Starkskira

På väg till komposten blev de förevigade, dessa skira men robusta fröställningar. De har stått på pergolabordet i många månader. Den som umgås nära med sina växter kan nog identifiera dem.

36 kommentarer på “Starkskira”

 1. Vet inte vad det är, men bilden på dem är mycket vacker.

  Gilla

 2. Jag vågar inte ens gissa då är jag värdelös att komma ihåg namn. Men är vackert och det ser ut som om det är en annan växts stora blad som är bakgrunden. Snyggt!

  Gilla

 3. Det är en mycket fin bild.

  Gilla

 4. Bilden är vacker men jag vet inte namnet på växten.
  Kramar från oss

  Gilla

 5. Såå vackert!
  Vägar inte gissa, men gillar dem verkligen!

  Gilla

 6. Vet egentligen inte heller, men gissar på Begonia.

  Gilla

 7. Första tanken var pärlhyacint … kan det vara den?

  Gilla

  • Javisst är det den! Jag såg plötsligt tidigare i sommar att det fanns kvar fröställningar vid söderväggen i stan. Vackra var de så de fick flytta till utebordet. De har så robust stjälk men resten är skirt. Roligt att få syn på sånt!

   Gillad av 1 person

 8. Blommors namn är jag värdelös på men jag vet när jag gillar bilder, hi hi denna gillar jag jättemycket. Avskalat och ren sådana stilleben har jag en förkärlek till. Gillar dessutom att du valde svartvitt det är jag dålig på. Måste börja använda det mer.

  Gilla

  • Jag vet att du gillar den typen av stilleben. Jag tyckte att soldiset kom fram bättre i svartvitt och även frökapslarnas form. Jag testar ofta svartvitt när det gäller att framhäva form och mönster. Tack så hemskt mycket Eva, jag blev glad av din kommentar!

   Gilla

 9. jag känner igen växten men har ingen aning om vad den heter.
  Så fin bild!
  Nu såg jag att det var pärlhyasint..det hade jag aldrig kunnat gissa

  Gilla

  • Tack snälla tant Otto! Det är ju inte så lätt att se att det har varit en pärlhyacint, jag fick tänka till lite när jag såg dem i rabatten innan jag mindes att där hade de blå blommat tidigare. Bara den robusta stjälken minner om själva blomman.

   Gillad av 1 person

 10. Nej, det hade jag inte gissat. Pärlhyacint! Så vackert i svartvitt. Nästan genomskinligt och lite trolskt! Så fint som helst!

  Gilla

  • Det var nog inte så lätt att gissa, om man inte har lagt märke till hur det såg ut där pärlhyacinterna hade blommat. Även idag har jag suttit och tagit några foton av dem, de är så fina, de slapp gå till komposten. Tack så hemskt mycket Kristallina!

   Gillad av 1 person

 11. Jag hade aldrig kunnat gissa…pärlhyacint. Otroligt magisk bild. Vackert!

  Gilla

 12. Du har också lyckats fånga det här så bra – även sådant som vissnar kan vara vackert ❤

  Gilla

  • Tack igen Carita! Jag har lite svårt att skiljas från mina växter, kollar ofta vad som dyker upp när de har vissnat. Frökapslar och fröställningar är ofta väldigt dekorativa så de får vara kvar ett tag.

   Gilla

 13. Väldigt vackert! Jag kunde inte svaret men har nu sett det bland tidigare svar. 🙂

  Gilla

 14. Känner igen dom men vet inte vad dom heter.. En vacker bild är det i alla fall 👍 😊

  Gilla

  • Det är pärlhyacintens fröställningar. Jag är förundrad över hur mycket vackert det finns i den vägen. Tack igen Nicki!

   Gilla

 15. Spännande och mycket, mycket vackert!!! Såg svaret här ovan… Det hade jag aldrig kunnat gissa. Jag fick uppfattningen om att det var något betydligt större.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Susanne! De är lustiga de här skira fröställningarna med sina så robusta stjälkar. Jag fick faktiskt tänka efter ett tag när jag såg dem stå där i rabatten, mindes först inte vad det var som blommade där tidigare. Och jag har än inte slängt dem…

   Gillad av 1 person

 16. Så skirt och vackert! Visst är det spännande att även en utblommad blomma, kan bjuda på så vackra ting.

  Gilla

  • Jag är, som bekant, förtjust i det som blommat över. Slänger sällan några växter innan jag iakttagit hur de vissnar och om det dyker upp något i ett skede som är värt att fotografera. Tack så mycket Annica!

   Gillad av 1 person

 17. Very nice picture ! Great mood. Best regards, Jürgen

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: