Tidens gång

Av: Jag

06 03, 2023

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, personer, vinter, natur, photos, foto, träd, fotografi, photography

30 kommentarer

Bländare:f/6.3
Focal Length:32mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

30 kommentarer på “Tidens gång”

 1. Ett konstverk som jag gillar.
  Kramar från oss

  Gilla

 2. Ett sådant träd tål mycket

  Gilla

 3. Kanske märkt av ett tufft stadsliv….

  Gilla

  • Det är möjligt. Det finns dock en hel del sådan även i skogarna. Men jag tyckte att det fanns lite symbolik med mannen som går bakom stammen.

   Gillad av 1 person

 4. Ja, alltså HUR länge har dessa träd levt. Konstverk, Guds underverk, härliga!

  Gilla

  • En del träd ger sig inte trots att de ser ut att ha djupa sår, eller till och med hål rakt igenom. De kämpar på. Jag kan inte motstå att fota dem när de visar delar av sitt inre.

   Gillad av 1 person

 5. Haha.. vilken läcker bild!! Och dessutom en så finurligt uttänkt rubrik! Den stammen har varit med om mycket vilket mannen, som vi ser i bakgrunden, inte har en tanke på under sin gång.
  En underbar bild, min blick liksom fastnar på trädets formationer, som om jag skulle kunna utläsa något, vilket jag naturligtvis inte kan men konstaterar att naturen är fantastisk.

  Gilla

  • Svarar på båda dina långa kommentarer.
   .
   Så är det, oftast har man inte en tanke på vad träd kan ha varit med om – eller sett. Jag som en gång har börjat granska detaljer i naturen går ofta med den blicken påslagen, för just träd har ofta så fantastiska mönster i sina stammar och dessutom skulpturala former som är tydliga när de är avlövade och när omgivningen är vit av snö. Tack snälla Anita för att du tog dig tid och skrev dina fina funderingar!

   Gillad av 1 person

 6. Skrev en kommentar, den försvann…

  Gilla

  • Det är lite knepigt med kommenterandet på Wp nuförtiden. Din kommentar hade hamnat i skräpet, där jag nästan aldrig hittar sådana. Jag har svårigheter att kommentera på många bloggar nu, men ofta går det bra inne i läsaren av någon anledning. Jobbigt och trist.

   Gillad av 1 person

 7. …så jag provar väl igen då.

  Gilla

 8. Vilken läcker bild! Tidens gång, en finurligt uttänkt och passande rubrik. Mannen med den färgglada mössan som vi ser skymta förbi i bakgrunden ser väldigt liten ut i förhållande till den grova, åldrade trädstammen. Ändå blir han lite som pricken över i:et fast blicken fastnar på stammens formationer då det känns som man vill veta mer om just det där trädet. En underbar bild!

  Gilla

  • Jättestort tack Anita för att du orkade skriva en så lång och fin kommentar en gång till!!! Jag tyckte precis som du, på nåt sätt är det precis så, lite som pricken över i och han är liten som pricken över i, haha. Han passerar och där står trädet och ser allt som passerar medan åren gör spår i dess trädkropp. Tänk om trädet kunde berätta! Och tack för din fina fundering, den gjorde min dag!

   Gillad av 1 person

 9. Trädet ser verkligen ut att ha varit med om mycket av varje. Vindlingarna går både hit och dit och ramar in det svarta, outgrundliga hålet. Vad är det som orsakat strukturen och mönstret?
  Som betraktare av bilden vet man inte om gubben bara gått förbi eller om han stannat och begrundat trädets inre och sedan skyndar sig därifrån av någon anledning. Hur ser han ut i sitt inre? Frågorna är många och svaren få.

  Gilla

  • Ja, det var ovanligt mycket vindlingar. Man kan ju undra om det är ett sätt för trädet att att ta sig förbi skadan. Det är just det, mannen är en del av bilden men betraktaren får själv fundera över vilken roll han har. Hur han ser ut i sitt inre var en trevlig koppling till trädets vindlingar. Tack för din tankeväckande kommentar Claes!

   Gillad av 1 person

 10. Som ett knotigt gammalt olivträd. Men det är det ju knappast.

  Gilla

 11. Oj vilken jättefin bild den har du verkligen fångat bra..👍👍👍 skulle passa som en tavla faktiskt..🤗🌿☀️

  Gilla

  • Kul att du tycker om bilden. Jag har svårt att låta bli att fota när jag ser trädstammar som är speciella. Varmt tack Nicki!

   Gilla

 12. Fårorna kan i min fantasi bli ett ansikte, lite förvridet dock men ändå. Kul med motiv som eggar ens tankar…

  Gilla

  • Haha, ett väldigt fårat ansikte! Mönster och vindlingar i trädstammar är alltid roliga att studera och fundera över.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: