje gång som de kommer en nära..
  Som den gången vi hade en fjäril med på mammas rullstol då vi var på promenad…eller som den gången jag hade en fjäril i mitt kök ..den var så närgången att det nästan blev obehagligt…den märkligaste gången var då en satte sig i mitt huvud och följde med mig hem i bilen..den posade för mig då jag fotograferade den och jag fick peta lite på den och då slog den med sina vingar..den ville inte lyfta och flyga sin väg..den verkade trivas bra i mitt sällskap.

  Gilla

  • Ja, det är en väldigt speciell känsla när man har ett nära möte med en vacker fjäril. Det är en fin tanke att de skulle ha något att säga en. Det här skrev Suttecity till mig att sorgmantelns besök betydde:
   ”Ta dig an livet med entusiasm och optimism. Min gåva till dig är att ha en lätt väg att vandra på. Här handlar det om att svåra vägar kan göras lätta. Rena dig själv från smärta och lidande genom att ge uttryck för det. Kalla sedan tillbaka kraften och välj att känna t.ex. optimism, entusiasm eller kärlek. Du kan skapa dig en lätt väg, fri från sorg/smärta/bördor genom att helt enkelt välja det!” Ur Solöga, djurens språk.

   Lätt sagt – men hur gör man? Som jag har försökt.

   Gilla

 9. Vilken ynnest att få ha en sån fin fjäril så nära, så länge:-)

  Dina bilder är underbara. Du kan verkligen fånga livet med dina bilder.

  Kao

  Gilla

 10. Häftigt att den inte flög iväg. Jag har hört att det betyder tur när en fjärig sätter sig på en. Vem vet, fina bilder. Eller så drogs dom till din blåa tröja! 😉

  Gilla

  • Det känns förunderligt med sådan här möten. Som om man var utvald, fick en utmärkelse på något sätt. Det kan hända att den drogs till tröjan, men den satt på handen och fingrarna och liksom snurrade runt på dem, som en den verkligen trivdes där. I ansiktet försökte den också sitta men det var inte så behagligt, haha!

   Gilla

   • Nämen, det var lite lustigt! Då är du nog ”utvald” som du sa själv. På mig har fjärilar bara suttit en kort stund typ på armen eller så. 🙂

    Gilla

    • Jag tycker att det är förunderligt. Det känns speciellt, det har ju hänt mig två gånger inom ett år att fjärilar vistas en längre stund hos mig. Korta besök händer lite då och då.

     Gilla

 11. Å, så fin! Bra bild!

  Gilla

 12. Den blev väl förälskad i dig 🙂

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 13. Nej den var inte rädd av sig du, så vackra foton. Vilka otroliga foton du har på fjärilar och insekter, jag fick ju leta en liten stund för att hitta rätt inlägg.

  Gilla

 14. Jag hade en Sorgmantel runt mig härom dagen. Den följde mig var jag än gick. När jag satt stilla i solen kom den och satt sig på min tröja. Mitt över hjärtat. Trorcden ville förmedla något. Det var ett meddelande från andra sidan. Hur som haver gjorde den mig glad.

  Gilla

  • Det är en speciell känsla när man får fjärilsbesök, man känner sig utvald och glad.
   Man kan lätt föreställa sig att de har något de vill förmedla. Jag har haft flera besök av olika fjärilar och i sommar var det en nässelfjäril som ville vara hos mig. Roligt att du ville berätta!

   Gilla

 15. Hej!

  Letade bild på sorgmantel efter en fin naturupplevelse med en god vän, som bara sett den som en stor svarta fjäril för många år sedan. Tog emot den som ett budskap, som då stämde för henne. Ingen av oss visste namnet på den.
  I dag när jag återigen tittar på din mycket fina bild vill jag gärna vidarebefordra denna text som berör mig djupt. Speciellt den här meningen fick stor betydelse för mig i går kväll när ett sorgligt minne gjorde sig påmind: ”Rena dig själv från smärta och lidande genom att ge uttryck för det. Kalla sen tillbaka kraften … .” Har fått uppleva det några gånger, hur sorg och glädje kan gå hand i hand.

  Sorgmantel
  ”Ta dig an livet med entusiasm och optimism. Min gåva till dig är att ha en lätt väg att vandra på.
  Här handlar det om att svåra vägar kan göras lätta. Rena dig själv från smärta och lidande genom att ge uttryck för det. Kalla sedan tillbaka kraften och välj att känna t ex optimism, entusiasm eller kärlek. Du kan skapa dig en lätt väg, fri från sorg/smärta/bördor, genom att helt enkelt välja det!”
  Ur Djurens språk, av Carina Solöga Högman

  Med vänliga hälsningar
  Cristina

  Gilla

  • Tack, Christina! Vad fint att mina sorgmantelbilder väcker tankar hos dig. Jag citerar just texten ovan i en av mina kommentarer, en av bloggvännerna skickade den till mig. Men tack ändå.

   Gilla

 16. Googlade på varför sorgmanteln följer mig en hel dag. Visade sig betyda att man får oväntat besök av ngn man tänkt länge på. Klickade vidare…och hamnade här hos dig. Önskar dig en trevlig dag!

  Gilla

  • Tack Cathariana för att fu lämnar en kommentar. Det är märkligt – och roligt att få sällskap av en av de vackra i naturen. Det finns lite olika tolkningar av sorgmantelns besök, som du kan se om du läser kommentaren ovan. Det som förbryllar mig nu är att detta inlägg har fått massor med besök den senaste tiden, alla kan väl inte ha umgåtts nära med en sorgmantel?
   Trevlig helg!

   Gilla

 17. 2 timmar har jag nu haft en på och runt mig. Väldigt charmig och kav ser att den dtår för förändring och djupare utveckling

  Gilla

  • Det är en fantastisk upplevelse att bli utvald av en fjäril, tycker jag. I mitt senaste inlägg skriver jag om ett nytt sådant möte.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: