Torrhosta

En av dessa dagar då modlöshet bara är förnamnet går jag till slut varvet runt huset. Stannar vid stora stenen – och häpnar. Jag hade glömt, men hostan väntar tåligt. Vid källartrappan med hostan och kameran hittar jag åter glädjen.

53 kommentarer på “Torrhosta”

 1. Plötsligt händer det … en fantastisk serie med solbelysta löv! Vackert!

  Gilla

  • Ja, jag blev så barnsligt glad när jag såg hur vackert hostan hade vissnat och eftersom kvällssolen var på plats så var det sen bara att hitta en plats där strålarna träffade. En sån där lekfullt kreativ stund där fokus ligger på det vackra och inget annat. Tack så väldigt mycket Anki!

   Gillad av 1 person

 2. Beautiful set! The rhythm shows very well in the sunlight; and they have a great way of rolling… Would be nice as a potato-chip as well.. 🙂

  Gilla

  • Thank you so much Harrie! Yes, they sure had a great way of rolling, I love the way this plant behaves in the autumn. And no, I don’t think I would eat them, haha, but I can see your point.

   Gilla

 3. Beautiful light! They remind me of seashells.

  Gilla

 4. Du hittar alltid något att lysa upp tillvaron med. Det behövs mer än någonsin.

  Gilla

  • Ibland är det svårt, men stundtals finns hjälpen nära. Lysande vackra blad är definitivt något att distrahera sig med. Tack Eva!

   Gilla

 5. Vilket ljus! Fascinerande.

  Gilla

  • Ja, det var ett underbart kvällsljus där i september. Nu är det svårare, solen står så lågt tidigt på eftermiddagen och försvinner lätt bakom byggnader och annat. Tack Kerstin!

   Gilla

 6. En underbar serie på de vackra solbelysta bladen. Det behövs något att njuta av i dessa tider.
  Va rädd om dig
  Kram Anki o Minton

  Gilla

  • Tack så jättemycket Anki! Den här hostan har så dekorativa blad på hösten så det är en fröjd att fota dem. Tack detsamma!
   Kram till er båda!

   Gilla

 7. Jag kunde inte se att det är en löv, men har väldigt vacker form. Och dessutom i sol. Fantastisk moment.

  Gilla

 8. Vilken vitaminglädjekick! Här sitter jag trött framför skärmen men vaknar till sprittande liv när jag ser och läser ditt inlägg. Vilka färger och former du ser i det vissna och dessutom fångar i bild!

  Gilla

  • Men tack Mrs Universum, så roligt att mina bilder kunde pigga upp dig! Just den här hostan har ett så vackert sätt att vissna på så jag håller utkik varje höst. Även på våren kikar jag till den och kollar om maskarna har gjort sitt.

   Gilla

 9. Helt fantastisk fotokonst. Vilket perfekt samspel mellan sol, färg, form och struktur. Häpnadsväckande. Tillfällen då man kunde knäböja inför naturen. Har också hamnat i en mörkgrå svacka. Om bara solen kunde titta fram någon gång. Så tack för den här underbara ljusglimten.

  Gilla

  • En sån underbar kommentar Kristallina! Den gör mig så glad! Knäböja inför naturen, det är så sant. Det var precis så, som trolleri, det som jag brukade kalla ett gyllene ögonblick tidigare.

   Mina svackor har mycket att göra med min kropps oförmåga, när det blir för mycket av det onda så förtvivlar jag. Men att du mår dåligt låter inte bra, det verkar vara väldigt grått och regnigt där du bor. Måtte solen lysa på dig snart! Tack själv för din så uppmuntrande kommentar!

   Gillad av 1 person

 10. Otroligt vackra bilder jag älskar färgerna.. 👍🧡

  Gilla

 11. Vilka läckra bilder på de solbelysta löven med sina former och strukturer 🙂

  Gilla

 12. Wow! Du har fångat motivet helt perfekt genom att utnyttja ljuset helt rätt. Bra jobbat!

  /Skvitt

  Gilla

 13. Wow så vackert! Och vilket ljus! Fantastiskt fina bilder du visar oss 🙂 Tack!

  Gilla

  • Tusen tack Susanne! Hostan är en växt som har glatt mig mycket, just vad gäller fantastiska höst- och även vårkreationer. På landet har jag en annan sort som inte krullar ihop sig men blir eteriskt genomskinlig istället.

   Gillad av 1 person

 14. Det är härligt att fånga ljuset på det här sättet, då man har tid att fotografera från olika vinklar.

  Gilla

  • Visst är det, jag var så glad över fyndet av bladen och ljuset fanns ju, det var bara att fånga det på bästa sätt. Det är verkligen härligt att kunna ta sig tiden att fotografera länge!

   Gilla

 15. Åh! Så vackra! ✨👍✨ Och härligt med lite solljus. Det r en vecka sedan vi såg solen ☀️ här senast och vem vet när det blir igen? ☁️

  Gilla

 16. Gokväll mrs.J.
  Det gyllene snittet är ett universellt mått som genomsyrar de flesta former och strukturer i världen. När man finner både ljuset och snittet, är tillfredsställelsen allt.

  Gilla

 17. Inga sida fel, alla rätt!

  Gilla

 18. Så vackert ljusspel du fångat på löven. Oj är du inte riktigt pigg? Cyberkram!

  Gilla

 19. Väldigt vackert och ett fantastiskt ljus. Fantastiskt vad löv och solens ljus kan skapa och du presenterar det hela väldigt snyggt med dina bilder.

  Gilla

  • Det var när solen fortfarande hälsade på. Höstkvällssolens låga strålar ger ett så vackert ljus och det var det jag försökte hitta bästa platsen för med hostans blad i handen. Den här växten är så speciell, de vissna bladen krullar ihop sig och bladnerverna bildar vackra mönster. Tack så mycket Anita!

   Gillad av 1 person

 20. De véritables sculptures, me rappelle des nids de guêpes

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: