Det forsar

Lite för spännande och mycket blodig var veckan som gick.

När ambulansmännen kommer har vi just lyckats få stopp på det röda som formligen forsar ur makens näsa och mun. Stora sjok av koagel i handfatet, blod på golv och stänk på möbler för att inte tala om nedsölade kläder. Fyra dagar av blodiga anfall då vi använder slut på alla typer av kompresser som vi skaffat till mitt opererade ben.

Proffs lugnar och efter kontroll av värden fixar de en tid till experterna nästa dag. Åter en spännande morgon då blodet sätter igång men denna gång stoppbart och maken vågar kliva in i taxin, försedd med trasor att ta till om det rinner över. En dryg timme senare är han hemma igen, fixad, etsad, lättad. Vi pustar ut – och sen ramlar alla tunga tankar in.

69 kommentarer på “Det forsar”

 1. Låter fruktansvärt.

  Gillad av 1 person

 2. Ruggig historia som förhoppningsvis löser sig.

  Gillad av 1 person

  • Det var inte roligt. Samtidigt hoppas man ju hela tiden att det går över, så man väntar med att kontakta sjukvården, men det blev ohållbart till slut. När vi har blivit vaccinerade så får det väl bli besök på vårdcentralen för blodstatus bl.a. Men kemisk etsning stoppade blodflödet.

   Gillad av 2 personer

 3. Oj så läskigt! Skönt att ni fick hjälp till slut!

  Gillad av 1 person

  • Ja, det var en läskig upplevelse. Sen var det svårt att komma fram per telefon, långa köer överallt så jag är glad att ambulansmännen kunde fixa tiden till specialisterna.

   Gillad av 1 person

 4. Skönt att det verkat ordna sig! Måste ha varit en hemsk upplevelse.

  Gillad av 1 person

  • Det var värre än jag trodde att det kunde bli. Ser blicken i min mans ögon när vad vi än försöker göra för att stoppa blodet är verkningslöst. Efteråt kommer tankarna på hur fort allt kan förändras.

   Gillad av 2 personer

 5. Så hemskt men skönt att ni fick hjälp. Vad har hänt med ditt ben?
  Sköt om er
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  • Ja hu, det var läskigt. Ibland väntar man för länge innan man skaffar hjälp. Jag fick en konstig utväxt på baksidan av ena låret. Den utgick från något kärl och växte, irriterade, gjorde ont och blödde. Ibland rann blodet rakt nerför benet. Den togs bort men det blev lite tok med såret och det har läkt långsamt och fult. Tack Anki och tack detsamma!
   Kramar till er!

   Gillad av 1 person

 6. Drama på hög nivå. Jobbigt när nån kärl brister. Skönt att det är fixat. Lite farligt kan det va om det händer på natten under sömnen.

  Gillad av 2 personer

 7. Jag hoppas att mannen har det bra nu.

  Gillad av 2 personer

 8. Oj – verkligen riktigt dramatiskt! Skönt att se att det gick bra i alla fall – hoppas maken mår bra igen!

  Gillad av 2 personer

  • Ja, det blev värre än vi trodde, du vet lite näsblod… Idag mår han bra, har sovit gott och sluppit oron för att det ska sätta igång igen som det gjorde varje morgon.

   Gillad av 2 personer

 9. Åh, det låter hemskt. Tur att ni kunde få hjälp i alla fall och att det blev bättre.

  Gillad av 1 person

 10. Vacker bild, som vanligt! Det är den jag gillar. Måste ha varit obehagligt med så mycket blod. Förstår att ni blev rejält omskakade.

  Gillad av 2 personer

 11. Skönt att allt ordnades sig till slut 🤗

  Gillad av 1 person

 12. I understood that you had major problems with your leg and that the bleeding stopped only after the wound was etched.
  Not easy to read
  Have a good recovery, also mentally
  🙂

  Gillad av 1 person

 13. Ja det är läskigt när det inte går att få stopp på det. Det är ju hur mycket som helst med EN droppe så när det håller på så där blir det inte lätt. Skönt om de lyckades hitta och etsa. Kram

  Gillad av 1 person

  • Det var faktiskt mer än läskigt. Om du visste hur mycket blodiga golv jag har skrubbat. Jag blir åter lite nervös när det nu rinner lite igen, hoppas innerligt att det inte har gått upp.
   Kram

   Gillad av 1 person

 14. Nej, så otäckt. Vad bra att det löste sig till slut och han mår bra igen. Kan tänka mig att man ändå är orolig att det kan hända igen. Du slipper att förklara något för mig. Läste dina svar till de andra 😀 Ha en trevlig ny vecka utan katastrofer!

  Gillad av 1 person

  • Det finns en oro eftersom det började rinna igen lite idag. Men hoppas att det läker så att det inte blir mer än så. Att få ett blodstatus m.m. så småningom kanske inte blir så lätt när maken anser att det är avklarat, men jag kommer att envisas. Jag gav mig iväg på en lång promenad idag. Tack för omtanken Kristallina och tack detsamma!

   Gillad av 2 personer

 15. Gillar den vackra bilden.
  Tänker på dig och din make. Vet ju hur det kan vara när hälsan brister och paniken lurar runt hörnet. Jag kan inte förstå hur du känner eftersom jag inte varit i din situation, men kan tänka mig in i situationen. Hoppas att det är så bra som det bara kan vara och att ni slipper större blödningar framöver.
  //P-L

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Piia-Liisa! Det var en härlig dag ute i naturen tidigare. Det börjar kännas bättre rent psykiskt men osäkerheten finns där fortfarande. Vi hoppas att åtgärden räcker och att maken slipper liknande fler gånger. Jag hoppas också att du mår så bra du kan. Tack för omtanken och ta hand om dig!

   Gillad av 2 personer

 16. Vad otäckt det låter måste ha varit skrämmande 🙄 hoppas verkligen det inte händer fler gånger.. Kramar om gör jag /Nicki 💓🤗

  Gillad av 1 person

  • Ja, det blev skrämmande. Lite näsblod tänker man först, men för varje attack blev det värre och till slut var det ohållbart. Nu får han vara försiktig så att det får läka, inte lyfta tungt eller böja sig framåt. Tack för omtanken Nicki och kram tillbaka.

   Gillad av 1 person

 17. Usch då! Var lite svårt att trycka Gilla på det här inlägget.
  Har en gång varit med om samma sak, men det höll på bara en kort stund en förmiddag. Sedan började det rinna nån gång då jag böjde mig ner för att ta på skorna.
  Men att det forsar flera dar och kommer klumpar… usch! Ofta är det väl ofarligt men rädd blir man! Och då brukar dom väl bränna fast vener – är det det du menar med etsa?

  Gillad av 1 person

  • Du får ju gilla bilden om du vill. Nej, det här var oerhört jobbigt, har aldrig varit med om något liknande. Redan efter den första dagens många långa blödningar borde han ha hört av sig till sjukvården, men det är ju det där att man tänker att det nog ger sig. I stället blev det värre. Ja, det är väl ungefär som att bränna, men på kemisk väg. Det har blött lite efteråt men bara som vanligt näsblod som går att hantera.

   Gillad av 1 person

 18. Oj. Det hände inte efter Corona-vaccination? (De sa på nyheterna om att man skulle söka om man fick näsblod som inte gick att stoppa osv, då det kunde vara en sällsynt biverkning.)
  Förlåt för att jag är så dålig på att titta in här. Känner mig fortfarande väldigt ofta antingen i stressdelirium eller apatisk av trötthet.

  Gillad av 1 person

  • Snälla rara Anna. Jag förstår till fullo om du inte orkar knata runt på bloggarna, sorg tar tid och ork så ta hand om dig och kattkompisarna!
   .
   Jag hörde det också på nyheterna igår, men nej, inget vaccin i sikte än på ett tag, men en stilla tanke om att kanske skulle det kunna vara en yttring av själva sjukdomen… Men ingen nämnde något på sjukhuset.

   Gillad av 1 person

 19. Gripande, minst sagt.

  Gillad av 1 person

 20. Ojojoj… Håller verkligen tummarna att behandlingen hjälpt. Inte alls roligt. Har inte blödit näsblod själv men fått hjälpa patienter mitt i natten där vi inte fått stopp på blödningen så jag kan förstå känslan. Usch!! Hoppas att allt ändå är väl med er och att ni får njuta av stundande vår 🙂

  Gillad av 1 person

  • Lite nervöst är det, de senaste dagarna har han blött igen, men inte alls som det var före etsningen. Kanske behöver han kolla blodstatus i alla fall. Jodå, vi njuter, vi är en sväng till torpet och har gjort en utflykt idag. Vädret skiftar så dant, riktigt varmt idag efter den blåsiga gårdagen. Tack för omtanken Susanne!

   Gillad av 2 personer

 21. Oj hoppas att han bara mår bra nu! Min man ”brände” väggarna han hade stora problem tidigare. Nu sedan dess är han bra. Om ingen har föreslagit det kan det vara värt att kika på….

  Gillad av 1 person

  • Den kemiska etsningen som gjordes på honom är nog istället för att bränna. Det funkade, men lite har han blött igen de senaste dagarna så vi håller tummarna. Tack Eva!

   Gillad av 1 person

 22. Oj! Låter som om han står på blodförtunnande? Skönt att få näsan etsad. Båda mina barn har jag fått åka in och etsa då det blivit ett problem. Men det har ju inte forsar så pass! 😮

  Gillad av 1 person

  • Nej, han har inget blodförtunnande och har inte blött näsblod tidigare så det var lite konstigt. Han borde naturligtvis ta ett blodstatus, att man kollar att allt är ok med alla blodvärden. Det är ju toppen att etsning fixar det hela, som för dina barn, även om det inte forsar så blir det ju bökigt om det kommer ofta.

   Gillad av 1 person

   • Ja exakt, det blir ju jobbigt hur som.
    Finns ett stort kärl i näsan som heter Locus Kiesselbachi, det är där det oftast blöder och man behöver etsa. Har jobbat på ÖNH så jag ”kan” det där😉 Googla på det så kan du läsa mer. Antar ni fick med er tips hem.
    Just när det blöder mycket och är ostoppbart är de ofta de som äter Waran eller Eliquis. Men det kan vara svårläkta ändå så klart. Hopoas, det håller sig nu👍🙂

    Gillad av 1 person

    • Ja, jag känner till L.K., har googlat. Det som skrämde mig var att det kunde vara en bakre blödning eftersom det kom så mycket även via munnen. Det var riktigt otäckt med dessa stora koagelsjok, som stora leverbitar. Hu! Det har gått bra med läkningen, har blött lite då och då men inget de senaste dagarna. Tack för omtanken Snikmorsan!

     Gilla

     • 💜 Det kommer ofta mycket ut munnen då det rinner fram där. Är ju helt öppet ner från näsan. Bättre det än att det fortsätter ber. Man mår väldigt illa av blod😵 Usch. Själv har jag aldrig blött näsblod någon gång!
      Hoppas ni slipper det igen!

      Gilla

      • Han svalde nog väldigt mycket blod också, tills jag bad honom låta bli. Uff! Ja, vi hoppas verkligen att det har lugnat ner sig nu och inte kommer igen.

       Gilla

 23. Låter verkligen inte roligt. Hoppas det ordnar sig.

  Gillad av 1 person

 24. Så gör det här också de här dagarna, forsar i våra åar 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: