Septemberminnen

Eller gammal kärlek rostar ofta vackert.

Ingen höstresa i år men bilder finns det ju gott om att välja bland. Innan jag tömmer datorn bläddrar jag fram dessa våta detaljer från Kyrkö Mosse. Ni som sett tidigare inlägg minns kanske att det var lite äventyrligt men slutet gott, jag blev snabbt räddad. Alla foton är tagna med ett uppspänt paraply i ena handen. Ingen ursäkt men kanske en förklaring. Tidigare har jag också visat blå detaljer.

55 kommentarer på “Septemberminnen”

 1. Vackra bilder från en speciell plats. ✨👍✨

  Gilla

 2. Du ser det vackra i det mesta.

  Gilla

 3. Great place! Fine series!

  Gilla

 4. Jag minns vilket äventyr du var på tänk om ingen hade hört dig. Men så blev det inte. Märkligt att egentligen förfall är så lockande och dessutom tycker vi att det är vackert. Det gör definitivt inte min far. Hon fattar inte varför vi är så förtjusta i dem.
  Vacker serie du visar upp med intressanta former.

  Gilla

  • Om ingen hade hört mig hade nog kameran råkat illa ut. Just nu kom jag dock på en lösning, som jag inte vet om jag hade haft sinnesnärvaro nog att komma på just i nöden: Jag kunde ha lagt paraplyet upp och ner som en skål på marken och så hade jag räddat kameran från den värsta vätan. Vet förstås inte om det hade varit möjligt, minns inte hur nära det var till fast mark.
   .
   Visst är det märklig. I de här bilderna är det ju mycket just kombinationen former och så rostfärgen eller de nötta färgerna som vätan accentuerar. Det är nog många som skakar på huvudet åt våra stollerier. Tack så hemskt mycket Antonia, kul att du skrev vad du tycker!

   Gillad av 1 person

 5. Det är så många fina bilder från mossen. Har tänkt åka dit i flera år men vill ha någon med så det lär nog inte bli av.
  Får njuta av dina bilder.
  Kramar från oss

  Gilla

 6. Ja, den bilen har nog gjort sitt. 😉

  Gilla

 7. Jag kommer ihåg ditt inlägg när det begav sig.
  Det här var rostälskarens paradis och att allt är vått gör att färgerna blir ännu mera intensiva. Fullkomligt underbart med alla former, detaljer och rostfärgen. Ha det bäst!

  Gilla

  • Ja, det var lite speciellt med regnet och vattnet, det kändes lite bökigt först och vi vet ju hur det gick, men som du skriver så blir vätan ett plus när man fotar sånt här. Jag är glad över att vi tog oss dit och jag bara kände nu att jag hade foton kvar att visa därifrån. Tack så hemskt mycket Kristallina och ha det gott!

   Gillad av 1 person

 8. Verkligen härliga foton och det blänker lite om rosten tack vare regnet.. Mycker sevärt 👍👍👍

  Gilla

 9. Som vanligt har du lyckats fånga essensen. Vi har en bilkyrkogård i länet som många har besökt i sommar vad det verkar på bilder i de olika sociala flödena. Det är något speciellt med skrothögarna som naturen knackar på. Där finns många rariteter som borde omhändertagits istället för att ställas ut i skogen och nu är utom räddning. Får nog ta mig en sväng vid tillfälle.

  Gilla

 10. Läckert! Snygga bilder från en härlig plats! En dröm jag har är att någon gång komma dit!

  Gilla

 11. Incroyable ce cimetière de voitures, des dinosaures d’acier

  Gilla

 12. Det är något alldeles speciellt med de där bilkyrkogårdarna. Och rosten gör sig väldigt bra på bild 🙂

  Gilla

 13. Terrific pics.
  Before covid i attended a presentation of the local fotoclub, where a member showed pics from carparks near Detroit. These cars stood in fields for many many years.they once used some items from them and left the cars where they were.

  Gilla

 14. Så fina bilder, regnet gjorde en känsla och tillförde en hel del både lyster och murrighet som jag gillar. Blir lite mer ödesmättat.

  Gilla

  • Precis så, lite mer murrigt och kanske även dramatiskt, så jag var glad över regnet efter att jag hade fått maken att ta kameraväskan så att jag kunde hantera både paraply och kamera. Tack snälla Eva!

   Gilla

 15. Det är otroligt synd att bilskrot skräpar ner naturen, men de blir också vackra konstverk där – dina bilder visar det.

  Gilla

  • Här är det inte riktigt nedskräpning utan mer som ett museum. Alla farliga vätskor är borttagna och även däcken. Det är ett begränsat område och inte var som helst. Lämnar man bilar i naturen hipp som happ så är det något helt annat. Tack så hemskt mycket Carita!

   Gilla

 16. Jag minns när du visade dessa bilder för längesedan och dom står sig än i dag, dom är lika vackra. Jag tycker det är bra att man plockar fram lite minnen ibland.
  Jag brukar minnas känslan när jag fotade, när jag blickar tillbaka på foton, trots att vi alla har några tusen bilder att välja på.

  Gilla

  • Just dessa bilder har jag inte visat tidigare, men jag har gjort två inlägg från det besöket på Kyrkö Mosse. Nu återstod detaljer som jag gärna ville visa innan jag tog bort bilderna från datorn. Tack Annica, foton är en bra minnesmaskin.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: