Sommarbubbel

Av: Jag

07 07, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, personer, photography, photos, sommar

40 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:34mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

40 kommentarer på “Sommarbubbel”

 1. Fascinerande bubblor. Jag har aldrig testat men de verkar vara väldigt hållbara.

  Gilla

  • Det är fascinerande med bubblor, jag gör ju dem ibland på vintern. Nu var det vinterflickan som bad mig göra såpbubblevatten och jag hällde i lite glycerol för att de skulle bli sega. Knepet här kom sommarflickan på, man får doppa handen i såpvattnet och utgå från den så att man får en hållbar bubbla i handen. Annars är det svårt.

   Gillad av 1 person

 2. Så skickliga ni är! Vackert.

  Gilla

 3. Vilka underbara, vackra och stora bubblar. Man blir glad att bara titta på dem. Ni hade säkert väldigt roligt när ni höll på med dem. Så kul som helst!

  Gilla

  • Det var roligt att se hur sommarflickan trollade bubblor ur sina händer. Alltid kul att titta på dem som gör bubblor. Svårt i början och så gick det bättre och bättre. Jag impades av att även fyraåringen klarade det. Jag tror att såpvattnet egentligen ska ligga till sig ett tag efter att man gjort det. Tack Kristallina.

   Gillad av 1 person

 4. Spännande bilder på jättebubblorna.
  Kramar från oss

  Gilla

 5. Ååhhh … vilket härligt sommarbubbel! Snyggt fångat med kameran också!

  Gilla

  • Såpbubblor är härliga. Lite flyktiga kanske, svårfångade, men kul att de gick att göra i handen och att även den minste klarade det galant. Tack Anki!

   Gillad av 1 person

 6. Vilket fint sommarbubbel! Och så kreativt. Jag har bara försökt mig på vinterbubbel, men detta är ju lika läckert.

  Gilla

  • Det roliga var just detta att genom att doppa handen i såpvattnet och sen pumpa med en såpbubblepistol så gick det att få en stor bubbla i handen. De går ju annars oftast sönder när man fångar dem, i alla fall just när man ska fota dem. Sommarbubblor är roligt, det blir vackert mot naturen. Pröva! Tack Ulla!

   Gillad av 1 person

 7. Hur häftigt som helst. Snyggt också!

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gilla

  • Ja, det var roligt att bubbla med de små och extra kul när handbubblorna lyckades. Tack Skvitt och tack detsamma!

   Gillad av 1 person

   • Två gånger tidigare har jag plåtat bubblor, men inte med ett så stralande resultat som ditt. Men jag har på agendan att försöka igen.

    /Skvitt

    Gilla

    • Det är nog lättare att fota när man känner dem som blåser bubblorna. Jag började inte fota förrän de kom på de här stora handbubblorna, satt bara och njöt av bubblandet. Tack igen Skvitt!

     Gillad av 1 person

     • Jag funderar på att köpa ett bubbelkit och låta någon blåsa några bubblor som jag kan fota. Då kan jag låta bubblorna sväva i solgasset medan bakgrunden ligger i skuggan. Kanske ett litet barn kan blåsa dem och vars föräldrar godkänner att jag lägger ut bilden på nätet.

      Må gôtt!
      /Skvitt

      Gilla

 8. Wow vad häftigt verkligen läckra bilder, ungarna som bor längre ner i huset här brukar blåsa iväg bubblor i den storleken..👍 dom brukar flyga förbi mig när jag står på balkongen.. jättekul att få se ditt bubbeläventyr..👌 ha en fin söndag nu.. kram 🤗

  Gilla

  • Stort tack Nicki! Det speciella med de stora bubblorna nu var att de gick att ha i händerna. Det var sommarflickan som kom på knepet, man utgick från handen när man blåste upp dem med en såpbubblepistol.Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 9. Fin serie på sommarlek. Här gillar jag – som du, gissar jag – den första allra bäst.

  Gilla

  • Stort tack Inger för alla fina kommentarer! Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket foto som jag gillar mest. Att det är så många är för att jag vill visa att det inte bara var en slump detta med handbubblan. Jag blev impad av att lille höstpojken också lyckades och då med en lutad hand.

   Gillad av 1 person

 10. Oj vilka härliga, lyckliga sommarbubbelbilder, ser ut som barnen håller en kristallkula i handen, så fascinerande 🙂

  Gilla

  • De var glada, sommarflickan och höstpojken över vad de lyckades åstadkomma och det var förstås roligt att kunna fota det fina och speciella. Bubblor är fascinerande! Stort tack Maria!

   Gillad av 1 person

 11. Wow så skickliga ni är på att ha dem i handen. Det spricker för mig när jag provat. Snyggt jobbat med händer och kameran.

  Gilla

  • Det var sommarflickan som kom på hur man skulle få till stora fina bubblor i handen: Hon doppade handen i bubbelvattnet och pumpade sen med såpbubblepistolen i handen. Där satt den! Stort tack Eva!

   Gilla

 12. Såpbubblor är underbara – jag har lekt med sådana nu ett par gånger på ganska kort tid.
  Ska senare lägga ut ett par bilder som togs igår.

  Gilla

  • Det är roligt med såpbubblor, så flyktiga och så vackra. Jag har sett bubblandet hos dig, kul att du lägger in fler bilder!

   Gilla

 13. Härligt lekfullt och väldigt vackra bilder på de förgängliga bubblorna.

  Gilla

  • Alltid roligt att göra såpbubblevatten och se om det blir bubblor som håller. Det var kul när barnen lyckades göra bubblor direkt i händerna, först då började jag fota, det var lite speciellt. Tack Anita!

   Gillad av 1 person

 14. What miracle cure have you used 😍

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: