Novembertankar

Av: Jag

24 11, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, fruktobär, höst, natur, photography, photos, träd

37 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:31mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

”Tvärs genom skogen kom Mymlan och hon tänkte för sig själv: Det är skönt att vara en mymla. Jag mår bra ända ner i tårna.”

Rött och svart

Klasar

”Hemulen vaknade långsamt och kände igen sig själv och önskade att han hade varit någon som han inte kände. Han var ännu tröttare än när han gick och lade sig och här var nu en ny dag som skulle fortsätta ända till kvällen och sen kom det en till och en till som fortsatte på samma sätt.”

 Ur Sent i november av Tove Jansson

37 kommentarer på “Novembertankar”

 1. Idag känner jag mig verkligen som Hemulen, ibland har man såna dagar… Fina bilder, den första bilden är såå vacker 🙂 Ha en fin söndag!

  Gilla

  • Det är nog precis så jag också känner mig idag. Borde komma ihåg att jag lätt kan uppgradera mig till Mymlan, bara jag kommer i stövlarna och ut. Tack snälla Susan! Det finns så fantastiskt mycket rönnbär och andra röda bär i år, de lyser emot en var man än går. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 2. Så vackra bilder på rönnbären och känner mej som Mymlan. Det är så mörkt och har varit hela månaden. Vi har haft 3 sol timmar men behöver mer. Minton ligger nerkrupen i sängen och vill knappt gå ut.
  Önskar en fin vecka

  Gilla

 3. För en ovetande. Vem är Mymlan och den andra?
  Första bilden är så otroligt vackert.

  Gilla

 4. Vacker rönnbärsbild!

  Gilla

 5. Fina novemberbilder 😍
  Tror vi är många som känner igen oss i dessa mumintroll, olika figurer för varje dag. Speciellt i november mörkret passar dessa rader extra bra!

  Gilla

  • Tack så mycket Ilse-Marie! Det är just sent i november som man börjar undra om man inte ska gå i ide, som muminfamiljen gjorde. Men så tittar en Mymlan fram, för att inte tala om lilla My.

   Gillad av 1 person

 6. Vem känner inte så just nu. Vilken mörkgrå november det har varit och regnigt dessutom. I år har fåglarna inte velat äta varken rönnbär eller aronia. Väldigt konstigt. Jättefina och vackra höstbilder!

  Gilla

  • Det är väl snudd på rekord för novembergråhet. Men Mymlan verkar må bra i det gråa och jag har njutit vissa stunder, när jag väl är ute, eftersom det har varit ganska milt. Då kan man insupa novemberfördelar som milt dis eller lent regn mot huden, mustiga dofter och en hel del färger trots allt. Men så konstigt med att fåglarna inte har ätit av bären, är det därför det finns så mycket kvar av dem, tro? Häromdagen hade jag i alla fall besök av sidensvansar. Tack så hemskt mycket Kristallina!

   Gillad av 1 person

   • Du vet, jag plockar varje år aronia. Förra året fick jag inte ett enda bär. Fåglarna satt som stora svarta moln i buskarna och de var tomma innan bären var riktigt mogna.
    I år plockade jag 20 l i september och det finns fortfarande massor kvar.
    Vi har ett industriområde som heter rönnåsen. Hela vägen är kantad av rönn och även där ligger så mycket som helst kvar på marken.

    Gilla

 7. Njutningsfulla bilder trots novembergråheten. I slutet av denna vecka kanske vi får se lite sol enligt SMHI.Solen har väl sällan varit så efterlängtad.

  Gilla

  • Tack Eva! Hoppas verkligen att det stämmer, det har tydligen varit rekordgrått. I förra veckan när solen tittade farm en stund satt jag länge ute och bara njöt.

   Gillad av 1 person

 8. Mighty beautiful pictures. Especially the first 🙂

  Gilla

 9. Jättefina bilder igen 👍 och jag har verkligen undrat varför vi har så otroligt mycket Rönnbär i år, det sägs ju att man får en sträng vinter då, men jag tvivlar på det, vi ligger på plusgrader för jämnan känns som en ständig vår 🤔

  Gilla

  • Jag håller med, inte känns det som om vintern är nära, men det ska tydligen komma snö till helgen. Man skulle verkligen vilja veta vad det är som styr hur mycket rönnbär det blir. Men vackert är det, de lyser i det gråa. Tack så mycket Nciki!

   Gilla

 10. Älskar Mumintrollen mymlan och hemulen!
  Och vackra bilder har du till 🙂

  Gilla

  • Visst är de mysiga! När vi har fått ordning på böckerna ska jag börja läsa om alla muminböcker. Tack så mycket Carina. Tittade in hos dig och idag gick det att kommentera, jag misslyckades tidigare och gav upp. Återkommer i morgon, det blev så sent nu. Godnatt!

   Gillad av 1 person

 11. Så vackert i ord och bild ❤

  Gilla

 12. Huvudbilden är underbar!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: