Färgstarkt sommarmöte

Av: Jag

25 07, 2022

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, fjärilar, foto, fotografi, foton, insekter, natur, photography, photos, sommar

29 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

29 kommentarer på “Färgstarkt sommarmöte”

  1. En jättefin bild.
    Kramar från oss

    Gilla

  2. Visst är de underbara, bastardsvärmarna. Har inte sett några sedan jag växte upp.

    Gilla

    • Man blir verkligen lite exalterad när man får syn på dem. Jag har bara sett dem här på torpet och det är långt mellan gångerna. Förra sommaren dök de upp och nu igen.

      Gilla

  3. Aldrig sett en bastardsvärmare och därför fick jag googla. Helt underbart makrofoto!
    Och då har man lärt sig något igen. Hoppas du mår bättre.

    Gilla

    • Jag hade ett inlägg förra sommaren när vinterflickan fick syn på bastardsvärmare i fjärilsboken och önskade att få se dem. Då sa jag att jag bara hade sett dem några gånger under alla år på torpet. Men hennes önskan gick i uppfyllelse – och i år var de här igen! Glad blir man, de är så speciella.
      .
      Jag mådde bättre i morse och har gått en promenad, men nu känner jag mig risig igen. Hostan stör mig, jag har ju astma också. Tack snälla Kristallina!

      Gillad av 1 person

  4. De är verkligen något alldeles extra! Såå vackra – och såå fin bild!

    Gilla

    • Förra sommaren dök de upp till min överraskning – och nu igen. De är helt klart något extra och favoriter tillsammans med jungfrusländorna i förra inlägget. Och så förstås guldbaggen och humlebaggen och… Stort tack Anki!

      Gillad av 1 person

  5. Enormt häftiga färger! Jättefin bild!

    Gilla

    • Man hajar till när man ser dem, helt klart. Det är så roligt att de kom i år igen, efter många års frånvaro. Det märkliga är att en av dem blev kvar på samma blomma i tre dygn. Tack så mycket Eva!

      Gillad av 1 person

  6. Minst sagt färgstarka. I en fin komposition också.

    Gilla

  7. Åh, du fick se dem! Så fin bild! Jag har inte sett en enda i år, saknar dem, de är ju så vackra. Troligen så blir det inga alls i år på vår fjärilsäng. Synd.

    Gilla

    • Ja, de dök upp i år igen och vinterflickan som hade önskat sig den förra sommaren var här. Lycka! Synd att de inte verkar dyka upp hos dig, men de kanske kommer. De är verkligen speciella. Tack Ulla!

      Gilla

  8. Fantastisk närbild ❤

    Gilla

  9. Så läcker! Tror faktiskt inte att jag sett den tidigare.

    Gilla

    • Det är lite flamencostuk på den. Den finns nog inte överallt och även hos oss visar den sig sällan. Men förra sommaren dök den upp igen.

      Gilla

  10. Så vackert! Men blomman har inte rakat benet.

    Gilla

    • Tack Anna! Det är den nya kvinnligheten, naturligt framför allt. Jag anammar den, har inte rakat ena benet på hela sommaren.

      Gilla

  11. Vilken fantastisk närbild! Har nog aldrig sett en liknande varelse, kolsvart med illröda fläckar och den ser dessutom mjuk ut, som att det inte är något skal! Läser bland kommentarerna att det är en bastardsvärmare, aldrig hört talas om men den väcker onekligen min nyfikenhet.

    Gilla

    • Det är fjärilar och dessutom giftiga sådana så de stannar lugnt kvar på sin blomma och är lätta att fota. Men de är inte så vanliga, finns inte överallt och jag hade bara sett dem några få gånger, tills de dök upp igen förra sommaren. Och nu. Det är så roligt att få syn på dem. Jättetack Anita!

      Gillad av 1 person

  12. Ja, verkligen färgstarkt. Och vackert!

    Gilla


Lämna en kommentar